Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Mustafa Islamoğlu Tefsir Dersleri; Hayatınız Değişecek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
U Çevrimdışı

ukkase

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!LİNKLER YENİLENDİ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Son dört yıldır her hafta www.tefsirdersi.com adresinden indirdiğim dersleri paylaşıyorum. Dersler toplam 13 yıl sürdü. Devamlı güncellenecek.

Hocamız telif hakında diyor ki: ben kendi hakkımı helal ediyorum ama bu işin prodüksiyon boyutu var, bu işte emeği geçen bi kadro var, onların hakkı var diyor. Ben bunları piyasada satılan cdlerden almadım. Zamanında internetten indirdim, hafta hafta, her ders bir hafta arayla yapıldı ve zor şartlar altında bilgisayarım olmadığı halde dvdlere toplayarak filan biriktirdim. Hepsini Tefsir Dersleri sitesinden tamamen yasal olarak indirdim. Zaten orda da; "Serverlardaki yer problemi ve sitemize getirdiğimiz standarttan dolayı ders sayısını 20 ile sınırlandırdık. Eklenen her dersi; 20 hafta boyunca sitemizden izleyebilirsiniz. " yazar. (eskiden; indirmek için linke sağ tıklayıp farklı kaydet'e basın yazardı) şimdi sitede diğer derslerde veriliyor onları indiremiyoruz ve buraya da koymuyorum.
Kaynak: Islam-Tr.Net - islami filmler, islami kitaplar, islami programlar, islami sohbet https://www.islam-tr.org/islami-sohbetler/17494-mustafa-islamoglu-tefsir-dersleri-linkler-yenileniyor.html

tefsire giriş: Hocamızın ilk tefsir dersi. 14 yıl önce kayda alınmış. Son dersi İstanbul Gösteri Merkezinde, çok kalabalık bir izleyici kitlesi önünde ve Hilaltv'den canlı yayınlanmıştır. Her iki videodan hocamızın ne kadar yaşlandığını görebiliyoruz.

mp3/tefsire giriş-1a RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting
mp3/tefsire giriş-1b RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting

fatiha suresi: 2 parça, 1 ders
mp3/fatiha-1a RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting
mp3/fatiha-1b http://rapidshare.com/files/319518367/2-2_fatiha_1-7.mp3

Lütfen aşağıda mustafa islamoğlunu tartışmayalım. Bu konu onun için açılmadı. Önce indirin, dinleyin ama ön yargısız dinleyin, beğenmezseniz ya da kafanıza takılan şeyler varsa burda tartışmayın ya da karalamayın. Doğrusunu okuyup araştırın. Burda polislik yapmayın. Bırakın millet kendisi karar versin. Tıklayın, okuyun yada izleyin, sonra sayfayı kapatın ama nolur birbirinizle kayıkçı kavgası yapmayın.http://rapidshare.com/files/205525117/Talak-3b.mp3
 
A Çevrimdışı

abdulkahir

Üyeliği İptal Edildi
Banned
hocamız hadis inkarcısı
hocamız mezheb karşıtı
nasıl olacak şimdi bu mübarek :)
 
R Çevrimdışı

rcanlar

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
bunu rapidshare den başka bi şeyle yükleseniz olmazmı? indiemiyoruz. çok zor oluyor.
Allah razı olsun
 
R Çevrimdışı

rcanlar

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
teşekkür ederiz. yalnız tefsirdersi.com da bakara suresi vs. sureler var. ben onları ordan indiremiyorum. nasıl indirebilirz.
Allah razı olsun.
 
S Çevrimdışı

serhildan

Üyeliği İptal Edildi
Banned
bu mustafa tek cümleyle yanlışların adamıdır....tıpkı cübbesiz ahmed gibi...
 
اسماعي Çevrimdışı

اسماعي

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Mustafa İslamoğlu: "Oy kullanmak caizdir."

