Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Soru Kandil Geceleri Davet Yapmak Caiz Olur mu?

İsmailKAYA Çevrimdışı

İsmailKAYA

Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun aleykum;

Halk nazarında itibar gören kandil gecelerini fırsat bilip, tevhidin anlatılmasına vesile olması gayesiyle bu gecelerde programlar düzenleyip, halkı davet etmek caiz olur mu? (Sohbet içeriğinde kandil gecelerinin İslami olmadığı, rivayet edilen hadislerin uydurma veya çok zayıf oldukları da anlatılıyor.)

Konunun caiz olup olmadığını delillendirmek mümkün müdür?
 
S Çevrimdışı

Sayful İslam Hattab

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Ne peygamberimiz ne de sahabeler kandil gecelerini kutlamamıştır yani bu kandil geceleri bidattir. Peygamberimiz (sas) söyle buyurmuştur:"Muhakkak sözlerin en doğrusu Allah'ın kelamıdır. Yolların en hayırlısı Muhammed'in yoludur. İşlerin en şerlisi sonradan çıkarılanlardır. Sonradan ortaya çıkarılan her yenilik bidat, 'her bidat sapıklık, her sapıklık da ateştedir.'" peygamber "her bidat sapıklıktır" dedikten sonra başkabirisi çıkıp "Biz kötü birşey yapmıyoruz bizim yaptıgımız bidatı hasene(güzel bidat) dir." diyemez.
 
Alketa Çevrimdışı

Alketa

2024 Resmi Kitap Sponsoru
İslam-TR Üyesi
cayin yaninda kandil simiti yemek icin geliyon ama 2 isirik aldiktan sonra bunu yemeyin diyosun. büyük şok :D kandirmaca gibi bir sey olur bu ya.
halka hitap etme olanağin varsa gece duzenlenmek yerine var olan cemaate ki gelen sayisi aşağı yukari aynidir zaten hatirlatma olarak bahsedebilirsin belli araliklarla.
bu bir gelenek olarak yerleştiginden kaldirmak kolay değil ama daimlik elbet sonuc verir. 1 gece duzenlemek ile olmaz yani.
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt