Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çözüldü Kafirlerin Özel Günlerinde Mucahidler Eylem Yapabilir mi?

K Çevrimdışı

Kerbela Şehidi

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun Aleykum.
Bir kısım küfür grupları kendi özel günlerinde toplanmaktadırlar bu günlerde mücahidlerin onlara karşı eylem yapması caizmidir?
Mesela solcuların 1 mayısı yada LGBT topluluklarının onur(suz) yürüyüşü gibi.
Buralarda İslam'a söven sloganlar atılması hükmü değiştirirmi?
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Selamun Aleykum.
Bir kısım küfür grupları kendi özel günlerinde toplanmaktadırlar bu günlerde mücahidlerin onlara karşı eylem yapması caizmidir?
Mesela solcuların 1 mayısı yada LGBT topluluklarının onur(suz) yürüyüşü gibi.
Buralarda İslam'a söven sloganlar atılması hükmü değiştirirmi?
Âleykum selam we rahmetullahi we berakatuh;
Bahsettiğinz küfür gurupları mucâhidlere karşı savaşıyor veya savaş halinde olduklarını ilan etmişlerse bunlara karşı ameliye (operasyon) yapılması câizdir. Kendileriyle savaşmayan kâfir olan sivil halka huccetin ikâmesinden (tebliğ) önce karşı ve özellikle meskun mahalde bu tür eylemler câiz olmaz.

Lgbt denen bilumum cinsi şerefsizler İslam devletinde ölüm şekilleri bellidir. Ya yıkıntı (duvar altında kalacak şekilde) üzerlerine duvar yıkılır ya da yüksek binadan, tepeden aşağı atılarak infaz edilir.

İslam'a sövenlere güç yetiyorsa elle mudahale (ölmeyecek şekilde) edilmelidir. Buna güç yetirilecek şekilde bir ortam yoksa dille , buna da yetmezse buğz edilmelidir.



***

Sahabe, lûtilik yapanın nasıl öldürüleceği hususunda ihtilaf etmişlerse de, öldürüleceği hususunda icma etmişlerdir. Beyhaki, Ali (r.anh)'nin lûtilik yapan bir kimseyi recm ettiğini nakleder. Yine Beyhaki, şunu rivayet eder:
Ebu Bekir, kadınların nikahlandığı gibi nikahlanan bir adam hakkında görüşmek üzere insanları topladı. Rasulullah (s.a.v.)'in ashabına, bu adama ne yapmak gerektiğini sordu. O gün, insanların en sert konuşma yapanı Ali b. Ebu Tâlib (r.anh) idi. Şöyle dedi:
"Bu günahı tarihte yalnızca tek bir ummet işlemiştir. Bildiğiniz gibi Allah da o ummeti helak etmiştir. Ben, bu adamın yakılmasını uygun görüyorum."
Bu olay hakkında Cafer b. Muhammed babasından rivayetle Ali (r.anh)'den şunu nakleder: "recm edilsin ve ateşle yakılsın."
Yine Beyhaki, İbni Abbas'a luti hakkında sorulduğu zaman şöyle dediğini nakleder: "Beldenin en yüksek binası hangisi olduğu araştırılır sonra oradan baş aşağı atılır."
Ömer ve Osman ise; "Üzerlerine duvarın yıkılması gerektiğini" söylemektedirler.
 
K Çevrimdışı

Kerbela Şehidi

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Allah razı olsun hocam.
Eşcinsellerin cezasını zaten biliyordum. Benim sorduğum her yılın haziran ayında toplanan ve orada durmadan İslami değerleri tahkir eden kendi değimleri ile lut kavminin çocuklarına karşı yapılması caiz olan müdahelenin sınırlarıydı.

İslam'a sövenlere güç yetiyorsa elle mudahale (ölmeyecek şekilde) edilmelidir.

Bildiğim kadarı ile Kuaşi kardeşlerin(Allah ikisine rahmet etsin) eylemini tasvib ediyorsunuz. Şu halde burada İslama sövenlere ölmeğecek şekilde kaydının düşmenizin sebebi nedir?
Vallahi amacım polemik yapmak değil sadece öğrenmek
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Aslında cevablar üstteki yazının içinde bulunuyor.
İslam'a düşmanlığı aşikar olup Küfrün ele başılığını yapan, bunu da üstelik basın yayın aracılığıyla dünyayı ifsad ederek alenen Allah, peygamber ve Diniyle alay eden Charlie Hebdo dergisini çıkaranlar, muayyen bir câhil kâfir şahıs gibi huccetin ikamesi gerekmez, mudâhale edilir. Bu da öncelikli olarak imkan varsa elle olmalıdır. Elle mudâhale edilememesi durumunda dille, söylemle karşı çıkılmalıdır. Buna da imkan olmaması durumunda buğz edilmelidir.

İslam'a söven muayyen bir kişiye elle mudâhale edilmelidir. Elle mudâhale ederek İslam'a sövenin küfrü sonlandırılmalı, huccetin ikamesi için de aşırıya kaçılmamalıdır.



 
Üst Ana Sayfa Alt