Allah ıslah etsin. Yanlışımız varsa, bizleri affetsin Rabbim ve doğru yolunda sabit kılsın. Sadakallahül azim.
 
ABDULHAK Çevrimdışı

ABDULHAK

الإذلال هو بعيد عنا
Admin
s.a. Kardeşlerim ;

Bu tarz sivri söylemlerden hala akıllanmayacak , ders almayacak mıyız?

Mustafa İslamoğlu olsun , Abdulaziz Bayındır olsun gibi bazı hocalar her ne kadar ehl-i sünnete aykırı görüşleri olsa da, bazı hadisleri kabul etmeyip farklı değerlendirse de, hataları ve yanlış açıklamları da bulunsa da Tekfir edilemez, edilmemelidir.
Çünkü bunları yaparken tekfire mani olan şartlar açığa kavuşturulmamış bir de üstelik kendileri başka ayet ve hadislere (fasit - hatalı da olsa) tevillerde bulunmaktadır. Üstelik bunlarda tasavvufçulardaki sapkın itikatleri savunmamaktadırlar.

Mutevatir hadisi inkar edenin tekfiri meselesi ise icma olan ehli sunnetin mutevatir dediğiyle birlikte İslam dininin tüm fırkalarıyla (şia vs.) mutevatir dediği hadislerin inkarında tekfir edilir. Bunda icma vardır .
Sadece ehl-i sünnetin mutevatir hadis dediğinde tekfir edilir diyenler olmakla birlikte çoğunluk - cumhur tekfir edilmez, (sapık, dalalette)demektedir.

Ehl-i Sünnet cumhuruna göre "Allah c.c. ahirette görüleceği" mutevatir hadistir. Bu hadisi reddeden Şia , Kutub-i sitte de uydurma hadis var deyip bu hadisi göstermesine rağmen tekfir edilmemektedirler. (Bazı alimler hariç)

Oy kullanma meselesi de her ne kadar küfür amellerden olsa da kayıtsız şartsız her kullanan tekfir edilemez , edilmemelidir. Allah aşkı için insaflı olalım , bazılarına olan öfkemiz sebiyle haktan , adaletle yaklaşmaktan uzaklaşmayalım. Aksi taktirde Pek çok muvahhid , mucahid, şehid alimlerimizi de tekfir etmek zorunda kalırız. Hz. Ali (r.a.) kendisiyle savaşıp tekfir edenleri bile tekfir etmemiş , üstelik ölüllerinin cenaze namazlarını kılmıştır.

Konuya gelirsek yani Cehaletin Mazeret olup olmama meselesi hassas ve ihtilaflı konulardandır. Cehaletin mazeret olduğu yerler vardır olmadığı yerler vardır . Bundan dolayı kaos çıkmakta , herkes kendi savunduğu fikri ayetle hadisle destekleyerek savunma moduna girmektedir. Böyle de kalmayıp karşı tarafın deliline bahaneler ve yorumlar ile çürütme gayretinden de geri kalmamaktadırlar.
Bizlere düşen cehalete mazeret olarak ileri sürülen hadiseleri iyi inceleyip vasat hareket etmektir.
Rasulullahın veya ashabının tekfir etmediği hadiselere, hassas davranılmayarak bugünkü benzerlerine tekfir etmek için yoğun çaba sarfına girişilmektedir.
Kişinin canını , malını, ırzını kendinize helal kılıyorsunuz, sorumluğunu vebalini tartarak hareket edelim. Ben her halukarda Tekfir ederim diyecekseniz kenara da çekilmeyin bari mürtedin haddini de tatbik edin!

