Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Kaşları İnceltmek Günah mıdır?

M Çevrimdışı

moon

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun Aleykum arkadashlar gorushmeyeli uzun zaman oldu. Ailem Shehirden kenar bir yerde yashiyor. Tatile oraya girmishdim. Beni tebrik ede biliriniz chunku cesaretimi topladim ve tesetture girdim.Onceleri chok zordu Annem beni dovuyourdu, kendisinin kalbi agriyordu.ama Elhemdulillah hepsi gecdi.Sizleri chok ozlemishdim.Ramazan bayraminiz kutlu olsun.
Kashlari inceltmek gunahmidir ve gunahsa keffaresi nedir?
 
U Çevrimdışı

uksimu

Aktif Üye
Frm. Yöneticisi
Allah senden razı olsun bacım Allah ecrini bol bol versin inşallah . bize bundan daha mutlu edici bi haber veremezdin . cvbı birazdan vercem işşallah
biraz yogunum
 
I Çevrimdışı

ibn teymiyye

Üye
İslam-TR Üyesi
ablacıgım kasları almak gunahtır....ıslam kadının kaslarını almasını yaskalamıstır....ınsaallah tevbe ederde bır daha yapmassak rabbım bagıslar
 
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Arkadaşlar yoruma kaçmadan burada yanıt yazarken delillerle yazarsanız forum daha kaliteli olur..

İsterseniz bu konuda örnek yazayım..Sizde o şekilde yanıtlar verirsiniz..
 
U Çevrimdışı

uksimu

Aktif Üye
Frm. Yöneticisi
Hz. Peygamber’in (sas) bu konu ile ilgili bir hadisinde; “Allah yüz tüylerini yolan ve yolduran kadına lanet etsin.” (Buhari, ‘Libas’, 84; Müslim, ‘Libas’, 120) buyurmuş olması, bu ifadenin hangi fiilleri kapsadığı İslam hukukçuları arasında tartışma konusu olmuştur.

KAŞ VE TÜY YOLMA



Kaşlarının arası bitişik olan bir kadın, sadece bitişen yerlerdeki tüyleri çekebilir mi? Yüzdeki
ve
özellikle de bıyıklardaki tüyleri, ayrıca bacaklardaki kılları yolabilir mi?

Allah
Rasûllü
Efendimiz (s.a.s.) kaşını incelttiren kadına ve bu işi yapana lânet etmiştir. Fakat
bazı Islâm
alimleri, kadının yüzünde anormal olarak (çeşitli hormon bozukluklarından
ötürü) biten kılları,
kadının kocanın izniyle koparabilir, çünkü bu Allah'ın normal olarak
yarattığı ve görmek istediği
yaratılış biçimini; yani fıtratı değiştirmek değil, çeşitli
hastalıklardan ötürü bozulan kadınlık fıtratını
düzeltmek anlamını taşır, demişlerdir.
Kadın böylece, eğer istiyorsa, kocanın süslenme
arzusunada uymuş olur. Ibn Âbidîn, bu
tür anormal kılları yolmâk, bu maksatla yapılırsa
müstehaptır, der. Ayaklardaki anormal
kılları yolmak için de aynı şey söylenir. Yalnız bunları
başkalarına güzel görünmek için
yapmak, doğuştan bitişik yaratılan kaşları almak ve her
kadında normal olarak, biraz
farklı ölçülerde de olsa, bulunan bıyık tüycüklerini yolmak
haramdır.


pek çok alimin kılları kocaı istedi diye alması kesinlikle yanlıştırki zaten bir meselede zorunluluk söz konusu oldugu zaman ancak caiz olmayan mekruh olan haram olan şey o zorunluluk geçene ve zorunlulugun durumuna göre caiz olmaktadır. ama kocanız size daha güzel olmaınz için kaşlarınızı almanız isterse bu zorunluluk değildir. o yüzden kendi nefislerimizi kandırmayalım . alimlerin bu konuda gevşek davranması ve
 
