Kur'an'a Ne Kadar Hakimsin?

Tora Bora'ya Çevrimdışı

Tora Bora'ya

Muhibbân-ı Tayyare
İslam-TR Üyesi
Peygamberimiz hangi sure -ve ayeti- işaretle beni ihtiyarlattı buyurmuştur?

Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Bir diğer ismi "fadıha" yani perişan eden olan, Hz Ali'nin hac ile ilgili bazı hükümlerini bildirmek için Mekke'ye gönderildiği, münafıkların özelliklerini barındıran
sûre hangisidir?
Bu soru cevaplanmamış, cevap: Tevbe Suresi.

Müşriklerin (günümüzde) duymak istemediği ayet?
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

Tevbe 31:

"Onlar, Allah’ı bırakıp hahamlarını, rahiplerini ve Meryem oğlu Mesih’i rab edindiler. Oysa tek bir ilaha kulluk etmekle emrolunmuşlardı. O’ndan başka ilah yoktur. O, onların ortak koştukları şeylerden uzaktır."

(Tevbe, 9/31)

veya Ahkâf 5 olabilir mi?

"Allah’ı bırakıp da, kıyamet gününe kadar kendisine cevap veremeyecek olan kimselere dua eden/yalvarandan daha sapık kim olabilir? Oysa onlar, bunların dualarından/yalvarışlarından habersizdirler."

(Ahkâf, 46/5)

A Çevrimdışı

Azeribirmuvahhid

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Bu soru cevaplanmamış, cevap: Tevbe Suresi.

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

Tevbe 31:

"Onlar, Allah’ı bırakıp hahamlarını, rahiplerini ve Meryem oğlu Mesih’i rab edindiler. Oysa tek bir ilaha kulluk etmekle emrolunmuşlardı. O’ndan başka ilah yoktur. O, onların ortak koştukları şeylerden uzaktır."

(Tevbe, 9/31)

veya Ahkâf 5 olabilir mi?

"Allah’ı bırakıp da, kıyamet gününe kadar kendisine cevap veremeyecek olan kimselere dua eden/yalvarandan daha sapık kim olabilir? Oysa onlar, bunların dualarından/yalvarışlarından habersizdirler."

(Ahkâf, 46/5)
Abla siz genel cevap verdiniz aslında doğru ama ben günümüzdekileri sordum. Bu ayetlerin hepsinin de genelini topladığımızda Fatiha 5 ortaya çıkıyor. Sadece sana ibadet eder ve senden isteriz.

Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Abla siz genel cevap verdiniz aslında doğru ama ben günümüzdekileri sordum. Bu ayetlerin hepsinin de genelini topladığımızda Fatiha 5 ortaya çıkıyor. Sadece sana ibadet eder ve senden isteriz.
O da aklımdan geçmişti ama detay düşüneyim derken geride kalmış ) Doğru; herkesçe her namazın her rekâtında okunup, şirk ehli tarafından hiç akledilmeyen en temel ayet bu.

Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Yeni soru benden mi?

Galiba...

"Başladığı işi yarım bırakıp, hiçbir işi tamamlamadan bir işten öteki işe koşan kafası karışıklara" reçete hükmündeki ayet hangisidir?