Gücümüzü , enerjimizi net kafirlere yoğunlaştıralım.
İhtilaflı meselelerde fiilin hükmünü söyleyelim, muayyen tekfire girmekten , şahsı tekfir etmekten elimizden geldiğince sakınalım. Küfür diyarında olduğumuzu da dikkate alalım inşeallah.
wesselam
 
iMaNLiGeNC Çevrimdışı

iMaNLiGeNC

Üye
İslam-TR Üyesi
Selmu Aleykum Abdulhak kardeş ben bu güne kadar açtığınız tüm konuları hemen hemen inceledim ve ayet hadise dayanarak konu açtığınız için konularınız hoşuma gidiyordu belki bir çok konuda sizinde tekfirde bulunduğunuzu gördüm ama bu konuda yazdıklarınızdan anladım ki sizde yazdıklarınız arasında itilafa düşüyor bazı konular çelişiyor ben mi yanlış anladım yoksa....
 
ABDULHAK Çevrimdışı

ABDULHAK

الإذلال هو بعيد عنا
Admin
Selmu Aleykum Abdulhak kardeş ben bu güne kadar açtığınız tüm konuları hemen hemen inceledim ve ayet hadise dayanarak konu açtığınız için konularınız hoşuma gidiyordu belki bir çok konuda sizinde tekfirde bulunduğunuzu gördüm ama bu konuda yazdıklarınızdan anladım ki sizde yazdıklarınız arasında itilafa düşüyor bazı konular çelişiyor ben mi yanlış anladım yoksa....
a.s.w.r.

Yazımdan alıntılayarak (delil) gösteriniz. Fiil ile faili karıştırmayalım.
Bekliyorum inşeallah
 
iMaNLiGeNC Çevrimdışı

iMaNLiGeNC

Üye
İslam-TR Üyesi
şimdi tekfir etmek sadece dil ile sen işte kafirsin sen müşriksin,sen munafıksın demek ile mi olur yoksa kişiniin yaptığı fiilleri göstererek bak bunu yapan böyle oluyor demeklede mi olur öncelikle ben bunun cevabını almak istiyom sizinde bu güne kadar yazdıklarınızdan ayet ve hadis kaynak alarak fiilleri yorumlamışınız buda binevi tekfir etmek değilmidir...
 
KavlulFasl Çevrimdışı

KavlulFasl

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Subhanallah...

Forumda bir çok kardeşim Bana Akxi bazı konular var ki ,
''FREN TUTUMUYOR'' demişlerdi de ben O kadar olayı Ciddi görmüyordum ancak daha sonra kavramaya başladım Elhamdulillah..

1.Hangimiz evimizi açtık 5-10 Talabe yetiştirmek için Onlara Tevhidi ve Ahlaki Manada Ders veriyoruz.

2.Hangimiz Şirkin ve Küfrün Beldelerinde ''Medrese'' ler kuruyoruz ''Dar-ul Erkam'' Tarzında..

3-Hangimiz Akraba ve İş çevresinden olsun gerek Mahallesinden her birinden 10 'ar kişiyi ''Ehl'i Sünnet'' e Layıı ile davet etmiş.

4.Hangimiz ''Cihad Beldelerine Gidenlere ve Gitmeye ''ailseine veya yakınları'' yardım etmiş.

5.Hangimiz Iraq'da Savaşmışız,hangimiz Çecenistan'da,hangimiz Afganistan'da hangimiz Allah yolunda Şehitlik için bir kenara üç ,beş kuruş amışız..

6.Hangimizin Geçimişinde ''Şirk ve Küfür'' yok..

7.Hangimiz ''MASUM'' uz da TEKFİR eden Dilimiz Müslüman beldelere gireb HAS KAFİRLERE ABD VE İNGİLTERE'YE VEYA İSRAİL ve AVRUPA Kafir Devletlerine DİLİMİZİ ve VUCUDUMUZU kullanabiliyoruz.

8.Hangimiz ''SELEFİN YOLUNU'' layıkı ile takip edebiliyoruz.

9.Hangimiz ''TEKFİR ETTİĞİNİ RECM'' edebiliyor.

