Mazlum Gazze, Zalim Zihniyet

Bin Yusuf Çevrimdışı

Bin Yusuf

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Bismillah...

🟥 Şeytan, Nemrut, Firavun, Hâmân, Karun, Bel’am ve Ebu Cehil Zihniyeti Yaşıyor

Hamd, âlemlerin Rabbi olan Allah’adır. Salât ve selâm, O’nun nebisi, hidayet önderi, kıyamete yakın elinde kılıçla âlemlere rahmet olarak gönderilen Muhammed’e; onun temiz ailesine, güzide ashabına ve kıyamete kadar onun izinden yürüyen muvahhid kulların üzerine olsun. Amma ba’d:

Rabb olarak yalnızca Allah’ı, peygamber olarak Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem)’i, din olarak da İslam’ı kabul eden, bu kelimelerin yalnızca bir söz değil; bir bağlılık, bir yöneliş ve bir teslimiyet olduğunun farkında olan her Müslüman bilir ki; İslam, insanlık için indirilmiş en doğru, en eksiksiz ve en adaletli nizamdır. Bu din, hayatın her alanına hükmeden, hak ile bâtılı apaçık ayıran, kulluğu yalnızca Allah’a tahsis eden kâmil bir dindir.

Ancak bu nizamı yeryüzünden silmek isteyenler her çağda vardı. Şeytan’ın ilk isyanından bu yana, Nemrut’tan Firavun’a, Karun’dan Hâmân’a, Bel’am’dan Ebu Cehil’e kadar her biri, Allah’ın nurunu söndürmek isteyen birer örnektir. Bugün ise Gazze’de gördüğümüz, sadece bombaların değil; bu deccalî zihniyetin modern suretidir.

Her çağda zulüm değişik maskelerle karşımıza çıkar. Gazze’de bugün yaşanan açlık, kuşatma ve vahşet, yalnızca politik bir kriz değil; tarih boyunca Allah’a savaş açan zihniyetin güncel yüzüdür. Kur’an’da anlatılan karakterler, bugün Gazze’nin üstüne bomba yağdıranların, yardım tırlarını engelleyenlerin, çocukları açlıktan ölüme terk edenlerin ruhuna işlemiş gibidir. Bu bir coğrafya değil, bir zihniyettir.

---

☠️ 1. Şeytan: Vahyi Red, Hevâyı İlâh Edinmek

Bugün “İnsan hakları” diyenler, “özgürlük” diyenler, Gazze’de ölen çocukları görmezden geliyor. Şeytan gibi, “Ben daha üstünüm” diyerek vahyin değil, kendi ideolojilerinin peşinden gidiyorlar.
🔸 Yardımı engelleyen her karar, Şeytan’ın “Ben bilirim” diyerek Allah’a isyan ettiği gündeki ilk adımı tekrar ediyor.

---

🔥 2. Nemrut: Kudreti Tanrılaştıran Vahşet

Güç bizde diyerek, yardım konvoylarını vuranlar, sınır kapılarını kapatanlar, elektriği, suyu kesenler Nemrut’un torunlarıdır. “Ben yaşatırım, ben öldürürüm” diyen Nemrut gibi, Gazze’nin hayat damarlarını kesenler, Allah’ın hükmünü hiçe sayan kibirli zorbalardır.
🔸 Bugünün Nemrut’u, çocukları susuzluktan öldürüp ardından kameralar karşısında “Sorumlu değiliz” diyen kişidir.

---

👑 3. Firavun: “Ben Sizin En Yüce Rabbinizim” Diyen Sistemler

Gazze’deki egemenliği gasp edenler, Allah’ın “yaşama hakkı”nı tanımayıp insanları açlığa mahkûm eden sistemler Firavun zihniyetlidir. Bugün egemenlik iddiasında bulunan işgalci düzen, “Ben belirlerim, ben yasaklarım” diyerek Firavun’un kelimelerini tekrar ediyor.
🔸 Egemenliği Allah’tan alıp, bombaları yasa, kuşatmayı adalet gören her düzen firavuncudur.

---

🧠 4. Hâmân: Zulmün Teknokratı

Gazze’nin üzerine akıllı bombalar yağdıran, tünellere sığınan çocukların üzerine sensörlü cehennemler salan teknolojiler Hâmân’ın eseridir. Hâmân, Firavun’a göğe uzanan kule yapmıştı; bugünün Hâmân’ı, gökten ateş yağdıracak drone’lar, savaş sistemleri icat ediyor.
🔸 Bilim ve teknolojiyi Allah’a karşı savaşta kullanan her yapı, Hâmân'ın mirasını taşıyor.

