Soru Müzik Dinleme Müptelalığımdan Kurtulmanın Yolu Var mı?

A Çevrimdışı

abdulaziz000

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Esselamu aleyküm. Bir süredir bu forumdam haberdardım ama başım sıkışana kadar kaydolmadım.

Benim sıkıntım müzik bağımlılığı. 6 aydan uzun bir süredir her gün, saatlerce müzik dinliyorum. Başka günahlara da girdim ama ayrı bir mevzu. Günde 10 saatten uzun süredir müzik dinlerdim. Sabah onunla uyanır, kulaklık takar ve yatmadan önce onunla bitirirdim. Çevrem de hep aynı müzik zevkine sahip insanlardan müteşekkildi. Sadece tek bir çalma listemde 1000'e yakın şarkı vardı.

Birkaç gün evvel kalbime bir şey düştü ve ne var ne yok sildim. Platformlardan aboneliğimi iptal ettim ama günde en az 5-10 kere kalbime düşüyor. Tekrar mı dinlesem? Eski hayatıma geri mi dönsem? Diğer sorunları çözme hususunda kendimi azimli buluyorum ama bu müzik beni çok zorluyor.

Çok ağır bir his geliyor. Sanki zina etmeye sebep olan şehvet gibi, belki daha şiddetli. Bunun yerine Kur'an dinlemek, faydalı şiirleri okumak ve İslamî neşidleri dinlemeyi denedim ve keyif alıyorum ama müzik gibi olmuyor. Sanki onu asla dolduramayacak gibi hissediyorum.

Bundan kurtulmanın bir yolu var mıdır?

Mutenakıs Çevrimdışı

Mutenakıs

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
aleykum selam kardeşim.

Müzik gerçekten zehirli bir bal ve aynı zamanda da bıraktığın zaman anlıyorsun ki bir çeşit hastalık. Benim tavsiyem rukye ol veya kendine rukye yap. çünkü dediğim gibi ruh halini alt üst eden resmen bir uyuşturucu. bize yıllarca müzik ruhun gıdasıdır diye yutturdukları için bunu pek fark edemiyoruz tabi. hayır, müzik ruhun belasıdır. ruhun gıdası ise zikrullahtır.

"Onlar, îmân edenler ve kalbleri Allah'ın zikri ile mutmain olan kimselerdir. Bilesiniz ki, kalbler ancak Allah'ın zikri ile mutmain olur"
Rad 28

Kararlı ol, ipi eline al.
Dilin Allah'ın zikriyle ıslak kalsın, rukyeye önem ver ve istiğfar et. Allah'a sığın.

Forumdaki diğer yazılara da göz gezdirebilirsin.Rabbim yardımcın olsun, çok iyi ettin yazmakla biz buradayız inşaAllah.

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

abdulaziz000

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
aleykum selam kardeşim.

Müzik gerçekten zehirli bir bal ve aynı zamanda da bıraktığın zaman anlıyorsun ki bir çeşit hastalık. Benim tavsiyem rukye ol veya kendine rukye yap. çünkü dediğim gibi ruh halini alt üst eden resmen bir uyuşturucu. bize yıllarca müzik ruhun gıdasıdır diye yutturdukları için bunu pek fark edemiyoruz tabi. hayır, müzik ruhun belasıdır. ruhun gıdası ise zikrullahtır.

"Onlar, îmân edenler ve kalbleri Allah'ın zikri ile mutmain olan kimselerdir. Bilesiniz ki, kalbler ancak Allah'ın zikri ile mutmain olur"
Rad 28

Kararlı ol, ipi eline al.
Dilin Allah'ın zikriyle ıslak kalsın, rukyeye önem ver ve istiğfar et. Allah'a sığın.

Forumdaki diğer yazılara da göz gezdirebilirsin.Rabbim yardımcın olsun, çok iyi ettin yazmakla biz buradayız inşaAllah.
Allah razı olsun

Rukye yapayım inşaAllah.

Ben ömrümde doğru düzgün müzik dinlemezdim 5-6 ay önce başladım çok kötü durumlara düştüm. Aynı harama bakmak gibi bir şeymiş bu da onun işitme versiyonu. Merağı olan kardeşler de ibret alsın biiznillah

G Çevrimdışı

gortex

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
aleyküm selam kardeşim sen Allah'ı tanımaya bak, Allahu tealayı tanırsan, bilirsen, anlarsan, azametini , kudretini, rahmetini, hikmetini, görürsen, O'nun nuru senin kalbindeki o hastalığı yakar, ancak samimi ol, gönülden dile , bu derdine karşı açız olduğunu bil ve bunu samimiyetle itiraf et Allahu tealaya, ve belki Allahu tealaya dönmen bu derdin vesilesiyle olur Allahu aglam, Allah yardımcın olsun kısa zamanda şifa versin.

Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Es selamu aleykum, bu konuda elhamdülillah çok güzel öğütler verilmiş, çok faydalı olacaktır inşaAllah. Yanlış anlamadıysam sadece 6 aylık bir geçmişi olan bir durum ve doğrusu bu oldukça lehinize. İlk ergenlik yıllarından kalma alışkın olanlar için daha zor olur nitekim. Sizin sorunuz vesilesi ile, hem size, hem de benzer durumda olanlar varsa onlar için tavsiye vereyim:

1. Öncelikle yukarıdaki öğütler aynen geçerli.

