Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Kur'an'a Ne Kadar Hakimsin?

Allahu Ekber1 Çevrimiçi

Allahu Ekber1

Al-Wala' wal-Bara'
İslam-TR Üyesi
Sıra bende sanırım

Kuran’da adı geçen tek Sahabe kimdir?
Esselamu aleyküm ve Rahmetullahi ve berekatuhu.

Zeyd (radıyallahu anh), geçtiği ayet Ahzâb Suresi 37.ayet (internetten baktım buna).

Mustafa bin Yılmaz Çevrimdışı

Mustafa bin Yılmaz

''Selef,selef ve selef...''
İslam-TR Üyesi
Cevaplayan arkadaş bir soru sorarsa sürekli olarak devam edebiliriz diye düşünüyorum. Bir de elimizden geldiğince herhangi bir kaynaktan bakmadan cevap verelim veya cevabı bilen arkadaşları bekleyelim çünkü konu "Kur'an'a ne kadar hakimsin" konusu.
Tavsiyedir inşallah, Allah hidayetinizi arttırsın.

Allahu Ekber1 Çevrimiçi

Allahu Ekber1

Al-Wala' wal-Bara'
İslam-TR Üyesi
Cevaplayan arkadaş bir soru sorarsa sürekli olarak devam edebiliriz diye düşünüyorum. Bir de elimizden geldiğince herhangi bir kaynaktan bakmadan cevap verelim veya cevabı bilen arkadaşları bekleyelim çünkü konu "Kur'an'a ne kadar hakimsin" konusu.
Tavsiyedir inşallah, Allah hidayetinizi arttırsın.
Aslında bende sorayım diye düşünmüştüm lakin soru sorma konusunda pek iyi değilim galiba Allahu Alem, ayrıca zeyd (radıyallahu anh) olduğunu biliyordum ancak hangi ayette geçtiğini ezbere değildim ona baktım sadece soru hangi sahabe olduğu için bence sıkıntı olmaz Allahu Alem lakin seni anladım akh haklısın.

Mustafa bin Yılmaz Çevrimdışı

Mustafa bin Yılmaz

''Selef,selef ve selef...''
İslam-TR Üyesi
Aslında bende sorayım diye düşünmüştüm lakin soru sorma konusunda pek iyi değilim galiba Allahu Alem, ayrıca zeyd (radıyallahu anh) olduğunu biliyordum ancak hangi ayette geçtiğini ezbere değildim ona baktım sadece soru hangi sahabe olduğu için bence sıkıntı olmaz Allahu Alem lakin seni anladım akh haklısın.
Yanlış anlaşılma olmasın ahi de. Ben sıcak ortam olduğu için bakmayalım demiştim. Yine cevaplayan sorarsa sürekli devam eder ya güzel olur diye dedim. Yanlış anlama beni inşallah

Allahu Ekber1 Çevrimiçi

Allahu Ekber1

Al-Wala' wal-Bara'
İslam-TR Üyesi
Yanlış anlaşılma olmasın ahi de. Ben sıcak ortam olduğu için bakmayalım demiştim. Yine cevaplayan sorarsa sürekli devam eder ya güzel olur diye dedim. Yanlış anlama beni inşallah
Yok estağfurullah akhi, anlıyorum seni haklısın sende kusura bakma, dediğin gibi o zaman bende bari bir soru sorayım sıram geçsin.

Kuran’da ki en kısa süre nedir?

Tora Bora'ya Çevrimdışı

Tora Bora'ya

Muhibbân-ı Tayyare
İslam-TR Üyesi
Tevbe suresinde mazeretsiz olarak cihada katılmadığı için ashabtan uzaklaşan üç sahabi, kaç gün bu vaziyette kalmıştı ? Tevbelerinin kabul olduğu ayeti nazil olana kadar