10.Hangimiz ''İSLAM DEVLETİNİ HAKİM'' kılmışda ''DAR'UL HARP'' den kurtulmuş artık ''TEKFİR'' edip ''İDAM'' edebilecek güçtedir.

11.Hangimiz ''Haftanın 7 Günü Allah yolunda talabe yetiştirebiliyor'' Mucahid Hazırlayabiliyor.

12.Hangimiz ''TAASUBCU DEĞİLİZ'' her birimize biçilen bir şablon birde kalıp var ,kim var ! ''Bir CİVCİV bile kabuğunu kırıyor'' ne büyük zahmetle..

13.Hangimizin Uğraşı sonucu Bir ''KÖY veya Bir İLÇE'' miz tamamı ile ''BİD'AT VE ŞİRK'' den sıyrılmayı başarabildi..

14.Hangimiz günde ''3-4 saat uykuyla'' Allah-Subhanehu ve Teala-nın Dini Hakim kılmak için yorgun argın Çabalıyor...

15.Hangimizin ''DİLİ DAHA UZUN'' çıksın ''KAFİRLERİ UZATTIĞI DİLİNİ'' gibi ''İMAN ile DOLU bir GÖĞSÜ'' varsa NAMLULARDA korkmadan ,tüm bedeninide Uzatsın.

16.Hangimiz ''Y AŞADIĞI HAYATTAN ZEVK ALIYOR'' çıksın Bize bu ZEVKİN sırlarını açıklasın,

17.Allah-Subhanehu ve Teala-nın FİİLLERİNDEN EMİN OLAN KİMDİR ÇIKSIN KONUŞSUN.ANCAK ONUN FİİLERİNE DAHİL OLABİLİRİZ BAŞKA ÇAREMİZ YOK.

18.Hangimiz,kim nerdeyiz,Birbirimizi TEKFİR edecek Deliller Peşindeysek ZAFER Kafirlerindir bunu Bilsin.

ALLAH SUBHANEHU VE TEALA'DAN KORKALIM KORKALIM Kİ BİR ÇIKIŞ KAPISI İHSAN ETSİN.


Kim Allah'tan korkarsa, Allah ona bir çıkış yolu ihsan eder. Ve ona beklemediği yerden rızık verir. Kim Allah'a güvenirse Allah ona yeter. Şüphesiz Allah, emrini yerine getirendir. Allah her şey için bir ölçü koymuştur. (Talak Süresi Ayet 2-3)









 
ABDULHAK Çevrimdışı

ABDULHAK

الإذلال هو بعيد عنا
Admin
abdulkahir (mustafa, yaş: 26) ; arkadaşım bu nasıl cevap , bu nasıl edeb, bu nasıl kibir ?
Senden istenen değilde istenmeyen sorulara yazmanı isteyen olmadı. Ya öfken idrak yollarını tıkadı ya da kasıtlı olarak kendini övme cahilliğine bulaştırdı.
Üstelik yazındaki tekfirin müslüman kardeşimize zındık-(münafık kafir) deme küstahlığını cehaletlinle göstermişsin.
Burada kimse kimsenin geçmişini-ilmini bilmez, tanımaz. Herkesin seviyesi, aynası yazılarıdır.
Nice okumuş ders almış kişiler görmüşüzdür ama o dersleri alanlardan bir kısmı da sadece cehaletini almış, eşekliği baki kalmıştır.
İlim almış bir müslüman edebli , seviyeli olur. Bir kere yüzünü dahi görmediği, yüzyüze gelip meramını anlamadığı kimseyi böyle cahilvari bir tavırla tekfir etmez, yeni geldiği sitede böyle saldırgan ve ukalaca tavırlar sergilemez.

Benim yazılarıma bakarsan M. İslamoğlu'nu eleştiren kınayan , görüşlerinden ehl-i sünnetin cumhuruna aykırı olmasına rağmen (hatta oy kullanmasına rağmen) reddetmeme rağmen, tekfir konusunda hedef göstermem.

