Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Soru Kul Allah'a Kırgın Olabilir mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
S Çevrimdışı

saintemre

Üye
İslam-TR Üyesi
Selamın Aleyküm ben 20 yaşında bir bireyim.Benim 10 yaşında engelli(otizimli) bir kardeşim var . Zar zor bir iki kelime söyleyebiliyor diğer otizimli bireylere kıyasla durumu iyi ama yine de normal bir birey olamıyor ve hiçbir zaman olamayacak.Diğer insanların kardeşleri çocukları top oynuyor , abileriyle sohbet ediyor ama benim kardeşim hiçbirini yapmıyor.Bugün oturuyoruz soru soruyorum anlamsız sesler çıkarıyor ve üzülüyorum.Herşeyin Allah`tan geldiğine inanıyorum buda öyle ama ben Rabbim e kırgınım bu durumdan dolayı. Hiçbir zaman isyan etmedim ama içim biraz buruk . İnsan rabbine kırgın oldu mu napmali? Kırgın olmak isyana etmekle eşdeğer midir ve bu konuda napmaliyim?

M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Aleykum Selam.Kardeşim Allah'a kırgın olunur mu hiç? Allah senin ve kardeşinin kötülüğünü mü ister? Sen nimet içerisinde olduğun için bilemezsin.Allah her şeyi bilendir.Belki kardeşin sağlıklı bir birey olup küfre düşecekti ve cehennemlik olacaktı? Nereden bileceksin bunu? Allah mutlak hikmet sahibidir.Onun kardeşinin hasta olmasına ihtiyacı yok.Veya sağlıklı olmasına da.O asla boşa bir iş yapmaz.Birçok kez kendi hayatımda çok istediğim şeyler olmuştur.Bu şeylerin olmasından sonra neden olmaması gerektiğini anladım.Allah'a asla kötü zan besleme.Zira biz bir şey isteriz hakkımızda şerdir Allah vermez.Allah'a daima hüsnü zan besle.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Ana Sayfa Alt