Vakıa 75/76: Hayır! Yıldızların yerlerine yemin ederim ki,
Bilirseniz, gerçekten bu, büyük bir yemindir.
O gün sahabenin bu yeminin ne büyük bir yemin olduğunu gozlemleyebilecek teknolojisi yoktu.Lakin ayette bilirseniz diyor.yani bu ilim size verilirse onun ne büyük bir yemin olduğunu göreceksiniz.Hem o zamana hem bu zamana hitaben söylenmiş gibi değil mi bu ayet?Ben öyle anlıyorum.En doğrusunu Allah bilir elbet ama ben bu ayetin karadelikler ile ilgili olduğunu düşünüyorum.
Yine bazı bilim adamlarına göre birde akdelikler olmalı.Yani bu karadeliklerin yuttuğu koca koca gezegenler: materyaller,maddeler olarak cosmosun başka yerinden kainata fışkırıyor olmalı diyorlar.Tabi bunlar bilimsel felsefe teori.ispatlanmis birşey yok.Bizlerde bu yemini tam manası ile idrak edemedik zaten.belki ilerde kainatın ömrü varsa insanlık daha iyi anlar.
Ayrıca kainatın ölümü demişken.Ben yine maddenin de(gezegenlerin,yıldızların,astroidlerin uzayda ne varsa iste) ömrü olduğunu düşünüyorum.Bunlarin hiç biri baki değil. Bu karadelikler de aslında bu unsurların ölümü olabilir.yani yok oluşu.bir akdeligin olduğunu düşünmüyorum.(Kiyamet ile de Allah'in diledigi haric hersey yok olacak zaten).Dolayisi ile böylece Allah yok ediyor bizim cansız bildiğimiz uzayda ki maddeyi,gezegenleri galaksileri...Gerci canlılık nedir bu bile soru işareti.Dolayisi ile bu da benim teorim. : )))) elbet en doğrusunu Allah bilir.Hersey ölumlü,madde bile olsa ölmelidir bence.öluyorda zaten ,işte karadelikler bu yok oluşun,maddenin ölümünün adı bence.bir akdelik yok!