Çözüldü Kağıtta Ne Yazılı Bakabilir misiniz?

A Çevrimdışı

ahmetbey

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Selamın aleyküm abilerim kardeşlerim evde bu kağıdı bulduk,ne yazıyor yardımcı olabilir misiniz?
IMG_20251016_224938.jpg

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
دَبُرنوش شازنوش قطمير
" debernuş şâzenûş kıtmîr "

Sadece Kıtmir'in anlamı vardır ki o da Kehf suresinde (22. ayet) geçen mağara ehlinden olan köpeğin adıdır. “Deburnuş” veya “şâzenûş” kelimeleri uydurma veya bâtıl tılsım (Allah'u âlem görevlendirilen Cin'nin adı da olabilir) sözcükleridir.
Tâbi kağıdın bir kısmı yırtık olduğu anlaşılıyor.

Bu tür ifadeler Arabca veya Farsça anlamlı bir cümle değildir; daha çok hurûfî (harflerle sembolik) ya da vefk/muska yazılarında kullanılır.

Bazı câhil halk uygulamalarında Ashâb-ı Kehf’in isimleriyle beraber “Kıtmîr” kelimesi zikredilir ki bu tür kelimeler “sihirli” veya “koruyucu” ses dizisi olarak görülür. Bu tür ifadeler ne Kur’an’da ne sahih hadislerde geçer. Dolayısıyla İslâmî bir zikir, dua veya meşru metin değildir.

A Çevrimdışı

ahmetbey

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
دَبُرنوش شازنوش قطمير
" debernuş şâzenûş kıtmîr "

Sadece Kıtmir'in anlamı vardır ki o da Kehf suresinde (22. ayet) geçen mağara ehlinden olan köpeğin adıdır. “Deburnuş” veya “şâzenûş” kelimeleri uydurma veya bâtıl tılsım (Allah'u âlem görevlendirilen Cin'nin adı da olabilir) sözcükleridir.
Tâbi kağıdın bir kısmı yırtık olduğu anlaşılıyor.

Bu tür ifadeler Arabca veya Farsça anlamlı bir cümle değildir; daha çok hurûfî (harflerle sembolik) ya da vefk/muska yazılarında kullanılır.

Bazı câhil halk uygulamalarında Ashâb-ı Kehf’in isimleriyle beraber “Kıtmîr” kelimesi zikredilir ki bu tür kelimeler “sihirli” veya “koruyucu” ses dizisi olarak görülür. Bu tür ifadeler ne Kur’an’da ne sahih hadislerde geçer. Dolayısıyla İslâmî bir zikir, dua veya meşru metin değildir.
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim kağıdı atmalımıyım ?

A Çevrimdışı

alisahin0117

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Öncelikle selamün aleyküm hocam hayırlı akşamlar
Bugün bu 2 kağıdı evde buldum bana bir açıklarmısınız ne amaçla yazılmış kime yazılmış atmalımıyım ne yanılırım yardımınızı bekliyorum..

Ekli dosyalar

• IMG-20251016-WA0002.jpeg
    IMG-20251016-WA0002.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 162
  • IMG-20251016-WA0004.jpeg
    IMG-20251016-WA0004.jpeg
    691.2 KB · Görüntüleme: 233
  • IMG-20251016-WA0006.jpeg
    IMG-20251016-WA0006.jpeg
    503.2 KB · Görüntüleme: 154

Abdulmuizz Fida

Admin
Âleykum selam we rahmetullah kardeşim;
Çok kötü el yazısı ile yazılmış, yazan okuyabiliyor mu merak ediyorum, parça parça harfler , kelimeler zor anlaşılıyor, okunmuyor.
Ancak genel olarak harflerden ve kalıplardan anlaşıldığı kadarıyla metin Kur’an ayeti veya hadis değil, daha çok muska / dua / tılsım tarzında bir yazı gibi görünüyor. Bazı yerlerde Allah, Muhammed, isimler, rakamlar ve duaya benzer ifadeler seçilebiliyor.
Satır aralarında anlamlı Arabca cümle bütünlüğü tam yok; muhtemelen korunma, nazar veya bağlama gibi amaçlarla yazılmış bir muskaya benziyor.

Yazı, muhtemelen bir “hıfz / muska” (korunma niyetiyle yazılmış tılsım). İçinde Kur’an veya dua ifadeleri olabilir, ama bazı satırlarda anlamlı olmayan harf ve sayılar da var. Bu karışım, caiz ve sahih bir dua metni değil, karışık bir tılsım görünümünde. Tam yakmalık

A Çevrimdışı

alisahin0117

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Hocam bunu nasıl yakmalıyım yakarken bir sorun yaratmaz değilmi
Ve yakarken ne dualar etmeliyim

Abdulmuizz Fida

Admin
Hocam bunu nasıl yakmalıyım yakarken bir sorun yaratmaz değilmi
Ve yakarken ne dualar etmeliyim

F Çevrimdışı

forcies

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Hocam merhaba lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim Allah rızası için bunlar nedir bana yardım edin kaynanam bunu yaptırmış eve kargo geldi tesadüfen yakaladım lütfen yardım edin hocam

Ekli dosyalar

• 9.jpg
    9.jpg
    127.1 KB · Görüntüleme: 71
  • 10.jpg
    10.jpg
    147.8 KB · Görüntüleme: 75
  • 12.jpg
    12.jpg
    182.9 KB · Görüntüleme: 66
  • 13.jpg
    13.jpg