Şimdi yazıma öfkeyle hemen yanıt verme hırsına girişme. Bizim diğer üyelerimizden olduğu gibi senden de isteğimiz delille hareket etmendir. Karşı çıktığın meselelerde dil ile değil delil ile hareket etmen, kimseye kibirli , ukalaca , pervasızca hakaret etmene izin verilmeyecektir. Hele ki site yetkililerine.
Aldığın ilim bunu mu gerektiriyor , verdi?

Burası isim verilerek delilsizce tekfir edilen site değildir. Fitne, fesad çıkmasına müsait konular hassas meselelerdir dikkat edelim.
Bu yazımdaki istekler aynı zamanda tüm üyeler için geçerlidir.
Zandan uzak duralım.


İlla edeb illa edeb.
 
ABDULHAK Çevrimdışı

ABDULHAK

الإذلال هو بعيد عنا
Admin
şimdi tekfir etmek sadece dil ile sen işte kafirsin sen müşriksin,sen munafıksın demek ile mi olur yoksa kişiniin yaptığı fiilleri göstererek bak bunu yapan böyle oluyor demeklede mi olur öncelikle ben bunun cevabını almak istiyom sizinde bu güne kadar yazdıklarınızdan ayet ve hadis kaynak alarak fiilleri yorumlamışınız buda binevi tekfir etmek değilmidir...

Fiil ile faili tekfir etmek ayrıdır. (mutlak- muayyen tekfir)
Aynı fiili yapan 2 kişiden biri kafir biri günahkar olabilir.

Benim tevhidaslanları sitesinden yazarlğımın alınmasına , hatta tekfir edilmeme sebebi inşeallah biliyorsundur.

Senden İsim vererek tekfir ettiğimi yazılarımdan ispatlamanı istemiştim, bekliyorum.
 
A Çevrimdışı

abdulkahir

Üyeliği İptal Edildi
Banned
neyse abdulhak hocama olan saygımdan dolayı sessiz kalma hakkımı kullanıyorum -
 
ABDULHAK Çevrimdışı

ABDULHAK

الإذلال هو بعيد عنا
Admin
neyse abdulhak hocama olan saygımdan dolayı sessiz kalma hakkımı kullanıyorum -

Kardeşim ben bu cevabın için teşekkür ederim amma,
Önceki yazındaki sözlerin (! müslümana kafir deme vebalinde kalacaksın ) , uslubundan dolayı kardeşimden helallik iste. Bunu senden bekliyorum.
Bundan sonraki yazılarında da böyle uslub kullanma. Yazıların konu hakkında olsun.
 
S Çevrimdışı

serhildan

Üyeliği İptal Edildi
Banned
kimse kimseyi kandırmasın;

Ehli sünnet hiçbir zaman muayyen tekfirde bulunmamıştır diyen kimseye gelince, bu sözü söyleyen cahil kimse ehli sünnet ile mürcieyi birbirine karıştırmaktadır.

Mutlak tekfir şuna inanan veya şu işi yapan kimse kafir olur demektir. Muayeyen tekfir ise mutlak tekfirden hareketle küfür olan itikada veya amele sahip olan belli bir kişiyi tekfir etmektir. Kuran ve sünnette mutlak tekfirin de muayyen tekfirin de sayısız örnekleri vardır. Hal böyle iken birini kabul edip diğerini reddetmek olmaz. Umumi tekfir muayyen tekfiri gerektirmez diyen cahildir. Tam tersine, umumi tekfir gerekli şartları taşıyan kişiler için her zaman muayyen tekfiri gerektirir. Fiil küfür ise fail elbette kafirdir. Küfür işleyene kafir demeyeceğiz de ne diyeceğiz?
 
iMaNLiGeNC Çevrimdışı

iMaNLiGeNC

Üye
İslam-TR Üyesi
Fiil ile faili tekfir etmek ayrıdır. (mutlak- muayyen tekfir)
Aynı fiili yapan 2 kişiden biri kafir biri günahkar olabilir.

