Cihad savaş değildir, savaş cihad değildir.ben savaşın cihad olmadığını inkar etmedim cihadın sadece savaş olmadığını söyledim, soruyorum sizlere şuan sizin cihad yapılır dediğiniz örgüt hangisi?
Savaş harbdir bu da İslam dini ile belli şartlar altında Cihad adını almıştır.
Cihad denince Kur'an ve sunnette öncelikli olarak Kıtal anlaşılır. Bu da silahlıdır. Bu sebeble "Ölürler, öldürülürler" (Tevbe 111) buyurulmaktadır. Nefisle, ilimle cihad denmesi Lugâti olarak cehd etmek olduğundandır. Yoksa ilimle veya nefisle mucâdele edenler şehid oluyor ve şehidler gibi arşın kandillerinden yeşil renkli kuşların karınlarında değiller, Huri ve kabirde azaba karşı emin olarak rızıklanmıyorlar. Bunlar sadece Allah yolunda kanının dökülen ilk kan damlasında mucâhide /şehide verilir.
Kimler Şehiddir?
Düşman karşısında cihad ederken, şehid olmak, gerçek manada şehadettir.
Cihad esnasında Kafirler tarafından şehid edilmenin haricinde, Rasulullah (s.a.v.)'in zikrettiği diğer şehidlik türleri, asli şehidlik makamı değil, sûreten şehidlik ecri sayılmaktadır.
İlmi Konu - Şehid İstismarcılığı
ŞEHİD İSTİSMARCILIĞI ŞEHİD : "Şehid, kelime olarak kesin bir haberi veren, bildiğini söyleyen, hazır olan, bulunan, bir hadiseye şâhid olan, şâhidlik eden manalarına gelir. Dinî anlamda, ALLAH rıdası için, O'nun yolunda canını fedâ eden müslümana verilen isimdir. Ona bu ismin verilmesinin...
islam-tr.org