---

💰 5. Karun: Servetiyle Susturanlar

İşgalin sponsorları, bombaların finansörü şirketler, çıkarı için zulme susan sermaye baronları Karun’un yolundadır. “Bu mal bana bilgimle verildi” diyerek, servetiyle mazlumun üstüne yıkım yağdıranlar, Karun gibi yerin dibine geçmeye adaydır.
🔸 Gazze’ye yardım etmek yerine silah satışı rekoru kıran herkes, Karun’un yolundadır.

---

📿 6. Bel’am: Hakkı Bildiği Hâlde Susan Âlim

Televizyonlarda ahlak anlatıp Gazze’deki zulme tek kelime etmeyen, Allah’ın “zulme karşı durun” emrine rağmen koltuk korkusuyla susan akademisyenler, kanaat önderleri ve sözde İslam temsilcileri Bel’am’dır.
🔸 Doğruyu bildiği hâlde konuşmayan, zalime meşruiyet üreten herkes Bel’am’ın bataklığında boğulmuştur.

---

🪓 7. Ebu Cehil: Bile Bile Hakikati Reddeden

Gazze’deki zulmü inkâr etmeyen ama “onların da hatası var” diyerek mazlumu suçlayanlar, Ebu Cehil gibi “Muhammed haklı, ama onu takip etmeyiz” diyen zihniyeti sürdürmektedir.
🔸 Hakkı gördüğü hâlde nefsi ve makamı için eğip büken herkes, Ebu Cehil gibidir.

---

🔥 Bu Zihniyetin Ortak Özellikleri

Allah’ın egemenliğini tanımamak

Hakkı bildiği hâlde hevâsına göre hareket etmek

Gücü, ilmi ve serveti Allah’tan koparmak

Mazluma düşmanlık, zalime destek vermek

Vahyin adaletini “radikal” diye aşağılamak

---

💥 Sonuçlar mı?
Şeytan kovuldu.
Nemrut bir sinekle helâk oldu.
Firavun boğuldu.
Hâmân kuleyle birlikte çöktü.
Karun servetiyle yerin dibine geçti.
Bel’am alçaldı.
Ebu Cehil Bedir’de rezil oldu.

---

💎 Tevhid Ne Der?

> “Hâkimiyet yalnız Allah’ındır. Helal ve haramı sadece O belirler. Yasama, yürütme ve yargı Allah’ın hükmüne göre olmalıdır. Zulüm ne kadar organize olursa olsun, Allah’ın adaleti galip gelecektir.”

> “Kim Allah’tan başka bir ilah edinirse, onun delili yoktur. Onun hesabı Rabbinin katındadır. Şüphesiz kâfirler asla kurtuluşa eremez.”
(Mü'minûn 23:117)

---

Bu makale yapay zeka ile yeniden düzenlenmiştir.

Bin Yusuf Çevrimdışı

Bin Yusuf

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Kurtuluşun Yolu: Nebilerin İzinde Tevhid, Cihad ve Kardeşlik

Bismillah…

Yeryüzü zulümle dolduğunda,
Batıl kuvvet bulduğunda,
Hakkı haykıranlar susturulmak istendiğinde…
Allah’ın sünneti hep aynı olmuştur.
Zulüm büyür, ama iman sahipleri ye’se düşmez.
Çünkü onlar bilir ki:

> "Yeryüzünde bozgunculuk yapanlara karşı Biz mutlaka peygamberlerimizi ve iman edenleri yardımlaşarak kurtarırız." (Yunus 103)

---

✊ İBRAHİM (a.s) — Putları Yıkan, Tek Başına Ümmet

İbrahim (aleyhisselâm), Nemrut’un karşısında tek başınaydı.
Ama yalnız değildi. Çünkü o Rabbine dayanıyordu.
Putları kırdı, ateşe atıldı, hicret etti...
Ama asla tâviz vermedi.

Bugün sen de putlaşan sistemlere, beşerî hükümlere, modern “nemrutlara” karşı dimdik durursan…
İbrahim’in yolundasın.

---

🤲 YÛSUF (a.s) — Zindanda da Tevhid Davetçisi

Kuyuya atıldı, köle yapıldı, zindana atıldı.
Ama Yusuf (aleyhisselâm) şartlara değil, Allah’a bağlı kaldı.
Zindanda bile insanlara tevhidi anlattı:

> "Ayrı ayrı rabler mi daha hayırlıdır, yoksa tek ve kahhar olan Allah mı?" (Yusuf 39)

Bugün sen de medyaya, okullara, hücrelere rağmen tevhidi anlattığında,
Yusuf’un zindanındaki davetinin varisisin.