M Çevrimdışı

moon

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun Aleykum ben daha once haram oldugunu bilmiyordum, hatta kadinlar tuysuz kisiler tuylu olmasi iyidir diye bir hadis oldugunu duymushdum ve almisdim ama sonra olmaz`denilince burakdim ama cok kotu gozukuyorlar. Yanitlarinizi bekliyorum.Allah razi olsun
 
U Çevrimdışı

uksimu

Aktif Üye
Frm. Yöneticisi
siz aldırıyor oldugunuz için şimdi almamış haliniz size garib geliordur. o yüzden bviraz sabredelimki iki işi birden yapmış olalım . hem sabırdan dolayı ecir hemde bir eri yerine getirmekten dolayı ecir.

(Allah sizin ne dış görünüşünüze ne de mallarınıza bakar. Ama o sizin kalplerinize ve işlerinize bakar.)

Müslim, Birr, 33; ‹bn Mâce, Zühd, 9; Ahmed b. Hanbel, 2/285, 539. buyurulur. Yani önemli olan dış temizliğinin yanında için de temiz olmasıdır. İç temizliğinin başta gelen vasıtalarından biri; gözyaşı dökerek, içi yanarak, tam bir pişmanlık duyarak Hakk’a dönmek, tövbe etmektir.
bırakın beşerin sevmesini sizi Allahın sevmesi için birşeyler yapın . bunca kişi sevdigi erkek kendisini daha çok sevsin benimsesin diye soyunmaktadır . bizlerde Allah için oınun bizi daha çok sevmesi için daha çok kapanalım . Allah nasıl istiyorsa bizler öyle olalım . inanıyorumki şimdiki kesmemiş haliniz eskisinden daha güzeldir. ama sizin şeytanınız sizle bu konuda ugraşıor Allah kazanma gücü versinm ,inşallah.
 
U Çevrimdışı

uksimu

Aktif Üye
Frm. Yöneticisi
rabbimi bizleri en güzel bir surette yaratmıştır o güzelligi sizde göremeyecekler utansın bacım. mümin vakarla davranır. sizden en güzel davranış olan rabbimin sizi sevmesini düşünerek Allah rızası için bu sıkıntıya katlanmaktır . şimdilik siz sıkıntı gibi gelen şeye. biznillah ecriniz verilecektir. ecri cennet oluyr inşallah. böyle bacılarımız herzaman dualarımızdadır ki kötü örneklere örnek olsunlar. selametle kalın inşallah.
 
M Çevrimdışı

moon

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Tek sevilmeye laik olan Allah rizasini kazanmak benim icin her sheyden onemlidir. Bana guc verdiniz. Allah razi olsun
 
U Çevrimdışı

uksimu

Aktif Üye
Frm. Yöneticisi
Allah sizden razı olsun inşallah . sizde dua etmeyi unutmayın inşallah. selamun aleykum .
 
U Çevrimdışı

ubeyd_el_turki

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Güzel kardeşlerim,

Meseleleri dikkatli incelemek için çok önemlidir.
Bu konu defalarca bizlerede sorulmuştur.
Arkadaşlar hadis-i şerif'i yazmışlar, evet Resulullah AS kaş alana lanet ediyor.
Ama nasıl kaş alana ?

Mekke'de kötü kadınlar KAŞLARINI TAMAMEN KAZITIR VE KENDİLERİ ÇEŞİTLİ BOYALAR İLE KAŞ ÇİZERLERDİ.Resulullah AS'ın yasaklaması ve laneti bu minval üzeredir.
Zaruret dışındada kadını diğer kadınların arasında çirkin gösterecek ve başkalarının ona kötü gözle bakmasını sağlayabilecek kadak çok tüyü var ise bunları almasında bir beis bulunmamaktadır.

Bekar kadın için erkeklere güzel görünmek için inceltip yay gibi kalemle çizilmiş gibi ince alınması doğru olmaz, haram olur.

