kardeşim ozaman taliban neden pakistan askerine saldırıyor pakistan islam cumhuriyeti medreseler açık belki mısırdan 100 adım önde müslümanlığın yaşandığı biryer sana göre demokratın karşısında durmak amerikancılıkmı ?yada amerikan desteklimi olmak?
ikincisi peygamber efendimiz peygamber olmasına rağmen hicret edeceği sırada müşriklerin onu öldürmek için niyetlendiklerini duyup hz. aliyi yatağına yatırıp gizlice hz. ebubekirle hicret etmedimi? yani tedbirini aldı peygamber olmasına rağmen bile bile o evde beklemedi ihvancılar ne yaptı bile bile lades! 48 saat önce uyardılar müdahale olacak diye ihvancılar çoluk çocuk beklediler hadi sen öldün yanındaki öldürülen çocugun hakkını nasıl ödeeyeceksin dinimizin neresinde var tedbirsiz şekilde güya eylem için bu tarz birşey yapmak?
birde ben orda yaşasaydım ELHAMDULİLLAH cihad grupları var en yakındakine katılır emir üzerine malımla canımla cihad ederdim ALLAH azze ve celle nin şeriatı için !
Taliban ilk çıkışından beri,silahla mücadele yöntemini esas almış ve mücadelesine bu şekilde devam etmektedir.Ayrıca pakistan mısırdan önde değil bilakis müslüman mücahidlere yönelik katliam ve vahşetlerinden dolayı mısırı solllamış bir rejimdir,amerika ile ittifaklar kurararak mücahidlerin özerine bombalar yağdırmakta ve şehid etmektedirler.pakistanın ordusu müslümanlara yönelik silahlı güç kullanmakta ve ortağı abd den destek alıp onun hava sahasını kullanmasına rıza gösterip her açıdan imkanları seferber etmektedir.şehid(inş)üsamede bu şekilde şehid edilmedimi?
Efendimizin hicret etmeden önceki durumuna bir bakalım,müslümanlar güç ve kuvvet sahibi olmadan önce ya sabırla direnmişler,yada habeşistana hicret etmişlerdir,efendimizde taife gitmiştir,ayrıca medineye hicret etmeden önceki yıl,akabede müslüman olan medinelilerin mekkeye saldıralım teklifine karşılık ,biz daha bununla emrolunmadık demiştir,yani buna daha şartlar haiz değildir,ne zamanki medineye gidip bir kuvvet olup,bir güç haline geldiler işte o zaman onlara karşı silahlı eylemler başlamıştır.
hareketler fevri ve duygusal davranamaz,şartların olgunlaşmasını bekler ve zemini hazırlayınca harekete geçer,zamansız ve plansız hareketler başarıya ulaşamaz,bir temel olması lazım ve zalimlerin hile,tuzaklarına karşı dirayetli bir kadro olması lazım,şehid şeyh saidin kıyamı neden başarıya ulaşmadı bunu irdelemek lazım.ihvan bekleyerek halk özerinde mazlumiyetini ispatlamış oldu,çünkü halk zülme maruz kaldığına inandı,onun için ihvanı terk etmiyor ve sokaklardan çekilmiyor,şayet halk evlerine çekilirse ne olur dersin,ordu bu sefer tek tek evlere baskın yapıp,onları ya şehid edecek veya tutuklayacaktır,benim bahsettiğim husus bu kıyamlar halksız olmaz,sen 10bin kişilik bir birlik kursan bile eğer halkın desteğini alamazsan yine başarıya ulaşamazsın,sadece mısırdaki karakol vb yerlere saldırsan bile kilit noktalar ve korunaklı ana merkezlere ulaşamadıktan sonra yani beyne ulaşmadıktan sonra asıl istenen başarıya ulaşamazsın.elbetteki müslümanlar galib olmak için değil,lillah için ayağa kalkmalıdır,başarı,zafer ve yenilgi Rabbimin takdirindedir,bedirde 300 iken zafer gelebilir,ama bir bakarsınki huneynlerde 12bin kişi iken bile herkes dağılabiliyor,mesele halis niyeti kaybetmemektir,eğer planlı bir şekilde hareket edilirse başarıya elbette ulaşılacaktır.ihvanın bekleyişi tedbirsizlik değil,sabırla direniş mevzilerini kazımaktır.uhudta düşman ordularının sayısı fazla ve efendimizin niyeti müslümanları medinede savunmak ve çarpışmaktı,ama genç müslümanların isteği farklı olunca dışarıya çıkmıştır ve sonuçta zahiri bir yenilgi ve değerli sahabelerin şehid edişi ile sonuçlandı,biz buna haşa tedbirsizlik diyebilirmiyiz?
Ayrıca ben olsaydım,şüyle yapardım demek doğru değildir,bizler rahatlıktayız ve sadece tribünden izliyoruz,acaba gerçekten öyle yaparmıydık buda meçhuldür?özür dileyerek diyorumki bizim dilimizde denilirki bekara kadın boşamak kolaydır,mısırın o ortamında meydandamı yoksa evdemi oturanlardan olurduk onu Rabbim bilir.
Bazen diyoruzki keşke efendimizin döneminde olsaydık,ama acaba o zaman biz hz Ebu bekirlerdenmi olurduk,yoksa ebu cehillerdenmi olurduk,bilemiyoruz,varsayımlar özerine konuşmak doğru değildir.
sizi tenzih ediyorum,lakin nice insanlar ben olsaydım şüyle yapardım büyle yapardım demiş,ama iş ciddiye binip mücadele kapıya gelince yerlerinde saymışlardır.bunu önce kendi nefsime diyorum,çünkü yarın ne olacağım ve nasıl davranacağımın garantisi yok,birbirimize dua edelim..
Rabbim cümlemizi bu zümreden olanlardan eylemesin ve söylemlerimizi amelimize yansıtanlardan eylesin..
selametle