yaklaşık 1 yıldır namazdaki Kıraat konusunda aşırı derecede takıntılar ile mücadele veriyorum. Yeri geldi sinirden ağladığım günler yeri geldi kendime zarar verdiğim günler. Yani açıkçası namaz insana iyi gelirken bana iyi gelmemeye başladı, namaz kıldıkça kendimi bu sorunumdan dolayı daha kötü hissediyorum. 2 rekat namazı bazen yarım saatte kılmışlığım oluyor namaz esnasında başım dönüyor nefesim kesiliyor artık tekrar etmekten ayakta zor duruyorum. Namazı gerçekten bırakmak istiyorum fakat namazın terkinin küfür olduğunu biliyorum. Mental sağlık olarak ruhsal sağlık olarak gerçekten iyi değilim hayatıma bu şekil devam edemem çok yoruldum. İslamın bu duruma karşı verdiği bir cevaz yok mudur? Gerçek yapamıyorum yapmak istemiyorum artık. Cevaplar için şimdiden Allah razı olsun.
Öncelikle Rabbim yardımcın olsun.Belliki aşırı derecede takıntın var.Sana tavsiyem namaz kılarken rahat ol,yani kendini kasacak bir durum yok.Mahreci doğru şekilde öğren,harfler nasıl çıkarılır bunları iyice öğren.
Bu aşamadan sonra elinden geldiği kadarını yaptın mı yeter.Allah kulunu kaldıramayacağından fazlasıyla mükellef kılmaz.Bir de şunu belirteyim kıraatte illaki de mükemmel olmak zorunda değilsin mesela kalın ha ile ince ha'nın farkını bil, ona göre uygula yeterli.Aynı şekilde diğer harfler de öyle.Yani karşıdan seni biri dinleyince harf kalın mı ince mi peltek mi değil mi bunu anladı mı bu düzeyde bir kıraat bilgisi yeterli (tabi tüm mahreç bilgisi bundan ibaret değil örnek olsun diye söyledim,hepsini iyice öğren!!!!! ) illa da mükemmel olmak zorunda değilsin.Asgari bir limit var onu yakalaman yeterli.
Ayrıca namazı da kesinlikle bırakma.Çünkü terki küfürdür.
Şeytan takıntı,vesvese vb.şeylerle insanı ibadetten alıkoymaya çalışır.Ne zaman böyle bir vesvese geldi mi aldırış etme,namazını kıl.
Kıraatini de mahreçleri iyice öğrendikten sonra asgari olarak uyguladın mı yeter.Vesvese ve takıntı yapma.Vesveseyi ne kadar gözünde büyütürsen o kadar dallanıp budaklanır.Rahat ol,bu vesveselerin şeytanın bir hilesi olduğunu ve seni namaz gibi muazzam bir ibadetten, Allah'a kul ve köle olmaktan alıkoymaya çalıştığını düşün.Madem o seni ibadetten alıkoymaya,Rabbinin rızasını kazanmana engel olmaya çalışıyor.O halde sende onu düşman edin.
Hiç kuşkusuz şeytan, sizin düşmanınızdır. (O hâlde) siz de onu düşman edinin. O, kendi fırkasını ancak alevleri dehşet saçan ateşin ehli olmaya davet eder.
(Fâtır, 6)