Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çözüldü Müslüman Bekar Bir Genç, Avrupa'da Öğrenim Görmesi Caiz midir?

A Çevrimdışı

Aolis

Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun Aleykum kardeşlerim..Öğrenmek istediğim ,sizlerinde bilgilerinden faydalanmak istediğim sorum şu;

İstanbulda kardeşimle beraber üniversitede öğrenim görüyoruz..Kardeşimin okulda aldığı yabancı dil Fransızca ve bu dilini geliştirmesi için Fransaya gitme gibi bir imkanımız var. Ama sorun şu ki geçenlerde Abdullah Azzamın Tevbe Suresi Tefsirini okurken bekar müslüman bir gencin avrupada(batıda) egitim alması yada baska bir sebepten ötürü bulunması haramdır şeklinde bir fetvasını gördüm..Bunun gerekçesi olarakta(ki bana göre dogru bir gerekçe) müslüman gençlerin orada kendini zinadan ya da herhangibir haramdan korumasının zor olacağı..

Bu fetvayı kendi içimde düşündüm Abdullah Azzam bu fetvayı 1980 lerin Mısırında ya da Suriyesinde verdi..Bizde 2013 te İstanbulda yasıyoruz ki istanbul da da Fransadan az haram,zina yok. Burada kendimizi az buçuk birşeylerden sakındırabiliyorsak kardesimle beraber hakeza orada da kenimizi haramdan sakınabiliriz. Sizce elimdeki bu imkanı degerlendirmelimiyim? Yoksa sen fetvaya uy neticede bu fetvayı veren adam Alim bir adam fetvasına kesin surette uymak gerekir mi dersiniz? Niyetim gitmemek yonunde ancak boyle bir imkanıda kacırmak istemiyor nefsim ister istemez..Cevaplarınızı bekliyorum herkese hayırlı günler dilerim, saglıcakla:)
 
Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Aleykum selam we rahmetullah ;

Kardeşim , bilhassa son 15 - 20 senede globalleşen dünyada, bugünkü Türkiye'nin durumu (kültür, ahlak, edeb, teknoloji vs.) Avrupa'dan pek de geri kalır yanı kalmamış, hatta bazı konularda sollamıştır bile. Yani Anadolu'dan İstanbul'a okumaya gelenle, İstanbul'dan Munih'e okumaya giden öğrencilerin (dini anlamda) sıkıntıları arasında öyle fahiş bir fark ta kalmamıştır. Bu sebeble okuma yönünden bakacak olursak; Avrupa'nın İstanbul'a nazaran haramlığını düşünmüyorum. Okumanın haram olan konuları burada da haramdır.

Şahsi düşüncem olarak, Cihad'ın farz-ı ayn olduğu zamanımızda, dünyayı imar etmek yerine ahiratımızı imar edecek yönlere hicret etmek gerekir. Tâbi bu hicreti, Avrupa'daki okuma/ilim elde edildikten sonra, muslumanların yanına dönerek aldığı ilmin faydalarını sunabilecekse, ummete bundan faideler olacaksa, geçici bir dönem/süre için Avrupa'da okunabileceğine inanıyorum. Fi emanillah
 
Üst Ana Sayfa Alt