2. Bazen gafletle, durduramayacağınız şekilde kuvvetli bir istek gelirse:

Çalgısız ve caiz sözlü, ayrıca pozitif ruh hali yansıtan neşid/parçalardan bir koleksiyonunuz olsun. Bu, müziğin verdiği hazzın neredeyse birebir aynısını verir. Ve bu sayede harama düşmeden o durumu atlatmış olursunuz inşaAllah.

Not: Fark ettiyseniz, sadece kuvvetli istek geldiğinde dedim. Caiz dahi olsa, bu türlerin de fazlasının zarar olduğunu düşünüyorum; nitekim insan kalbi için esas olan tefekkür ve tesbihattır. Ki bu türler, caiz de olsa, bunu illa ki engeller.

Yine de günün belirli saatlerine sıkıştırılması kaydıyla günlük düzende de yer almasında sakınca yok tabii. Altını çizmek istediğim şey: kalbin gelişimi için gereken tefekkür ve tesbihatı engelleyecek düzeyde çok olmaması.

Son olarak, ola ki eski tür müzikler tüm çabalarınıza rağmen sizi çeker ve bir bakmışsınız kaçındığınız olmuş. Bu durumda kendinize gelir gelmez tevbenizi edin ve bu durumdan ötürü ümitsizliğe sakın kapılmayın. Rabbim nefsinize karşı olan direnişinizi görüyor ve pişmanlığınızı da haliyle görüyor, bu kabul edilecek türdeki tevbelerdendir inşaAllah. "Her kötülüğün ardından bir iyilik yapın" emri gereğince, sizce günahınızın karşılığı olacak kadar Kur'an-ı Kerim okuyun, dua edin, birine iyilik yapın vs. Bu şekilde kendinize de zulmetmeden, bu alışkanlıktan zaman içinde sıyrılıp tümden kurtulursunuz inşaAllah. (İlerde yine tekrar ederse de, usül yine aynısıdır.)

Rabbim kolaylıklar versin dilerim.

A Çevrimdışı

abdulaziz000

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Allah razı olsun hocam, dediklerinizi deneyeceğim inşaAllah.

Dün gece çok yoğun bir istek geldi neredeyse müzik uygulamasını geri yüklüyordum hemen arkadaşa yazdım onunla sohbet ettik ve istek azalıp yok oldu.

Güzel neşidler ve faydalı şiirlerden müteşekkil bir liste yapıyorum olur da dara düşersem onlarla iştigal ederim. İmam Şafii'nin nasihat içeren şiirleri de çok hoşuma gidiyor bir kısmını ezberleyebilirim.

Elbette en hayırlısı Kur'an-ı Kerim dinlemek ve ezberlemek ama bu noktada nefsime ağır geliyor.

Allah hepimize yardım etsin.

Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Allah razı olsun hocam, dediklerinizi deneyeceğim inşaAllah.

Dün gece çok yoğun bir istek geldi neredeyse müzik uygulamasını geri yüklüyordum hemen arkadaşa yazdım onunla sohbet ettik ve istek azalıp yok oldu.

Güzel neşidler ve faydalı şiirlerden müteşekkil bir liste yapıyorum olur da dara düşersem onlarla iştigal ederim. İmam Şafii'nin nasihat içeren şiirleri de çok hoşuma gidiyor bir kısmını ezberleyebilirim.

Elbette en hayırlısı Kur'an-ı Kerim dinlemek ve ezberlemek ama bu noktada nefsime ağır geliyor.

Allah hepimize yardım etsin.
Evveli zordur ama yavaş yavaş kolaylaştığını göreceksiniz inşaAllah kardeşim.

Duanız için amin ecmain bu arada, Rabbim her tür günahımızdan kurtulma yolunda yardımcımız olsun dilerim, amin...

G Çevrimdışı

gortex

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
https://islam-tr.org/konu/muzik-dinleme-muptelaligimdan-kurtulmanin-yolu-var-mi.63100/post-473461
Dün gece çok yoğun bir istek geldi
selamü aleyküm, sen bunun farkındaysan, o zaman uhud savaşından ders al, o uhud tepesinden, Allah icin, canının çektiği müzik icin inme!!!,sabret, çünkü şöyle düşün, Allah kim ?? şeytan kim ?? müzik Allah işi mi yoksa senin cehennemin dibine gitmeni isteyen şeytan işi mi, şunu kendine sor "Allah mı daha hayırlı, yoksa o kötü şeyleri süslü gösteren melun mu?? bunu samimiyetle tefekkür et, artık bunda sonra tercih senin ya Allahu teala yolunda sabr edersin, ya da neüzübillah... şunuda unutma Allah şunu vaad ediyor " cennete ne isterseniz var" onun için ahmaklık etmeyelim, ve Ummu Aişe Ablanın farkındalık üzerine yazıları var onları oku, Allaha emanet olun.