Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Soru Bayan Olarak Nereden İlim Almalıyım?

S Çevrimdışı

Sidretul Munteha

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun Aleykum kardeşler. Danışacak hiç kimse bulamıyorum gerçekten. Günlerdir nasıl çıksam işin içinden diye bakıyorum.

İlk birkaç sene tarikat yolculuğum oldu tüm akidem alt üst oldu. Ardından Rabbimin rahmeti ile Selefi düşünce ile tanışmış oldum. Öncesinde herkes gibi Eşari/Maturidiyi hak biliyordum.

Selefi düşünceyi Halis Bayuncuk vesilesi ile öğrendim. Selefi düşünce ile tanışınca ilk başlarda imanın tadına varmaya başladım Elhamdülillah. Artık benim için de tüm ayetlerin anlamı vardı ve beni aktif Müslüman olmaya davet ediyordu...Mücadeleye...
İlk fırsatta Tevhid grubunun sohbetlerine katıldım ama yolda gidene kadar bile herkesi kafir gibi görmek kalpte hastalık yapıyordu. 1 avuç mu Müslüman kaldık diye düşüyordum. Sonra twitterdan selefileri görmeye başladım, çeşit çeşit Selefi var. Tekfir eden- Tekfir edeni bile tekfir eden...Yolda denk gelmek istemeyeceğim insanlar. En sonunda twitterı da kapadım. Bu kadar harici görmek kalbi karartıyor.

ALLAH'ın rahmeti ile bu süreçte dengeli Selefileri görmüş oldum. Musa Ebu Cafer hoca gibi...Hatta bu siteyi de böyle buldum. Yalnız tek başıma kaldım ve çevremde Selefi bir arkadaş bile yok. Erkek olsam onların yanına gider sohbetlerine katılırdım ama erkek de değilim. Tek başıma da karman çorman bir itikadım var. Okumalar yapmaya çalışıyorum ama biraz maturidiyim biraz selefiyim böyle karışık bir şey oldum. Şimdi ne yapayım ? Tek başına ilerlemek çok zor. İlk selefi olduğum dönemler çok iyi hissediyordum kendimi, imanın tadına varmış gibiydim. Git gide tek başınalıktan kendime Selefi desem de yine maturidi gibi oldum.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Ayrıca 30 yaşındayım ve ALLAH Tealanın rızasını kazanmayı istiyorum ama yeterli ilmim yok. Bu yüzden (geç gözükmüş olsa bile) İlahiyat okumak mantıklı mı ? En azından diğer fırkalarla beraber kapsamlı şekilde insanların itikad yapılarını öğrenmiş olurum diye düşünüyorum. Ve Arapça öğrenmek elbette. Buna gerek yok desek bile alternatif yok ? Nereye gidip Hak dini öğreneceğiz ki zaten ? Erkekler bir arada ama benim gibiler nerelerde yaşıyor bilmiyorum. Halis hocanın vakfı gibi yerleri de ben istemiyorum harici düşünce geliyor biraz ama doğrusunu ALLAH bilir.

S Çevrimdışı

Sidretul Munteha

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Aleykum selam
Halis hocanın cemaatinde kadınlar için de seminerler verenler var onlara bakın İnşaAllah paylaşıyorlar. Tevhid dergisi binaları var oralara gidebilirsiniz belki. Tevhid dergisi sitesinde iletişim bölümü var. Ordan gmail veya adres vs. ulaşıp soru da sorabilirsiniz.

Burada Halis hoca pek hoş karşılanmayabiliyor ama hakkını vermek lazım ben dahil çoğu kişi onun vesilesiyle selef itikadının doğru bir şey olduğunu öğrendik en azından tarikatçılardan öğrendiğimizi doğru zannetmekten kurtulduk ve esas delil getirenlerin kim olduğunu gördük.

Halis hoca itikadla ilgili çok video yaptı zamanında veciz dersleri vs ytden dinleyebilirsiniz

Üniversite hiç tavsiye etmem orası İslâmi açıdan uygun bir ortam değil belki bir İlahiyat var ama orada da Allah korusun çok problemli itikadlar olabilir. Üniversiteler genel olarak bozuk ortamlardır. Bir Müslümanın oradan uzak durması gerek diye düşünüyorum.

