yaklaşık 1 yıldır namazdaki Kıraat konusunda aşırı derecede takıntılar ile mücadele veriyorum. Yeri geldi sinirden ağladığım günler yeri geldi kendime zarar verdiğim günler. Yani açıkçası namaz insana iyi gelirken bana iyi gelmemeye başladı, namaz kıldıkça kendimi bu sorunumdan dolayı daha kötü hissediyorum. 2 rekat namazı bazen yarım saatte kılmışlığım oluyor namaz esnasında başım dönüyor nefesim kesiliyor artık tekrar etmekten ayakta zor duruyorum. Namazı gerçekten bırakmak istiyorum fakat namazın terkinin küfür olduğunu biliyorum. Mental sağlık olarak ruhsal sağlık olarak gerçekten iyi değilim hayatıma bu şekil devam edemem çok yoruldum. İslamın bu duruma karşı verdiği bir cevaz yok mudur? Gerçek yapamıyorum yapmak istemiyorum artık. Cevaplar için şimdiden Allah razı olsun.
Şeytan sizinle baya uğraşmış, amacı da sizin namazı bırakmanız. Sizi o aşamaya getirmesi de bunu gösteriyor. Bence neyi yanlış yaparsanız yapın namazı bırakmayın inşaAllah. Çünkü bırakırsanız da geri dönmek istediğiniz zaman şeytan "Zaten kılarken çok bunalıyordun, güzel kılmıyordun." diye vesvese ile gelecek. Daha da uzaklaşabilirsiniz. Namaz aklınızda ferahlık veren bir ibadet değil eziyet veren bir ibadet olarak kalır. Hem namaz kıraati ne ki? Yeri gelir ALLAH hakkında bile vesvese verir. Ama kulun bunları takıp takmaması mesele.
(Sahabelere gelen vesveselerle ilgili hadislere bakıp da içinizi ferahlatabilirsiniz.)
Bir şeye ne kadar değer verirseniz onu yüceltirsiniz. Ne kadar takmazsanız onun gücünü azaltırsınız. Kendinizi "Bu sadece bir vesvese, ben ALLAH'a ve Rasulune iman ettim." diyerek telkin ediniz. Şeytanın vesveselerinden kurtulmak için bolca ALLAH'a sığınınız.
Durumunuz eğer psikolojik ise de sorunun kökenine gitmeye çalışınız.
Bazıları sure şöyle okunur, şuna dikkat etmek gerek vs diyor. Tamam haklı da. Olmuyorsa napsın bıraksın mı?
Hem hiçbirimiz her sureyi çok iyi şekilde okuyamayabiliriz yani ne yapalım haşa namazı mı bırakalım? Hangimiz dört dörtlük Müslümanız ama ne yapalım bu yüzden haşa İslamı mı bırakalım?
Lütfen ALLAH için sürünerek bile olsa namazı kılın inşaAllah. ALLAH sizi doğru olana yönlendirecektir.
ALLAH, bizleri namazı dosdoğru kılan kullarından eylesin. Amin.