Kalbin Yumuşadığı Zamanlarda Allah'a(c.c) Dua Etmenin önemi

AbdulFettah Çevrimdışı

AbdulFettah

94.7 - Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul.
İslam-TR Üyesi
Allah, sözün en güzelini, müteşabih, tekrar edilen (mesani) bir kitab halinde indirmiştir. Ondan dolayı Rabblerine kalpten saygı duyanların derileri ürperir, sonra Allah anıldığı için derileri ve kalbleri yumuşar. Bu Allah'ın hidayetidir. Onunla dilediğine hidayet verir. Allah'ın saptırdığı kimseyi doğru yola ileten olmaz.(Zümer .23.Ayet)

Zeyd b. Eslem dedi ki: Ubeyy b. Ka'b, Peygamber (s.a.v.)'ın beraberinde ashabı da bulunduğu bir sırada peygamberin huzurunda Kur'an-ı Kerim okudu. kalbleri oldukça incelip yumuşadı. Peygamber (s.a.v.) de: "Kalbinizin yumuşadığı sırada duayı ganimet biliniz. çünkü o bir rahmettir" diye buyurdu.

el-Abbas'dan rivayete göre Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: "Allah korkusundan dolayı mü'minin derisi ürperecek olursa, çürümüş ağacın yaprakları nasıl dökülüyorsa, onun günahları da öylece dökülür.''

İbn Abbas'tan rivayete göre Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: "Allah korkusundan dolayı bir kulun derisi ürperdi mi mutlaka Yüce Allah da onu cehennem ateşine haram kılar. "

Şehr b. Havşeb'den, o Umm ed-Derda'dan şöyle dediğini rivayet etmektedir: Adamın kalbinde Allah korkusu kurumuş hurma yaprağının yanmasına benzer. Sen ancak bir ürperti hissedersin değil mi? Ben de: Evet dedim. Dedi ki: İşte o vakit Allah'a dua et. Çünkü o sırada yapılan dua kabul olunur

Sabit el-Bünani'den dedi ki: Filan kişi: Ben duamın ne zaman kabul olunacağını biliyorum, dedi. Ona bunu nerden biliyorsun? diye sordular. O şöyle dedi: Derim ürperip kalbim titreyip gözlerimden yaş boşandığı vakit, işte o zaman duamın kabul olunacağı zamandır.

Kaynak:Kurtubi - el-Camiu Li Ahkami’l-Kur’an - Zümer 23. Ayet tefsiri