Oy vermeye şirk deme meselesi var. Bu doğrudur ama oy veren herkesi müşrik ilan edemeyiz belki onu kastettiniz bilmiyorum. Evet şirkte cehalet mazeret olmaz ancak Ebu Katade el Filistininin de dediği gibi bu çok üstü kapalı bir konudur oy atan bunu basit bir kağıt atıp lider seçme işi zannedebiliyor olayın derinini kavrayamayabiliyor dolayısı ile iyice kavramadan müşrik diyemeyiz. Hele ki bu kadar devlet düşkünü hoca varken ortada.

Sahabelerde yalnız selef itikadı vardı sonra felsefe İslâm dünyasına fazlaca sirayet etti felsefi kavgalar ve vehimler itikadların sayısını katbekat artırdı. Selef itikadına tutunmalıyız. Eski dönemlerden İbn Teymiyye yahut yakın zamanda selef akidesine mensup hocaların kitaplarını vs alabilirsiniz.
ALLAH razı olsun hocam. Dediğim gibi Selefi hissettiğim ilk fırsatta gittim Halis hocanın vakfının sohbetine ama
Bundan önce defalarca dosdoğru dinden sapmış birisiyim, kendime güvenmiyorum. Halis hocaya biraz harici gibi bakmayacak mıydık ? Onların sohbetine gidip durursam onlardan olurum bunu biliyorum. Sohbetine giderken bile kalbim kararmıştı. Tüm dünya müşrik gibi hissediyordum. Bunlar benim düşüncelerim bu grupla bağlantısı olmayabilir. Yolda giderken camiide namaz kılmam gerekse (imama uymasam bile) yanımdaki yöremdeki herkes müşrik gibiydi sanki. Çok berbat bir his. Tek Müslüman şu salondaki 200-300 kişi miyiz gibi düşünüyor insan ?

Bu riske girmek istemiyorum. Harici olmak istemiyorum.

Mustafa bin Yılmaz Çevrimdışı

Mustafa bin Yılmaz

''Selef,selef ve selef...''
İslam-TR Üyesi
Tek kalıp dinden uzaklaşma gibi bir durum söz konusu olursa veya böyle bir risk var ise sohbet veya seminerlere katılabilirsiniz. En azından sizi taze tutarlar ancak ileriye gidilen konularda onlardan beri olabilirsiniz. Bunun için gerek Musa hoca gerekse diğer hocalar ve alimlerin kitab veya videolarını sık sık takip etmelisiniz. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ancak her yerde selefiler bulunmakta. Allah karşınıza Salih insanlar çıkarsın inşallah. Ayaklarını bu din üzeri kılsın

S Çevrimdışı

Sidretul Munteha

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Tek kalıp dinden uzaklaşma gibi bir durum söz konusu olursa veya böyle bir risk var ise sohbet veya seminerlere katılabilirsiniz. En azından sizi taze tutarlar ancak ileriye gidilen konularda onlardan beri olabilirsiniz. Bunun için gerek Musa hoca gerekse diğer hocalar ve alimlerin kitab veya videolarını sık sık takip etmelisiniz. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ancak her yerde selefiler bulunmakta. Allah karşınıza Salih insanlar çıkarsın inşallah. Ayaklarını bu din üzeri kılsın

Yaratılış gayemi bulamıyorum tek. Selefi olduğumda mücadele edeceğim bir şey vardı artık. Tek kaldığım için yine Maturidi düşünceler normalleşmeye başladı Selefi düşünceler biraz aşırı gibi gelmeye başladı. Çok net bu oluyor. Yine de İbn Kayyım vs okuyorum. Okuyup öğrenmeye çalışıyorum...

