Kadınlardan Altı Kimse Ile Evlenmeyin

Muddessir Çevrimdışı

Muddessir

الحمد الله
Site Emektarı
Araplardan birisi derki: kadınlardan şu altı kimse ile evlenmeyin.
-Ennane
- Mennane
- Hannane
- Haddeke
- Berrake
- Şeddake

Ennane = Çokça inleyen, şikayette bulunan ve daima başı agriyormus gibi başını sarmak suretiyle naz yapan kadın demektir. Binaenaleyh hastalıklı olan veya yapmaciktan kendisini hasta gösteren bir kadının evlenmsinde hayır yoktur.

Mennane = kocasına karşı " ben senin için şunu yaptım, bunu yaptım" demek suretiyle minnette bulunan hatun demektir .

Hannane = başka bir kocanın aşkıyla yanıp tutuşan veya başka bir kocadan olan evladının aşkıyla yanan hanim demektir.

Haddeke = herseye goz dikip ve istekli bulunan hanim demektir. Böyle bir hanımın oburlugu kocasini gücü yetmeyeceği yüklerin altına sokar.

Berrake =bütün gün yüzünü süsleyen ve bezenen veya sofrada oturup kızan hanim manasina gelir.

Şeddake =çenesi düşük ve çokça konuşan kadın demektir. .

Muddessir Çevrimdışı

Muddessir

الحمد الله
Site Emektarı
Hikaye ediliyor ki , Salih el ezdi bir seyahatinda İlyas as ile bir araya geldi. İlyas as Salih e evlenmesini emredip evlilikten kaçıp ibadete dalmayi yasakladiktan sonra kendisine şöyle dedi.

Dört grup kadın vardır onlarla sakin evlenme. .
1. Muhtelie
2. mubariye
3. ahire
4. naşize

Muhtelie =her zaman sebebsiz bir şekilde kocasından para mukabilinde talakini satın alma teklifinde bulunan kadın demektir.

mubariye = kendi nefsiyle değil de baska şeylerle ve dünyevi sebeplerle kocasına karşı boburlenen kadın demektir.

ahire = dostlu (sevgilisi olan) olarak bilinen fasik kadın demektir.

naşize = fiil ve sözleriyle daima kocasindan yüksekte görünmeyi arzulayan kadın demektir

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
Bu konuda forumda bulunan

Muvahhid aileye giden yolu tavsiye ediyorum

Juleybib Çevrimdışı

Juleybib

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Aslında Ömer ra kadınları üçe ayırmış.
Bir kadın vardır ki yumuşak huyludur, namusludur, Müslüman'dır. Hayatın zorluklarını kocasıyla paylaşır. Kocasına karşı yapılan kötülüklere yardımcı olmaz.

Bir başka kadın vardır, o da çocuk doğurmaya yarayan bir kaptır.

Üçüncü türü de hırçındır, masraflıdır. Allah onu istediği kimsenin boynuna geçirir."

Sanırım yukarıdaki maddeler üçüncü maddenin alt maddeleri oluyor.

Geri
Üst Ana Sayfa Alt