Bu videoyu izlerken aklıma birşey takıldı. Burada Türkçe ibadet konusu var. Türkçe ibadet derken; namaz, zikir vs. ibadetlerde kullanıdığımız ayet,sure ve sözcüklerin Türkçe anlamlarını bilmek anlamında mı yoksa ibadeti Türkçe konuşma anlamında mı bir kızgınlığı var ? İbadetimi her müslüman gibi, gerçi Afrika'da, İran'da, Endonezya'da müslümanlar duaları kendi dillerinde mi okuyorlar bilmiyorum ama benim ülkemde olduğu gibi Arapça okuyorum. Zaten öyle de olması lazım, kendimi bildiğimden beri böyle öğrendim. Ancak okuduğum duaların Türkçe'lerini öğrenmek namaz sırasında büyük bir ruhani his veriyor. Hani derler ya insan ne kadar dil bilirse bilsin acı çekerken attığı naralar veya sevinç naraları atarken kendi dilinde atar. Benim de Türkçeleri öğrenmem çok şey kattı imanıma. Bu arada ırakları Rabb'imiz yarattı, konuşulan dillerde Rabb'imizi ırkları yaratması sonucu onlara verdiği yetenekle ortaya çıktı. Allah'ın rızasıyla ortaya çıkan bu dillerin Arapça harici başka dilde okuyarak ibadet etmek günah mıdır?