Evet sohbetlere katılabilirim sanırım ama hocam tarikat içerisinde de kendimi böyle hissediyordum ve huzursuz oluyordum (yanlış yolda gibi), nedense Halis hocanın grubunda da bunu hissediyorum. Belki de onlara karşı fazla ön yargım vardır. ALLAH doğrusunu göstersin. Dikkate alacağım dediğinizi, duruma göre hareket edeceğim ALLAH razı olsun.

H Çevrimdışı

hse

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun Aleykum kardeşler. Danışacak hiç kimse bulamıyorum gerçekten. Günlerdir nasıl çıksam işin içinden diye bakıyorum.
Aleykümselam ve rahmetullah
Ben de bu aralar tarikatların tehlikesi, kimlere uzak kimlere yakın olmalıyım konularındayım uhtim. Evlilikle ilgili düşünceler de bu konuları epeyce düşündürüyor.
Elhamdulillah tekfirci olmayan selefi ablalar/ hocalarla tanıştım. Sonrasında vakıf ve derneklerden haberim oldu. Mesafeli olduğumuz Milli Eğitimin vesile olduğu en güzel şey denebilir.
Online yerler ve bildiğim yerler hakkında özelden bahsetmek isterim konuşmak istersen

S Çevrimdışı

Sidretul Munteha

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
ALLAH razı olsun kardeşim. Özelden yazıyorum.

Edit: Özelden yazmayı bulamadım forumda yeniyim özelden mesaj atsan (varsa öyle bir alan) iyi olur.

Abdurrahman el-Maarifi Çevrimdışı

Abdurrahman el-Maarifi

أيا مَن يدّعي الفَـهْـمْ ... إلى كمْ يا أخا الوَهْ
İslam-TR Üyesi
Ve aleykümü selam ve rahmetullahi ve bereketuhu abi.
Düşünüyorum ki, bazen insan kendini bulmaya çalışırken bir rehbere ihtiyaç duyar. Ancak en büyük rehber Allah’tır. Kur'an-ı Kerim’de Allah Azze ve Celle şöyle buyurur:
"إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى" (Bakara, 2:120)
Şüphesiz ki, hidayet Allah’ın hidayetidir.
Bu nedenle abi, insan kendine bir aidiyet grubu ya da bir yol ararken önce kendi iç dünyasına dönmeli. Allah’ın izniyle insan önce kendini anlamalı ki, nerede durduğunu ve nereye yöneleceğini bilsin.
Ama bunu yaparken ümmeti unutmamalıyız bence, kendim için konuşuyorum ümmet bilincim benim en büyük aidiyetim. Ancak ümmetin bir parçası olabilmek için önce kendi nefsimizi anlamalı, Allah’a olan yakınlığımızı artırmalı ve Rasulullah’ın (SAV) sünnetiyle kendimizi yoğurmalıyız. Çünkü ne kadar çabalarsak çabalayalım, kalplerin sahibi yalnız Allah’tır.
Abi, belli ki sen zaten bu yolda düşünen, sorgulayan birisin. Bu yüzden Allah’a yakın olmak için sürekli dua et:
Kendi yolunu bulurken sabırlı ol derim. Her zaman bil ki Allah, kendisine yönelen kullarına yardım eder ve asla kimseyi çaresiz bırakmaz. Allah seni hak yoldan ayırmasın ve hayırlı insanlarla karşılaştırsın İnşeAllah.

Abdurrahman el-Maarifi

İslam-TR Üyesi
Abi, Allah’tan daha büyük bir gaye var mıdır? Şüphesiz ki yoktur.
"وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنْسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ"
(Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım) [Zariyat, 51:56].
Bu ayet bize gösteriyor ki, tüm yaratılmışların nihai gayesi yalnızca Allah’a kulluktur. Yaratılan, yaratılana ne kadar anlam verebilir ki? İnsan, yalnızca Allah’ın koyduğu sınırlar ve değerler çerçevesinde bir anlam bulabilir.

Naçizane düşünüyorum ki, yaşantımızı değerli kılan yegâne beş esas şunlardır: Allah, Peygamber, Kur’an, Sünnet ve Ümmet. Eğer hayatımız bu temel değerler üzerine şekillenir ve bu şekilde yaşamaya gayret edersek, inşeAllah hayatımız da ölümümüz de anlamlı ve hayırlı olur.

Abi, sert bir din anlayışından bahsetmişsiniz, fakat ben meseleye biraz daha farklı bakıyorum belki yanılıyorum muhtemelen düşündüğünüz gibi müminin duruşu daima adalet ve merhamet üzere olmalıdır. Ancak şunu da unutmamalıyız:
"وَمَا لَكُمْ لَا تُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَالْمُسْتَضْعَفِينَ"
(Siz ne diye Allah yolunda ve zayıf bırakılmışlar uğrunda savaşmıyorsunuz?) [Nisa, 4:75].
Tağutlar, mustazafları binlerce yolla ezmeye çalışırken, müminlerin de bu zulümlere alet edilmesine karşı ne yapılabilir?

Bir Müslüman, Allah’ın çizdiği sınırların dışına çıkmadıkça zalimlerden ya da sapkınlardan olabilir mi? Elbette hayır. Çünkü Allah, kullarını asla kaldırabileceğinden fazlasıyla imtihan etmez:
"لَا يُكَلِّفُ اللَّهُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا"
(Allah hiç kimseye gücünün yettiğinden fazlasını yüklemez) [Bakara, 2:286].

Abi, Allah doğru yolda olanlara yardım eder:
"إِنَّ اللَّهَ مَعَ الَّذِينَ اتَّقَوْا وَالَّذِينَ هُمْ مُحْسِنُونَ"
(Şüphesiz Allah, sakınanlar ve iyilik edenlerle beraberdir) [Nahl, 16:128].
İnşeAllah sen de doğru yolu bulursun ve o yolda sabit kalırsın. Rabbim seni hayırlı insanlarla karşılaştırsın ve seni zalimlerden korusun.

S Çevrimdışı

Sidretul Munteha

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Abi, Allah’tan daha büyük bir gaye var mıdır? Şüphesiz ki yoktur.
"وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنْسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ"
(Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım) [Zariyat, 51:56].
Bu ayet bize gösteriyor ki, tüm yaratılmışların nihai gayesi yalnızca Allah’a kulluktur. Yaratılan, yaratılana ne kadar anlam verebilir ki? İnsan, yalnızca Allah’ın koyduğu sınırlar ve değerler çerçevesinde bir anlam bulabilir.

Naçizane düşünüyorum ki, yaşantımızı değerli kılan yegâne beş esas şunlardır: Allah, Peygamber, Kur’an, Sünnet ve Ümmet. Eğer hayatımız bu temel değerler üzerine şekillenir ve bu şekilde yaşamaya gayret edersek, inşeAllah hayatımız da ölümümüz de anlamlı ve hayırlı olur.

Abi, sert bir din anlayışından bahsetmişsiniz, fakat ben meseleye biraz daha farklı bakıyorum belki yanılıyorum muhtemelen düşündüğünüz gibi müminin duruşu daima adalet ve merhamet üzere olmalıdır. Ancak şunu da unutmamalıyız:
"وَمَا لَكُمْ لَا تُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَالْمُسْتَضْعَفِينَ"
(Siz ne diye Allah yolunda ve zayıf bırakılmışlar uğrunda savaşmıyorsunuz?) [Nisa, 4:75].
Tağutlar, mustazafları binlerce yolla ezmeye çalışırken, müminlerin de bu zulümlere alet edilmesine karşı ne yapılabilir?

Bir Müslüman, Allah’ın çizdiği sınırların dışına çıkmadıkça zalimlerden ya da sapkınlardan olabilir mi? Elbette hayır. Çünkü Allah, kullarını asla kaldırabileceğinden fazlasıyla imtihan etmez:
"لَا يُكَلِّفُ اللَّهُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا"
(Allah hiç kimseye gücünün yettiğinden fazlasını yüklemez) [Bakara, 2:286].