---

🏹 MÛSÂ (a.s) — Firavun’un Sarayına Allah’la Meydan Okuyan

Firavun'un ordusu vardı, serveti vardı, büyücüleri vardı…
Ama Musa’nın elinde sadece bir asa ve Rabbinin yardımı vardı.

> "Korkma! Şüphesiz ben sizinle beraberim, işitirim ve görürüm." (Tâhâ 46)

Musa (aleyhisselâm) kardeşiyle birlikte, Allah’ın emriyle yürüdü.
Deniz yarıldı, düşman boğuldu.

Bugün sen de zulüm sistemlerine karşı Allah’ın vahyiyle yürürsen…
Firavun boğulmaya mahkûmdur.

---

🧎‍♂️ EYYÛB (a.s) — Sabırla Direnen, İmtihanı Kazanan

Her şeyini kaybetti.
Malını, beden sağlığını, evlatlarını…
Ama sabrını ve Allah’a bağlılığını asla kaybetmedi.

> "Ben gerçekten zarara uğradım. Sen ise merhametlilerin en merhametlisisin." (Enbiyâ 83)

Bugün ümmet yaralıysa, zayıfsa, kuşatılmışsa…
Eyyûb’un sabrını kuşanmalı, isyana değil dua ve tevekküle sarılmalıdır.

---

🕊 İSÂ (a.s) — Şirk Düzenine Karşı Ruhullah’ın Daveti

İsâ (aleyhisselâm) insanlara Allah’a kul olmalarını söyledi,
Allah’tan başka rab edinmemelerini öğütledi.

> "Allah benim de Rabbimdir, sizin de Rabbinizdir. O’na kulluk edin. İşte doğru yol budur." (Âl-i İmrân 51)

O, az sayıda gerçek havarîyle birlikte bâtıla meydan okudu.
Bugün biz de tevhid üzere saf tutarsak, sayımız az olsa da,
Allah bizimle beraberdir.

---

🌙 MUHAMMED (sallallahu aleyhi ve sellem) — Fisebilillah Bir Hayatın Zirvesi

O, karanlığın en koyu olduğu bir çağda gönderildi.
Putperestliğin, zulmün, fuhşun, faiz ve sömürünün egemen olduğu bir dönemde…
Ama bir avuç sahabeyle, Fisebilillah yaşadı ve mücadele etti.

Onlar:

Fisebilillah davet ettiler.

Fisebilillah hicret ettiler.

Fisebilillah savaştılar.

Fisebilillah can verdiler.

Bugün biz de aynı yol üzerindeyiz.
Tevhid eksenli bir davet, şirk sistemlerine karşı cihad, mü’minlerle gerçek bir kardeşlik…

İşte kurtuluşun anahtarı budur.

---

🤝 Müminler, Birbirini Ancak Allah İçin Sever

> "Müminler ancak kardeştir." (Hucurât 10)

Bu kardeşlik:

Menfaate değil, imana dayanır.

Dış görünüşe değil, takvaya bakar.

Allah için başlar, Allah için devam eder.

Birbirimizi Allah için seversek, ümmet yeniden ayağa kalkar.
Birlik olmadan, düşmanı yenemeyiz.
Kardeş olmadan, rahmet inmez.
Allah için seven, Allah için buğz eden bir topluluk yeniden izzetli ümmettir.

---

⚔️ ÇIKIŞ NEREDE?

Tevhidde: Allah’tan başka ilah tanımamakta.

Sünnette: Rasulullah’ın izinden yürümekte.

Cihadda: Mal ile, can ile, dil ile mücadelede.

Ümmette: Menhecî birlik, akidevi berraklık ve ihlasta.

> "Ey iman edenler! Allah’ın dinine yardım ederseniz, O da size yardım eder ve ayaklarınızı sabit kılar." (Muhammed 7)

---

🛡 Son Söz:

Bizi karanlıktan aydınlığa çıkaracak olan şey ne “proje ümmetçilik”tir ne de “duygu İslamcılığı.”
Gerçek kurtuluş, Allah’a teslim olmuş bir kalple, Peygamberlerin izinde yürümekte ve fisebilillah mücadele etmektedir.

İbrahim gibi tek başına ümmet ol,
Yusuf gibi karanlıkta parılda,
Musa gibi zulme karşı dur,
Eyyûb gibi sabret,
İsâ gibi şirkle mücadele et,
Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) gibi tevhidi taşı!

O zaman yardım Allah’tandır.
Zafer de yakındır, biiznillah.