Menzil Çay Ocağı Sohbeti (adam Konuşurken Cezbe Geliyor :) )

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
geçen biriyle bi sohbetimiz oldu.
Adam menzile gitmiş. bir sürü balık avlatmışlar. temizletmişer. sonra ona 1 tane bile yedirmemişler . bize ekmek arası bulgur verdiler dedi
Balık yemek isteyene de parasıyla demişler. fiyatı da kazık markaymış.
bi kamyon un çuvalı indirdim. biri de gelip bi çay bile ısmarlamadı, hatrımızı sormadı dedi :))
oluk gibi para kazanıyorlar dedi :D

oraya bi daha gitmedim dedi. Ama başka bi sapık yere gidiyormuş şimdi de.

Ona dedim. Gidince al eline Kuranı Kerimi. Onlarla beraberken mealini okumayı dene .
Onlar buna müsaade ederlerse ben de bişey demiyorum dedim.:) Etmezlerse de nereye gittiğini anlamış olursun.
Söz verdi yapacağım dedi. Bilmiyorum ne yaptı adam. Adamı Yoldan almıştım. :D

A Çevrimdışı

ahmet kara

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Okutmazlar bir ayet bile dinlemeye tahammülleri yok ayeti okusan şeyhlerinin foyasi ortaya cikar.Muhtemelen bunlarin şeyhi tembihliyordur okumayin anlamazsiniz diye

M Çevrimdışı

mutmain

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Sizler kadar bilgili olmadığım için kim şirke girer, kim kafir kim münafık çok iyi bilemiyorum. Bu yaptığınız açıklama anlaşılabilir ve İlahi mantığa oturtulabilir bir açıklama. Çünkü mantık da bir varlıksa ve mantığı da Allah yaratmışsa; Bu konuları sebepler ve sonuçlar içerisinde ve zahiri-batıni olarak da algılayabilmeliyiz bir ölçüde. Ki sizin açıklamanız bu ölçülere kısmen uyuyor. Her şeyden aslında beni burda rahatsz eden ve yazmaya teşvik eden şey şuydu; herkes yanlış biz doğruyuz gibi bir üslup ile davranılması ve bunun kibir ile yapıldığını hissetmiş olmam. Belki de ben bir kibre kapılıp burda ahkam kesiyorum. Eğer öyleyse Allah'ın rahmetine sığınmaktan ve tövbe etmekten başka çarem yok. Niyetim salihane idi. Bir fitneye, insanları yanlış yollara saptıracak bir kelimeye vesile olduysam bundan da Rabb'ime sığınırım..

Allah cümle ümmeti Muhammed'e (sav) Hakikat yolunu gösterip, İnşirah'ı rahmanı indirsin yüreklere; fitnenin din kisvesi altında kalpleri kuşatmasından muhafaza buyursun..

Şöyle dedi: "İşte bu, benimle senin aramızın ayrılmasıdır. Şimdi sana, sabredemediğin şeylerin içyüzünü haber vereceğim." (Kehf: 18/78)

Hakkınızı Helal ediniz Allah için.. Benden yana helal olsun var ise..

Es-Selamun Aleyküm
yazışmanızdan hiçde cahili andıran cümleler kullanmamıssınız
öyleki şirk de dahil bir çok lugatı doğru kullanmıssınız
imla kurallarınıda bir tamam uygulamıssınız
hele kehf suresindeki salih kulun bilgisini şeyhlerine atfeden tasavvufcuların muracat ettiği ayet ile de veda ediyorsunuz
yani musa rasulullahın hızırın ilmini anlama kabiliyetinin olmadığını,şeylerin ise ilmi leduna sahip olduklarını ima ediyormussunuz izlenimi edindim.
fakat mudahale edip öğrenmeye çalıştığınız şeyi,aslında kendiniz öğrenmek için değil de sanki bize bir şeyler öğretmek için yazmışsınız
yanılmışsam affedin
merak ettiğinizi bildirerek sorduğunuz sorunun cevabına gelince
rasulullah günlük iki rakat namaz kılan kabe ye sahiplenen cahiliyye haccı yapan ibrahim(as)a sahip çıkan o müşrik toplumun liderlerine bazı lakablar takmıstır
mesela en meşhurları ebu cehl,ebu leheb gibi
her müslimanım diyen kardeş kabul edilmez,itikadının islam kriterlerine uyması lazım
bilmeden yaptığımız hatalar hariç tabi
yaksa hak dinin ortasına oturup müslimanları kandıracağını söyleyen aldatıcı şeytan bizi islam kisvesi altında kandırabilir

B Çevrimdışı

beydanur

Misafir
Herkes doğru bildiğini anlatmaya devam edecektir.

Ama tebliğ eden Tevhidi biri de olsa, Tasavvufi biri de olsa; karşı tarafa bir şey anlatmaya çalışıyorsak, lütfen sağlıklı düşünebilmesine yardımcı olalım. sadeceKULL tasavvufçu bile olsa, ben hala onun uslupla ilgili olan görüşlerine hak veriyorum.

Kısaca biri bana bulunduğum yolun yanlış olduğunu anlatmaya çalışacaksa, bunu benim tansiyonumu yükseltip, zihnimi kilitlemeden yapmaya çalışmalı.

Karşı tarafın (sinirden ötürü) zihnini bloke ederek, hidayetine vesile olabilmiş bir kardeş varsa, ben de bu dediklerimden vazgeçerim; işe yaramadığını düşündüğüm için, karşı çıkıyorum.