Abi, Allah doğru yolda olanlara yardım eder:
"إِنَّ اللَّهَ مَعَ الَّذِينَ اتَّقَوْا وَالَّذِينَ هُمْ مُحْسِنُونَ"
(Şüphesiz Allah, sakınanlar ve iyilik edenlerle beraberdir) [Nahl, 16:128].
İnşeAllah sen de doğru yolu bulursun ve o yolda sabit kalırsın. Rabbim seni hayırlı insanlarla karşılaştırsın ve seni zalimlerden korusun.
ALLAH razı olsun kardeşim.
Elbette hak olan doğru olan çok yer var ama

"Ama bunu yaparken ümmeti unutmamalıyız" diyorsun. Ben kendimi tek başıma ümmet gibi hissedemiyorum ki. Yaratılış gayesinde de bahsettin ALLAH razı olsun ama sanki teoride böyle gözükse de pratikte işler değişiyor. Bir gruba bağlı olmadan; 2 gün şeytan beni yeniyor, 1 gün ben onu. Ya da tam tersi. Bir bakıyorum bir gün ya da birkaç saat çok iyi gidiyor ardından kendimi film izlerken bulabiliyorum. Çünkü yaratılış gayeni gerçekleştiremiyorsun, pratikte bunu yaşayacağın alan yok (tek başına). Ayrıca tek başınalık, içe dönmek kısımlarında yine teoride hak versem de pratikte veremiyorum. İçe dönünce şeytan ve nefs vesveselerinden başka çok az şey kalıyor. Bir grubun içinde olmak (bu arkadaşlarla buluşma dahi olabilir) bu vesvese halini durduruyor insanı ruhen sağlıklı yapıyor. Kendi içime dönünce saçma fikirlerle uğraşıp duruyorum. Nefsin bazı şeyleri süslü göstermesi başlıyor: Mesela ilahiyat okumak gibi. En azından bir grubun içinde bulunurum diyorum.

Bence tek olmak hastalık ! zaten hadisler de var. Öyle bakıyorum çooooooook uzun deneyimlerimden sonra. Tek başıma vardığım sonuç nefsin sağa sola savurmasından başka çok az şey olacak.

Elbette ALLAH'ın yardımı ve hidayeti ulaştığında bunu engelleyecek yoktur. Amin...Dualarınız için ALLAH razı olsun.

(Bu arada cihat kısmına katılıyorum. Bence cihat ALLAH Tealanın kuluna rahmeti. Çünkü insanı canlı tutuyor. Hem ayetler canlı kalıyor, hem ruhun...Kalem ve kılıç)

Abdurrahman el-Maarifi

İslam-TR Üyesi
ALLAH razı olsun kardeşim.
Elbette hak olan doğru olan çok yer var ama

"Ama bunu yaparken ümmeti unutmamalıyız" diyorsun. Ben kendimi tek başıma ümmet gibi hissedemiyorum ki. Yaratılış gayesinde de bahsettin ALLAH razı olsun ama sanki teoride böyle gözükse de pratikte işler değişiyor. Bir gruba bağlı olmadan; 2 gün şeytan beni yeniyor, 1 gün ben onu. Ya da tam tersi. Bir bakıyorum bir gün ya da birkaç saat çok iyi gidiyor ardından kendimi film izlerken bulabiliyorum. Çünkü yaratılış gayeni gerçekleştiremiyorsun, pratikte bunu yaşayacağın alan yok (tek başına). Ayrıca tek başınalık, içe dönmek kısımlarında yine teoride hak versem de pratikte veremiyorum. İçe dönünce şeytan ve nefs vesveselerinden başka çok az şey kalıyor. Bir grubun içinde olmak (bu arkadaşlarla buluşma dahi olabilir) bu vesvese halini durduruyor insanı ruhen sağlıklı yapıyor. Kendi içime dönünce saçma fikirlerle uğraşıp duruyorum. Nefsin bazı şeyleri süslü göstermesi başlıyor: Mesela ilahiyat okumak gibi. En azından bir grubun içinde bulunurum diyorum.

Bence tek olmak hastalık ! zaten hadisler de var. Öyle bakıyorum çooooooook uzun deneyimlerimden sonra. Tek başıma vardığım sonuç nefsin sağa sola savurmasından başka çok az şey olacak.

