Bir Ayete ONLAR SÖZÜN HER TÜRLÜSÜNÜ DİNLER GÜZEL OLANINA UYARLAR. HÜKMÜ VERİLİYOR..
Merak ediyorum gercekten Acaba Senin icin Beser olarak Resullah a.s.v dan daha uyulmasi gereken kim ? Hadisi serifi Red Peygamberi Redtir..
SENİN SÖYLEDİĞİNİN NE GÜZEL TARAFI VAR NEDE UYULACAK...
belliki Fikhtan birhaber yasiyorsunuz ve burdada ahkam kesiyorsunuz.. Önce Fikiha müracat ediniz ve birdaha düsünmenizi ummuyorum..
BUGUN BEN BİR KİTAP YAZİYİM HADİS OLSUN ADI.. İMZASI MÜSLÜM, BUHARİ,TİRMİZİ,. 30 YIL SONRA SEN GİBİLER SAHHİ OLARAK OKURLAR ARTIK VE AMEL EDERLER..
Biraz Ehli Insanf olalim desek yerinde bir söz olur galiba bu sözü ancak sirf o sizin cikardiginiz eseri tek okuyanlar icin gecerlidir desek nasil olur ? Kaldiki Buhariyi Red etmek icin önce Buhari olmak gerekir.. ama bu devirde senin gibi Buhariler cok veyahut kendilerini öyle zannetmekler..
ASIL AHMAK KİM ACABA..HER HADİSLE AMEL EDİLMEZ.
gercekten o ahmagi cok merak ediyorum, benim sözümden böyle birsey nasil cikardiniz hayret ediyorum, zira ALLAH Rahmet ettsin Kabirlerini Nurlandirsin, Imam Suyuti, Ibn Teymiyye, Ibn Kayyim, Aliyul Kari, Acluni ve daha birsürü Alimler Mevzu Hadisleri ele alip o konu hakkinda eserler ortaya cikarmislardir.....
PEYGAMBER EFENDİMİZ ANMANIN NERESİ BİDAD AİN YAPILMIYOR KURAN OKUNUYOR PEYGAMBER ANLATILIYOR.
Peygamberi Bir geceye Sigdirmak öyle mi ? Dün Hosgeldin Ya Resullah birgün sonra gülle gülle mi ! Kandil geceleri ile Yilbasi/Noel Geceleri Arasindaki Ibadet anlayis farkini bana söylermisiniz zira Yilbasi/Noel gibi gecelerdede Kisiler dolmakta, Millet costurulmakta.. sana buna uygun bir Hadis vermek isterdim Ehli Kitabi Taklit ile ilgili ama gel görki Hadisi Inkar edene karsi Hadis Nasil getirilir bilmem... Daha dogrusu Hem Resullah yolunda oldugunu hemde ayni zamanda onu Red etmenin nasil bir is oldugunu gercekten anllamis degilim...
HER AYETİN ARKASINDAN ALLAH CC ŞU HÜKMÜ VERİR HİÇMİ AKIL ETMEZSİNİZ.HİÇMİ AKLINIZI KULLANMAZMISINIZ.
Evet Tarihten aldigin, nefisten gördügün olaydan, Hastaligindan Riziklanmandan, Sifa bullusundan, Ailenden, Yaratalilanlardan Ibret almazmisiniz, düsünmezmisiniz ! Evet düsünüyoruz ins. düsündügümüz icinde O düsünceyi bellirli günlere birakmiyor ve Sigdirmaya calismiyoruz !
ALLAH HERKESİN AYRILAĞA DÜŞÜDÜĞÜ KONU HAKKINDA HÜKMÜNÜ ELBET VERECEKTİR..
Süphesizki ALLAH dogru sözlüdür ve dogru sözlü olanlarida sevendir..
UNUTMAYIN MELEKLER BİZE İNSAN OLDUĞUMUZ İÇİN YADA NEFSİ TAŞIDIĞIMIZ İÇİN SECDE ETMEDİ... AKIL NİMETİNİ ALLAH YARATTI MELEKLER AKIL KUDRETİNE SECDE ETTİ..
Unuttugun asil Bir Nokta var oda Emir ve Itaatin gerceklesmesidir...
ALLAH HER KULUN AKLININ ABDESTLİ OLMASINI NASİP ETSİN..KURANLA VAHYEYLESİN İNŞA EYLESİN..
Kurani Anlamak icin Sünnetullahi bilmek zorundasin, yada Kendine göre bir Kuran Metodu Kendine göre bir Allah anlayisi, kendine göre bir Din anlayisi cizer ve ona göre yürürsün ve dogru yolda oldugunu zannedersin...
Sözün Özü
ALLAH Her Kalbi Tertemiz Yarattı..İnsan Düşünceleriyle O Kalbi Kap Kara Yaptı.
ALLAH temizlenmis temiz olmak isteyen kullarini sever.. ALLAH her Beseri Müslüman olarak yaratti ve hakiki müslüman ise temizdir.. Insan düsünceleriyle yanliz degil, Düsüncesini Hayatina gecirerek kap kara yapti, zira insan cok sey dusunur eger hepsini yaparsa, farkina varsan ne olacagini
selametle