Çözüldü Kafirleri Övmeden Onlarla İlgili Yazı Asmak Küfür müdür?

ف Çevrimdışı

فرحات قورت

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Hocam selamun aleyküm.
Benim hanım bir özel okulda öğretmenlik yapıyor.
Okulun müdürü ondan sınıf panosuna Atatürk’le ilgili bir şey asmalarını istemiş.
Benim hanımda Atatürk’ün resimlerini asmak istemediği için onun ölüm saati olan “09.05 “ diye kâğıtlarla bu saatteki sayıları asmış.
Herhangi bir saygı ya da bir şey olmadan.
Hocam benim hanım küfre mi girdi bu sayıları astığı için?
Allah korusun nikahımıza bir zarar geldi mi?

Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Âleykum selam we rahmetullah,
Ebu Cehil, Bedir günü öldürüldü veya Firavn Kızıldeniz'de geçerken boğuldu demek ne ise Ataput için 10 Kasım 09' 05'' de öldü demek de odur. Üstelik ismini anmamış, öldü cümlesi bile geçmeden sadece meşhur olan saat rakamları yazılmış. Bu nasıl küfür olur?
Kardeşim daha önceki sorularında da gördüğüm gibi neden her şeyi küfür mü diye takıntılı soruyorsun? Câiz olur mu?, Haram mıdır? Vs gibi neden sormuyorsun?

ف Çevrimdışı

فرحات قورت

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Çok haklısınız Hocam öncelikle.
Beni tanımışsınız.Hocam ben özellikle küfür konularında acayip korkuyorum.
Ve bu ben de ileri derecede anksiyete haline geldi.
Küfre girmekten çok korkuyorum.
Ve benim de dünyadaki en büyük imtihanım bu galiba.
Hocam şunu da sorayım.
Bu sayıları 10 kasımda yapması ile normal bir zamanda yapması arasında fark var mıdır?Hüküm konusunda.

Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Kardeşim, Rabb'im sana şifa versin. Fakat böyle durumlarda daha sakin ol ve benzeri mevzularda İslam alimleri ne diyor bunu öğrenmeden küfür mü, kafir mi oldum diye düşünmeye başlamamaya çalış.
Sayılarla niyete bakılmadan hüküm verilmez, günün önemi olmaz. Niyet bozuksa sayı yazmasa da durum sakat!