Elbette ALLAH'ın yardımı ve hidayeti ulaştığında bunu engelleyecek yoktur. Amin...Dualarınız için ALLAH razı olsun.

(Bu arada cihat kısmına katılıyorum. Bence cihat ALLAH Tealanın kuluna rahmeti. Çünkü insanı canlı tutuyor. Hem ayetler canlı kalıyor, hem ruhun...Kalem ve kılıç)
Haklısınız abi, insan topluluk içinde tuğyandan daha kolay sakınıyor. Diğer kardeşlerin dediği gibi, Tevhid dergisine gidip gelebilirsiniz. Belki İhvan olmasa da, İhvan benzeri yapılar Türkiye'de bulunuyor; oralara gidebilirsiniz.

Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin

İlk birkaç sene tarikat yolculuğum oldu tüm akidem alt üst oldu. Ardından Rabbimin rahmeti ile Selefi düşünce ile tanışmış oldum. Öncesinde herkes gibi Eşari/Maturidiyi hak biliyordum.

Selefi düşünceyi Halis Bayuncuk vesilesi ile öğrendim. Selefi düşünce ile tanışınca ilk başlarda imanın tadına varmaya başladım Elhamdülillah. Artık benim için de tüm ayetlerin anlamı vardı ve beni aktif Müslüman olmaya davet ediyordu...Mücadeleye...
İlk fırsatta Tevhid grubunun sohbetlerine katıldım ama yolda gidene kadar bile herkesi kafir gibi görmek kalpte hastalık yapıyordu. 1 avuç mu Müslüman kaldık diye düşüyordum. Sonra twitterdan selefileri görmeye başladım, çeşit çeşit Selefi var. Tekfir eden- Tekfir edeni bile tekfir eden...Yolda denk gelmek istemeyeceğim insanlar. En sonunda twitterı da kapadım. Bu kadar harici görmek kalbi karartıyor.

ALLAH'ın rahmeti ile bu süreçte dengeli Selefileri görmüş oldum. Musa Ebu Cafer hoca gibi...Hatta bu siteyi de böyle buldum. Yalnız tek başıma kaldım ve çevremde Selefi bir arkadaş bile yok. Erkek olsam onların yanına gider sohbetlerine katılırdım ama erkek de değilim. Tek başıma da karman çorman bir itikadım var. Okumalar yapmaya çalışıyorum ama biraz maturidiyim biraz selefiyim böyle karışık bir şey oldum. Şimdi ne yapayım ? Tek başına ilerlemek çok zor. İlk selefi olduğum dönemler çok iyi hissediyordum kendimi, imanın tadına varmış gibiydim. Git gide tek başınalıktan kendime Selefi desem de yine maturidi gibi oldum.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Ayrıca 30 yaşındayım ve ALLAH Tealanın rızasını kazanmayı istiyorum ama yeterli ilmim yok. Bu yüzden (geç gözükmüş olsa bile) İlahiyat okumak mantıklı mı ? En azından diğer fırkalarla beraber kapsamlı şekilde insanların itikad yapılarını öğrenmiş olurum diye düşünüyorum. Ve Arapça öğrenmek elbette. Buna gerek yok desek bile alternatif yok ? Nereye gidip Hak dini öğreneceğiz ki zaten ? Erkekler bir arada ama benim gibiler nerelerde yaşıyor bilmiyorum. Halis hocanın vakfı gibi yerleri de ben istemiyorum harici düşünce geliyor biraz ama doğrusunu ALLAH bilir.
Âleykum selamwe rahmetullah kardeşim,
Sağa devrilen arabayı sola da devirmemek lazım. İsrail zulmundeki Filistin halkını müslüman kardeşi görerek savunamayıp "mazlum insanlar, filistinliler" diyerek halka kelime oyunları yapan aşırı tekfir hastalarına karşı da dikkatli olunuz. Acele ederek hatalı hareket de etmeyiniz. Bu süreçte forumda hem konuları okuyup akidenizi pekiştirmenizde fayda var.

Üst Ana Sayfa Alt