Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber "namaz Kilamayanlar Hristiyan Olsun" Haşa

H Çevrimdışı

Hakpeşinde

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
“NAMAZ KILMAKTA ZORLANAN GENÇLER HRİSTİYAN OLSUN”

“2011 yılının sonları. Güney Afrika’dayım ve bir gün orada Feto'nün "Ali Katırcıoğlu" diye yaşlıca bir amcaya yaptırdığı camiye gittim. Hem Cuma’yı orada eda edelim, hem de oradaki "müslümanlarla" selamlaşırız diye düşündüm. Cami henüz tamamlanmamıştı bu yüzden avlusunda namaz kılınıyordu.

Camiyi yaptıran Ali Katırcıoğlu ile beraber namazdan sonra caminin yemekhanesine indik. O şehirdeki kolejin öğretmenleri de oradaydı. Uzunca bir masada 10-12 kişi kadardık. Ali Katırcıoğlu ile yan yana oturduk.

Tam karşıma da 70’li yaşlarda Rizeli bir amca oturdu. İstisnasız herkesin hürmet ettiği bir amcaydı. Yenice Amerika’dan gelmiş. "Hoca efendiyle" sohbet etmiş. Selamını getirdiğini söyledi. Örgütte ileri gelen "muhterem" bir amca imiş. Masadaki doğal hiyerarşi gereği o konuşuyor, bir büyük olarak herkes ona soruyor, o da cevaplıyordu.

Öğretmenlerden birisi okuldaki öğrencilerin bazılarının camiye gelmediğinden bahsetti. “Onları bu camide namaza nasıl teşvik edelim?”diye bir soru yöneltti bu amcaya.. Benim de az çok serde hocalığım var merak ettim bu mühim suale nasıl bir cevap gelecek diye.

Amca kendinden gayet emin bir şekilde şöyle dedi:

“Bakın hocalar, bu sorunun cevabını Türkiye’de verseydim Türkiye’deki ahmaklar anlayamazdı ama sizin için bir şans ki hristiyan bir ülkedesiniz. Gençleri böyle gereksiz yere namaza özendirmeye çalışmayın. Onları hristiyan olmaya yönlendirin. Bu bir kolaylıktır. Çünkü hristiyanlıkta namaz yok. Bari hıristiyan olsunlar ki hiç olmazsa namaz borcuyla ahirete gitmesinler!”

Bendeniz şok olmuştum bu sözleri duyunca. Bir misafir olarak genelde bulunduğum mahalde susmayı tercih eden biri olarak "Nasıl nasıl?" diye hayretle sormaktan kendimi alamadım. “Nasıl?” dedim. “Şaka mı yapıyorsunuz?”

Konuşan "bilge amca" Karadenizliydi. Bir an şaka yaptığını düşündüm. Gülümsedim. Ama emin olmak için bir daha sordum.

"Amca özür dilerim yanlış anlamadım değil mi; namaz kılmakta zorlananlar hırıstiyan mı olsunlar dediniz?"

“HRİSTİYANLIK DA ALLAH’IN DİNİDİR”

Üstüne basarak ve biraz da bana çıkışarak "Evet!" dedi. Karadeniz şivesiyle "O da dindur daa!. O da Allah’ın dini değil mi? Ne mahzuru var? Eğer kılamıyorsa namazını, geçsin öbür dine, en azından namaz borcu olmaz!.”

Kulaklarıma inanamadım.

"Amca siz müslüman mısınız?" diye sordum kibarca.

“Evet,” dedi..

Yanımdaki camiyi yaptıran aksakallı Ali Katırcıoğlu da beni diziyle dürttü ki, konuşmayayım.. Gerçekten şaka gibiydi...

"Amca ben hocayım ve uzmanlığım fıkıh ve akaid. Bu söylediklerinin ne dinde, ne imanda yeri var" diye karşılık verdim.

Konuşma biraz sertleşmişti.

Devam ettim. "O da dindur dediğin şeyin kitabı kaldırılmış, inanışları tahrif olmuş, hükmü iptal olmuş bir din."

Ve dinimiz ve Rabbimizle ilgili duyduğum en küstah ifadeleri orada sarf etti.

"Evlat ne yani, sen bana Kur’an-ı korumayı bilen Allah haşa İncil’i korumayı bilememiş mi demek istiyorsun!" Dedi.

Ben de, “Amca gerçekten şaşılası bir durumdasınız. Ben de size sorayım o zaman. İncil’i koruyacaktı da Allah, neden Kur’an-ı gönderdi o zaman ahir zaman ümmetine?” diye sesimi birazcık yükselterek sordum.

Ve döndüm öğretmenlere seslendim.

“Beyler sesiniz niye çıkmıyor, siz müslüman değil misiniz?”

Rahatım kaçmıştı artık orada. Tansiyonum bir anda yükseldi ve yemeğimi yiyemez hale geldim.

"Kusura bakmayın beyler sofranızda oturmak bana helal değil" dedim ve orayı kibarca terkettim.

Daha sonra bizi misafir eden Ali Katırcıoğlu “bu meseleye aklımın ermeyeceğini, bir hikmeti var ki "Hocaefendi’nin bu konuyla ilgili özel fetvalarının olduğunu” vs vs söylemeye çalıştı. Ama nafile.

Ben göreceğimi görmüş, duyacağımı duymuştum artık.

Kardeşiniz Ahmet Kemal Öncü (Afyon’lu)”

O hikmetli özel fetvalar, neler yaptırmadı ki insanlara.

Asiye Güldoğan

Odatv.com
http://odatv.com/namaz-kilmayan-gencler-hristiyan-olsun-0906171200.html
 
H Çevrimdışı

Hakpeşinde

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
iNŞallah müslümanın biri bu adamların akidelerini ifşa edecek bir ilmi eser ortaya koyar bizim milletin hala bazı şeyleri anladığını sanmıyorum Rabbim herkese hidayet etsin
 
eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
iNŞallah müslümanın biri bu adamların akidelerini ifşa edecek bir ilmi eser ortaya koyar bizim milletin hala bazı şeyleri anladığını sanmıyorum Rabbim herkese hidayet etsin

site de mevcut bir çok konu var,bu fetö belamın sapıklıklarını kimse bilmezken forum olarak ifşa eden ALLAHu alem ilk bu forum var
 
Üst Ana Sayfa Alt