Adam da çıkıp diyor bir kişinin şeriatı ikame ettiği bir toprağı olması ve askeri güce sahip olması, hilafet ilanı için yeterlidir. Ehli sünnet imamları herkese danışma meselesini veya biat bozup gelme meselesini de hilafetin sıhhatini bozucu şart olarak görmemişler. Kimseye danışmayan, birbirlerini öldüren hatta bidat ehli olan, hatta ahmed bin hanbellere ebu hanifelere işkence yapan saltanatlı halifelerin, sırf şeriatı uygulaması sebebiyle itaatsizliği batıl kılması buna delildir.
Velhasıl diyorum ya kimse bu noktada biz yüzde yüz doğruyuz, karşıdaki sapık diyemez. Bu uslubu çok görüyorum ve rahatsız oluyorum. Genelde bu kadar iddialı konuşanlar fıkıhta hilafet cihad bablarını okumayan kişiler oluyor..
Allahualem.
Rabbimiz hepimizi en doğruya iletsin.
Fitneleri bitirsin ve müminlerin kalplerini birleştirsin.
Güzel diyosun da.
Askeri gücü olan ve şeriatla hükmeden eş-Şebab bu dediklerini biliyor bence. Molla Ömer'e biat eden tüm cihad cepheleri de biliyor ve şeyh Usame de biliyordu.
Hilafetin meşru olmadığını söyleyen şeyh ulvan, ebu katade, Makdisi, hani es-Sibai, Tarık Abdulhalim de biliyordu bu sayılanları.
Senin güçlü dediğin o deliller tafsilat, ayrıntı düzeyinde eksik kalıyor olmasa ümmetin uleması ZORBA Halifeye biatın vacip oluşunu bize anlatırdı. Şeyh ulvan rahimehullah ehli hal vel akd şarttır dedi mesela...
Duana amin diyoruzz.