arkadaşlar ben bu işin caiz olmadığını düşünüyorum. eğer yanılıyorsam en fazla kaybedeceğim cebimden çıkan cd parası olacak. o da helal olsun. ama ya gerçekten kul hakkıysa bu işi gerçekleştiren kardeşler bunca şeyin hakkını nasıl verecek onu merak ediyorum.üstelik bu konuda insanlara fetva veren caizdir deyip onlara klavuz olanların hali ne olacak. bu yüzden bilinçli konuşalım kardeşler ve kendimizden çokça emin olmayalım.
birde size bir hadisi sunmak isterim
5127 - Nu'man İbnu Beşir radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
"Şurası muhakkak ki, haramlar apaçık bellidir, helaller de apaçık bellidir. Bu ikisi arasında (haram veya helal olduğu) şüpheli olanlar vardır. İnsanlardan çoğu bunları bilmez. Bu durumda, kim şüpheli şeylerden kaçınırsa, dinini de, ırzını da tebrie etmiş olur. Kim de şüpheli şeylere düşerse harama düşmüş olur, tıpkı koruluğun etrafında sürüsünü otlatan çoban gibi ki, her an koruluğa düşebilecek durumdadır. Haberiniz olsun, her melikin bir koruluğu vardır, Allah'ın koruluğu da haramlarıdır. Haberiniz olsun, cesette bir et parçası var ki, eğer o sağlıklı olursa, cesedin tamamı sağlıklı olur, eğer o bozulursa, cesedin tamamı bozulur. Haberiniz olsun bu et parçası kalptir."
Buhari, İman 39, Büyû' 2; Müslim, Müsâkat 107, (1599); Ebu Davud, Büyû' 3, (3329, 3330); Tirmizi, Büyü 1, (1205); Nesai, Büyü 2, (7, 241).
bu hadisin hatrına inşaallah bu tr şüpheli şeylerden uzak dururuz kardeşlerim.