Sizler kadar bilgili olmadığım için kim şirke girer, kim kafir kim münafık çok iyi bilemiyorum. Bu yaptığınız açıklama anlaşılabilir ve İlahi mantığa oturtulabilir bir açıklama. Çünkü mantık da bir varlıksa ve mantığı da Allah yaratmışsa; Bu konuları sebepler ve sonuçlar içerisinde ve zahiri-batıni olarak da algılayabilmeliyiz bir ölçüde. Ki sizin açıklamanız bu ölçülere kısmen uyuyor. Her şeyden aslında beni burda rahatsz eden ve yazmaya teşvik eden şey şuydu; herkes yanlış biz doğruyuz gibi bir üslup ile davranılması ve bunun kibir ile yapıldığını hissetmiş olmam. Belki de ben bir kibre kapılıp burda ahkam kesiyorum. Eğer öyleyse Allah'ın rahmetine sığınmaktan ve tövbe etmekten başka çarem yok. Niyetim salihane idi. Bir fitneye, insanları yanlış yollara saptıracak bir kelimeye vesile olduysam bundan da Rabb'ime sığınırım..
Allah cümle ümmeti Muhammed'e (sav) Hakikat yolunu gösterip, İnşirah'ı rahmanı indirsin yüreklere; fitnenin din kisvesi altında kalpleri kuşatmasından muhafaza buyursun..
Şöyle dedi: "İşte bu, benimle senin aramızın ayrılmasıdır. Şimdi sana, sabredemediğin şeylerin içyüzünü haber vereceğim." (Kehf: 18/78)
Hakkınızı Helal ediniz Allah için.. Benden yana helal olsun var ise..
Es-Selamun Aleyküm
yazışmanızdan hiçde cahili andıran cümleler kullanmamıssınız
öyleki şirk de dahil bir çok lugatı doğru kullanmıssınız
imla kurallarınıda bir tamam uygulamıssınız
hele kehf suresindeki salih kulun bilgisini şeyhlerine atfeden tasavvufcuların muracat ettiği ayet ile de veda ediyorsunuz
yani musa rasulullahın hızırın ilmini anlama kabiliyetinin olmadığını,şeylerin ise ilmi leduna sahip olduklarını ima ediyormussunuz izlenimi edindim.
fakat mudahale edip öğrenmeye çalıştığınız şeyi,aslında kendiniz öğrenmek için değil de sanki bize bir şeyler öğretmek için yazmışsınız
yanılmışsam affedin
merak ettiğinizi bildirerek sorduğunuz sorunun cevabına gelince
rasulullah günlük iki rakat namaz kılan kabe ye sahiplenen cahiliyye haccı yapan ibrahim(as)a sahip çıkan o müşrik toplumun liderlerine bazı lakablar takmıstır
mesela en meşhurları ebu cehl,ebu leheb gibi
her müslimanım diyen kardeş kabul edilmez,itikadının islam kriterlerine uyması lazım
bilmeden yaptığımız hatalar hariç tabi
yaksa hak dinin ortasına oturup müslimanları kandıracağını söyleyen aldatıcı şeytan bizi islam kisvesi altında kandırabilir