Kadın erkek farketmez; kadın icinden kısık sesle söyler.
Teşrîk tekbirleri birçok fakihe göre vacibtir. Bazılarına göre ise sünnettir. Ebû Yusuf ile İmam Muhammed'e göre farz namazlarını kılmakla yükümlü olanlara bu tekbirler vacibtir. Hanefi mezhebinde fetva iki imamın (imameyn-Ebu Yusuf, İmam Muhammed) görüşüne göredir. Yalnız olarak, seferi olarak yahut imamla birlikte farz namaz kılan herkes için farzların peşinden tekbir getirmek vacibtir. Çünkü tekbirler namazlara bağlıdır. Fetvaya esas olan ve iki imama ait bulunan görüş böyledir. (Vehbe Zuhayli, İslam Fıkhı Bayram namazları bölümü, teşrik tekbirleri konusu C.2-s.470)
Bu konuda tek başına kılanla, imama uyan, yolcu ile mukim, köylü ile şehirli, erkekle kadın eşittir. Böyle teşrîk tekbirleri cemaatle de, yalnız başına da eda edilir. Kaza da edilebilir. Erkekler tekbiri açıktan, kadınlar ise gizlice getirir. Vitir namazı ile bayram namazları sonunda tekbir getirilmez.
Ebû Hanîfe'ye göre, teşrîk tekbirlerinin vacib olması için yükümlünün hür, mukîm ve erkek olması ve farz namazın cemaatle kılınmış bulunması şarttır. Bu yüzden yolcu, köle, kadın ve tek başına namaz kılana bu tekbirler vacib olmaz. Ancak bu sayılanlar imama uyarlarsa, cemaatle birlikte tekbir alırlar. Cuma ve bayram namazı kılınmayan küçük yerleşim merkezlerinde de teşrik tekbiri getirilmez ve cuma günü öğle namazını cemaatle kılan özürlü kimselere de vacib olmaz.