Allahu alem bu durumdan kurtulmak için ilim ehlinin bana kıraatı içinden yapman caizdir demesi gerekiyor aksi takdirde bu ben namaz şeklim ile -Allah en iyisini bilmek ile beraber- hayatıma devam edemem 4 rekat 30 dakika sürüyor bir ayet üzerinde 5 dk duruyorum okumak istesemde okuyamıyorum yapamıyorum artık bunu günde 5 vakit. namazda sinir krizi geçiresim geliyor bırakmak istiyorum gerçekten bırakmak istiyorum
SubhanAllah, şeytan nasıl da oyununu oynuyor. Siz şu an vesvese ile imtihan ediliyorsunuz. Ama en büyüğü ile değil.
Şeyhulislâm İbn-i Teymiyye (ALLAH ona rahmet etsin) bu konuda şöyle demiştir:
"Mümin, şeytanın vesveseleri ve kalbinde olmasıyla sıkıntı duyacağı küfrün vesveseleriyle imtihan olunur.
Nitekim sahâbe (ALLAH onlardan razı olsun)
- Ey ALLAH'ın Rasûlü! Bizden birisi, gökten yere düşüp paramparça olmayı, çirkin bir şeyi konuşmaktan daha sevimli bulmaktadır, dediklerinde, Rasûlullah-sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuştur:
- İşte o, katıksız (gerçek) îmândır" (Kitâbu'l-Îmân; s: 238).
"Bir adam, Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem'e gelerek şöyle dedi:
- Ey ALLAH'ın elçisi! Ben, içimden çirkin bir şeyi geçiriyorum. Gökten yere düşüp paramparça olmam, o çirkin şeyi konuşmamdan (onu dilimle telaffuz etmemden) bana daha sevimli gelmektedir. (Buna ne dersiniz?)
Bunun üzerine Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyurdu:
- Şeytanın hîlesini, vesveseye çeviren Allah'a hamdolsun."(Ebu Dâvud).
Şeyhulislâm İbn-i Teymiyye (ALLAH ona rahmet etsin) devamla şöyle demiştir:
"Bunun içindir ki başkalarında olmayan bu vesvese ve şehevî duygular, ilim talebelerinde ve kendisini ibâdete verenlerde vardır.Çünkü başkası ALLAH Teâlâ'nın şeriatını ve O'nun yolunu izlememiş, aksine o, Rabbini zikretmekten gâfil bir şekilde hevâ ve hevesine yönelmiş ve dikkatini o yöne çevirmemiştir.İlim ve ibâdetle Rablerine yönelen kimselerin aksine şeytanın istediği şey, işte budur.Çünkü şeytan, onları ALLAH Teâlâ'nın dîninden saptırmak isteyen yegâne düşmandır."
Bunlar size gelen vesveselerden daha büyük olanlar için söylenmektedir. Şeytan bu vesveseleri vererek kişinin imanını almak ister. Sizin ise namazınızı elinizden almak istiyor.
Ehil birini bulsanız ne? Namazı terketmen kıraati içinden okumandan daha hayırlıdır diyeceğini mi sanıyorsunuz? Ya da sen bir müddet namazı kılma sonra kılarsın diyeceğini mi?
Diyelim ki bıraktınız. (ALLAH geç zamanda versin) Ya ölüm gelip çatsa? Dünyadaki hangi insan kabirde sizin yerinize hesap verebilir?
Eğer ALLAH muhafaza namazı bırakırsanız geri dönmeniz zor olabilir ve hatta ALLAH muhafaza İslam'dan bile soğuyabilirsiniz. Bu sefer de geri dönmeyin diye şeytan size ALLAH hakkında suizanlar verecektir.
Gençsiniz ve şeytan sizinle yolun başındayken aşırı şekilde uğraşıyor. Hırsız boş eve girmez misali, demek ki siz de bir şey var ki onu almak için sizin psikolojinize kadar gidiyor.
Bu imtihanı hayırlısıyla geçerseniz karşılığında ALLAH'ın size dünya ve ahirette verebileceği nimetleri düşününüz.
Size inşaAllah elinizden geldikçe Kuran okumanızı, sabah akşam zikirlerini uygulamanızı, genel olarak abdestli bulunmaya çalışmanızı öneririm.
Elinizden geldikçe "Huzur veren rukye" yi dinleyiniz.
Nefes egzersizleri de iyi gelebilir.
Gün içinde belli bir miktar gözlerinizi kapatınız ve hiçbir şey düşünmeyiniz, (tamamen bomboş bir sayfa)
Sizi rahatsız eden ve üzen şeyleri bir kağıda yazıp o kağıdı yakınız.
Ve dua ettiğiniz zaman, (bu kişisel bir öneri sadece) ALLAH'a: "Ey ALLAH'ım şeytan bana eziyet etmektedir fakat namazı terketmek bana daha sevimsizdir. Söylerken ve yaparken olan yanlışlarımı bağışla ve beni bu imtihanımda başarıya ulaştır. Muttaki kullarının gönlüne verdiğin ferahlığı bana da ver." diye ya da başka şekilde dua edip, namazı nasıl daha rahat kılabiliyorsanız öyle kılınız.
ALLAH yar ve yardımcınız olsun.