Benim tevhidaslanları sitesinden yazarlğımın alınmasına , hatta tekfir edilmeme sebebi inşeallah biliyorsundur.

Senden İsim vererek tekfir ettiğimi yazılarımdan ispatlamanı istemiştim, bekliyorum.


sen kafirlerin sandık başına gel dediği gün itaat ederek sandık başına gittikten sonra kime oy verirsen ver pek bir değişiklik yoktur. Hepsi Mustafa Kemal ilke ve inkılaplarını kabul edip ona göre mücadele eden düzenin resmi partileridir. Sandık başına gitmek sünnet değildir . Velev ki oy pusulasına Hüküm vermek Allah'a aittir. Başkasının bunu yapmaya hakkı yoktur yazsanda. Sonuçta damgalanarak çıkacaksındır oradan. Kafirlere itaat ederek tebliğ yapılmaz!
Seni orada ben görseydim sana zahiren hükmederdim! Sen desende benim amacım farklıydı yine benim bir sorumluluğum olmazdı , çünkü ben seni demokratik mücadele edenlerin karaltısını çoğaltanlardan görmekteyim.

Tağuti düzen için hangi partiye oy verirsen ver kazanan Rejimleridir. Kapattığı Rp , fazilet, Milli selamet , isterse düşmanım dediği AKP, PKK partisine bile ver ama yeterki bana itaat et , gel dediğim gün sandık başına gel der.
Rejim , seçim akşamı Kimin ne kadar oy alıp almadığına bakmaksızın seçime katılma oranıyla övünür. Seçimi tanımayıp katılmayanların oranı ne kadar çok olursa dehşete düşerler. Bunu enmgellemek için çeşitli cezalar ileri sürerler ama bu güne kadar daha ceza uygulanan bir kimse yoktur. Bunu uygulamaya koymak için yeni küfür yasası çıkaracaklardı .
Sen sandık başına giderek muvahhidlerin emeğini baltalıyor , itaat edeek zahiren demokratların safında olduğundan öyle değerlendirmeye tabi oluyorsun .
Yaratıcımız , Rabbimiz Allahın ismini o şerefsiz kutunun içine atarak bir nevi cezalı Rakip parti taraftarı gibi mücadele ediyorsun .

Mekkede müslümanlar kafirlerin yönetim şekilleriyle hiç bir zaman ilgilenmediler küfür deyip kendi işlerine baktılar.
Tebliğde , cihadda , mücadelede İslamın izin verdiği , Rasulullahın sünneti üzere yapılır. Tebliğ zillete düşmeden yapılmaya çalışılmalıdır . Senin o sandığın içine tebliğ içeren botlar yazman duygusal olarak seni tatmin edebilir , bazılarına hoş da gelebilir ama asıl tebliğ yapabiliyorsan o sandığın içine çakmağını açık unutarak düşür!;)

Burada kafirler demişin oy kullanmaya çağıranların hepsi kafir oluyor o zamman dimi bu da tekfir etmek değilmidir?
 
iMaNLiGeNC Çevrimdışı

iMaNLiGeNC

Üye
İslam-TR Üyesi
Ben bu alıntı yaptığım oy kullanma adında açılan konuya karşı değilim ama burada kafir dediğiniz zaman türkiyede 40 milyona yakın oy kullanmaya giden insanlar var o zaman hepsi kafir oluyor sizin tabirinize göre...
 
iMaNLiGeNC Çevrimdışı

iMaNLiGeNC

Üye
İslam-TR Üyesi
birde bu oy kullanma konusunda kişilerin resimlerini kullanmışın kullandığın resimlerde kişileriniz yüzlerini kesseydin veya karalayasaydın amenna......
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Ana Sayfa Alt