S Çevrimdışı

sadeceKULL

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Kardeşler veya sizin Arapça deyişinizle akhiler veya Türkçe anlamıyla ahiler; bir kardeşimiz cümlelerimin bir cahili andırmadığını söylemiş. Allah razı olsun kendisinden. Lakin Sosyoloji, felsefe ve psikoloji okumuş biri olarak ki; dilerim bunları ifade etmem de bir ukalalık olarak düşünülmez; ve kendince dini cemaat, tarikat, fikir akımları ve düşünce sistemlerini araştırmaya gayret eden biri olarak elbette bazı lügat terimlerine vakıfım Rahman olan Allah'ın bildirmesiyle. Kehf suresindeki o ayetin tasavvufçular tarafından kullandığını da bu vesileyle öğrenmiş oldum, eksik olmayın. Burada hiçbir tarikatın vs düşünce sistemlerinin gizli veya açık olarak propagandasını yapmıyorum. En başta bir arayış içinde olduğumu söyledim. Hele de sizlere ders verir gibi veya çok biliyormuşum gibi bir davranış sezildiyse yazdıklarımdan bundan da Allah'a sığınırım. O ayeti yazmamdaki sebep zahiri ve batıni olayların at başı gittiğini ve birbirinden ayrılmaz parçalar olduğunu belirtmek istememdi. Zira bugün parapsikoloji ve bir ölçüde Quantum fiziği denilen şeyler modern dünya algısındaki batıni denilebilecek kavramlardır.

Benim demek istediğim sadece üslup noktasındaydı. Ve beğenmesek, hatalı bulsak, kafir, münafık veya müşrik olduğunu düşünsek bile insanların inanç veya algı eksikliğiyle alay etmenin çok yanlış olduğu ve bu yoldan hareketle bir tebliğ oluşturulamayacağı düşüncemdi. Alay etmek ve aşağılamanın İslam'a hizmet edecek argümanlar olmadığını düşünüyorum. Çünkü daha önceki yazılarımda belirttiğim üzere bu davranış şekli bir kibre sebebiyet verir. Bunun haricinde sizin inanç şekliniz eksiktir fazladır, şöyledir böyledir diye bir eleştirim asla olmadı. Olması için tüm bu siteyi baştan aşağı incelemem gerekir. Elhamdülillah, ön yargı ve eksik bilgilerle yargıya varılamayacağını Efendimiz(sav)'den öğrendiğimi düşünüyorum. Bunun haricinde üslupla ilgili bazen münferit anlamda her yerde eksiklikler olabileceği gibi burada da eksiklikler olabileceğini bazı arkadaşlar güzelce izah etti. İzahı ve algıyı yaratan Allah'a sonsuz Hamd-ü Sena'lar olsun.. Son olarak da ilk yazdığım mesajda belirttiğim üzere bu site yazarlarından birinin bir yazısını paylaştım. Orada birlik ve beraberlikten bahsediliyor. Ben o yazar arkadaşın yazdıklarını önemsediğimi bildirdim birde.. Üslupla ilgili eleştirimi yaptım ve kimseyi ne kınadım, ne yargıladım nede bir kibir çerçevesinde hareket ettim. Eksik ve yanlış algılandıysam Eksikliklerden münezzeh olan Allah'a sığınırım.. Tavsiyelerinizi dinleyip siteyi de inceleyeceğim inşallah. ''bismillahi evveli ve ahiri''

M Çevrimdışı

mutmain

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
herkesin bir mizacı var.sert ve tahammülsüz olunabiliniyor bazen
fakat imtihan odur ki en ideal olan doğruyu yapa bilme erdemi kazanımların en üstünüdür
müslimanın amacıda marufu tavsiye edip yaşayabilme gayretinde olmaktır
ve münkeri nehyedip,uzak durabilmektir
salih kulun musa (as) ile veda ettiği ayet ile yazınızı bitirmeniz bende farklı bir kanaat oluşturdu
sanırım kasıt olmadan kullanmışsın
inşaallah bu foruma üye olman hayırlı olur
bizlerinde sizden fayda görmesi umuduyla allah'tan hayırlar diliyorum

Şamil Basayew Çevrimdışı

Şamil Basayew

Sabret nefsim Allah bizimle beraberdir..
İslam-TR Üyesi
Birkaç gün önce kıymetli bir abim davet etti menzilcilerin olduğu bir sofi sohbetine kıramadım gittim çıkmış bir şeyh vekili anlatıyor da anlatıyor arada garip garip ses çıkaranlar var falan ortam duman altı millet sigara üstüne sigara yakıyor her neyse şeyhin vekili gavsı anlatıyor bir gün dedi gittim gavsımı görmeye uykudan yeni kalkmış yüzü ıslak ışık gibi parlıyor inanılmaz bir şekilde istisnasız hepsi bağırmaya başladı irkildim aniden yanımda herifin biri vardı garip garip titremeye başladı falan enteresan olaylar oluyor yani Allahıalem cinler dürtüyor bunları.

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
3 yaşında ki oğluma bunların videolarını izlettirdim,ne yapıyor bunlar oğlum dedim ? oyun oynuyo baba :D

Muhammed087 Çevrimdışı

Muhammed087

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
videodaki adama üzüldüm insanları ne hale getirmişler Allah şifasını versin

f471h Çevrimdışı

f471h

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Beni bu cemaat davet etti. Hatme ve sohbetlere çağırdılar. Gitmiyim mi?