Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Komünist Çin'den Imamlara Zorla Dans Gösterisi!

H Çevrimdışı

Hattab Amedi

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
cin_1423511088.jpg

Komünist Çin'den İmamlara Zorla Dans Gösterisi!
DÜNYA - 09.02.2015 21:33
Çin, imamlara zorla dans ettirirken öğretmenlere çocukları dinden uzak tutma yemini ettirdi, memurlar ise baskı altında 'Maaşımızı Allah değil ÇKP veriyor' sloganı atmak zorunda kaldı
Doğu Türkistan'ın Urumçi şehrinde bütün camilerin imamları bir meydanda toplanarak toplu halde dans etmeleri için zorlandı.

Çin resmi haber ajansı Sinxua'da yer alan habere göre meydanda toplanan imamlar, “medeniyet göster,s,” adı verilen etkinlikte zorunlu olarak dans etti. İmamlara bir yandan zorla dans ettirilirken bir yandan da “ülke barışı gönüllere huzur veriyor” sloganları attırıldı.

Çin işgal yönetiminin imamlara ayrıca üniversite öğrencilerinin bulunduğu bir ortamda da ellerinde Çin bayrakları ile zorla dans ettirdiği belirtildi. Aynı gösteride üniversite öğrencileri de dans etmek zorunda kaldı. Burada yapılan konuşmalarda gençlerden camilerden uzak durması istendi. İbadet etmenin sağlığa fayda sağlamadığı öne sürülen konuşmalarda sağlıklı olmak için öğrencilerden dans etmeleri istendi.

Uygur imamların dans etmek zorunda kaldığı etkinlikte memurlara da “Maaşımızı Allah değil, Çin Komünist Partisi veriyor” şeklinde sloganlar attırıldı. Öğretmenlik yapan Müslüman kadınlar da baskı altıda öğrencilerini dinden uzak tutacaklarına ve çocukların dini eğitim almasına engel olacaklarına dair yemin etti.

dünya bülteni

cin_1423510868.jpg
 
Üst Ana Sayfa Alt