Soru Neden Hayatımda Hiçbir Şey Doğru Gitmiyor?

GereksizBirİnsan Çevrimdışı

GereksizBirİnsan

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Esselamü Aleyküm Ve Rahmetullah hayatında doğduğundan bugüne kadar ne yapmak istesem hep bir şey engel oluyor ne kadar çabalasam da olmuyor
 
Ahıskalı Çevrimdışı

Ahıskalı

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Esselamü Aleyküm Ve Rahmetullah hayatında doğduğundan bugüne kadar ne yapmak istesem hep bir şey engel oluyor ne kadar çabalasam da olmuyor
ve aleykum es selam ve rahmetullahi ve berakatuh aynı soruları uzun zamandır bende kendime soruyorum ve kendimi elimden geldiğince kalbim tasdik ettikçe şu sözlerle rahatlatmaya çalışıyorum;
10.jpg
11.jpg
 
Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Âleykum selam we rahmetullahi we berakatuh;

“Bazen Allah bize bazı kapıları kapatır, çünkü biz yanlış yönde gidiyoruzdur. O kapandıkça yönümüzü düzeltmemiz için uyarıyor olabilir. Biraz dur, tefekkür et: Allah Sana neyi göstermek istiyor olabilir?”

“Belki de hayatında yanlış giden şeyler değil, Seni doğru yere götüren imtihanlardır. Allah Seni bırakmadı; sadece Seni eğitiyor. Sabret, dua et, Allah adaletlidir; hiçbir çabanı boşa çıkarmaz.”


وَعَسَىٰ أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَكُمْ
“Olur ki bir şeyi hoş görmezsiniz, hâlbuki o sizin için hayırlıdır.” (Bakara, 216)

فَاِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًاۙ
"Şubhesiz güçlükle beraber bir kolaylık vardır." (İnşirah 5)


 
R Çevrimdışı

Rukyeci

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Esselamü Aleyküm Ve Rahmetullah hayatında doğduğundan bugüne kadar ne yapmak istesem hep bir şey engel oluyor ne kadar çabalasam da olmuyor

Ve aleykumusselam ve Rahmetullah ve berekatuhu. Eğer çabanız genel olarak gündelik hayat ve yaşam telaşesi ise bunda bir imtihan olabilir. Eğer çabanız Allah'ın hoşuna gitmeyen amellere yakın ve şüpheli şeylerden ise burada bir rahmet olabilir. Yok eğer çabanız hayırlı şeylere ise mesela Allah'a yaklaşacak amellerden ise ve başarılı olamıyorsanız burada bir problem olabilir. En iyisi kendinizi değerlendirin ve neden problem yaşadığınızı tespit etmeye çalışın.
 
G Çevrimdışı

Genç55

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Nedensiz iç sıkıntısı ve kaygı da varsa manevi hastalık (nazar, haset, cin musallatı, büyü) olabilir. Her gün sabah akşam korunma dualarını oku. Bunun yanı sıra youtubedan rukye dinleyebilirsin. Bazı sureleri suya okuyup içebilirsin ve avuç içlerine İhlas, Felak ve Nas surelerini okuyup tüm vücuduna sürebilirsin.

Aişe (Radiyallahu Anha) şöyle dedi:

“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) her gece yatağına girdiği zaman avuçlarını birleştirir içlerine İhlâs, Felak ve Nas Surelerini okuyarak üfler ve ellerini vücudundan ulaşabildiği yerlere önce, başının üzerinden yüzünden ve vücudunun ön kısmından başlayarak meshederdi. Okuma ve meshetmeyi üç kere tekrarlardı.”

Buhari 11/5109, Ebu Davud 5056, Müslim 2192/50, İbni Mace 3875
 
Ebu Muhammed Eymen Çevrimdışı

Ebu Muhammed Eymen

Bir adım öteside, Bin adım öteside toprak..
Frm. Yöneticisi
Aleyküm selam kardeşim

Bak, hayat bazen sanki inadına ters gider gibi olur ama aslında seni olman gereken yere hazırlıyordur.

Sen “olmuyor” sanıyorsun ya, belki de **“daha zamanı değil”**dir.

Sakın pes etme.


Çünkü pes eden, zaten kaybetmiştir; devam edenin önü mutlaka açılır.


Rüzgâr ters esiyorsa, yelkeni düzelt, gemiyi terk etme.


Rızk da, nasip de, yol da senin adına zaten yazılmış.


Sen yürümeye devam et, geri kalanını Rabbine bırak.

Dert değil kardeşim, sadece imtihan..
 
Geri
Üst Ana Sayfa Alt