Evli kadın için eşinin istemesi ve de izin vermesi doğrultusunda kadının ABARTMAMAK koşulu ile almasındada bir beis yoktur.

Hanefi mezhebine göredir.

Selametle
 
U Çevrimdışı

uksimu

Aktif Üye
Frm. Yöneticisi
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM AMA ZATEN ZORUNLULUK DURUMLARINDA KAŞLARIN ALINABİLECEGİ YAZILMIŞTI VE SENDE BİZİM SÖLEDİKLERİMİZEDEN FARKLI BİRŞEY SÖLEMEMİŞSİN . VE BENCE KAYNAGINIZ SAGLAM DEĞPİL ÇÜNKÜ EGER ÖYLE OLSAYDI KAŞ ÇİZENLER İÇİNDE KESİN ALLAH RESULU S.A.S. BİR HADİSİ OLURDU . AMA DEMEKKİ YA ÖLE BİR ŞEY YOK YADA VARSA BİLE ALLAH RESULU S.AS.. ÇİZENLERE VEYA ÇİZMEK İÇİN KESENLERE KAZITANLARA DEĞİLDE BU İŞİN KÖKÜNÜ KAZIMAK İÇİN KAŞLARLA İLGİLİ HADİSİ ŞERİF BUYURMUŞTUR . O YÜZDEN BUNU HER HANGİ MEZHEB SÖLEMİŞSE SÖLESİN BUNDAN ÖTESİ KESİNLİKLE DİNDE AŞIRILIK OLACAKTIR. BİRAZ DİKKATLİ OLUNSUN İNŞ. SELAMUN ALEYKUM
 
F Çevrimdışı

FAKİRULLAH

Üye
İslam-TR Üyesi
UKSİMU KARDEŞİMİZE CANI GÖNÜLDEN TEŞEKKÜRLER ÇOK GÜZEL AÇIKLADINIZ ALLAH RAZI OLSUN SELAMETLE
 
E Çevrimdışı

ebumuhammed

Üye
İslam-TR Üyesi
meftun ' Alıntı:
Mustafa İslamoğlu hoca tefsir dersinde bu konuya değiniyor lütfen izleyin

19. dakikada bahsediyor.

http://www.tefsirdersi.com/yayin_izle.php?id=284&Tur=wmv

kendisi aişe annemize zani diyen bir şia dır, koyu bir hadis inkarcısı ve sahabe düşmanıdır ,takiyyesinden dolayı pek tanınmaz bu yönü,ama ALLAH cc ı asla aldatamaz,kimi insanlara sağlık verdiğini araştır ,onu bunu başımıza hoca ilan etme
 
M Çevrimdışı

meftun

Üye
İslam-TR Üyesi
Allahtan kork kulaktan duyma laflarla insanlar hakkında yaptığın bu su-i zan sana günah olarak yeter. Bu attığın iftiralar yenilir yutulur şeyler değil. Delil getirmeni bekleyecem. Allah ıslah etsin.
 
S Çevrimdışı

selefi

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
ebumuhammed ' Alıntı:
meftun ' Alıntı:
Mustafa İslamoğlu hoca tefsir dersinde bu konuya değiniyor lütfen izleyin

19. dakikada bahsediyor.

http://www.tefsirdersi.com/yayin_izle.php?id=284&Tur=wmv

kendisi aişe annemize zani diyen bir şia dır, koyu bir hadis inkarcısı ve sahabe düşmanıdır ,takiyyesinden dolayı pek tanınmaz bu yönü,ama ALLAH cc ı asla aldatamaz,kimi insanlara sağlık verdiğini araştır ,onu bunu başımıza hoca ilan etme

Ey ebu Muhammed kardeşim ortaya bir iddia attın lütfen getir delilini,Mustafa İslamoğlunun şahısını tanırım ondan böyle çirkin bir söz duymadım,sen böyle bir iddia attın ortaya sana delillendirmek düşer yoksa iftiracı konumuna düşersin,Allah bizi affetsin.
 
Üst Ana Sayfa Alt