Çözüldü Nüfus Cüzdanıyla Hatıra Kalsın Diye Fotoğraf Çektirmek Küfür müdür?

ف Çevrimiçi

فرحات قورت

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun aleyküm hocam.
Size bir sorum olacaktı.
Geçmişte biz normal islami nikahı kıydıktan bir süre sonra resmi nikah kıydık.
Sonra hanım hatıra kalsın diye evlilik cüzdanı ile fotoğraf çektirelim dedi ben de tamam dedim.
Ben de o zamanlar gene tevhidi biliyordum ama resmi nikahın küfür olduğuna itikad etmediğim için de bir şey demedim.
Ama caiz olmadığını biliyordum.
O fotoğraf da hala hanımda bulunuyor.
Ve resmi nikah küfürdür diye yeni şeyler okudum.
Size bu durumu danışayım dedim.
Biz o fotoğrafı çektirerek küfre mi girdik?
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Aleykum selam we rahmetullahi we berakatuh kardeşim;

Kardeşim ; Bir müslümanın İslam ahkamıyla yönetilmeyen küfür diyarlarında resmi nikah kıyması başlı başına küfür ameli değildir. Böyle olunca resmiyetçe evliliklerinin delili olan cüzdanı ile resim çektirmek de küfür olmaz. Şimdi meseleyin detayına geçelim;


Bir Müslümanın küfür diyarında (Dâr'ul-Kufr - Dâr'ul Karb) resmi nikah kıyması, tek başına Kendisini küfre sokan bir fiil değildir. Ancak bu durumun hükmü, niyet, şartlar ve resmi nikahın içeriği gibi bazı hususlara bağlıdır.

Resmi Nikahın Hükmü:
İslam'da nikah, şahidler huzurunda icap ve kabul ile gerçekleşir. Eğer resmi nikah, İslam'a uygun bir evlilik akdinin şartlarını taşıyorsa (mehir, 2 erkek şahid, rıda vb.), bu nikah geçerli sayılabilir.

Küfür Unsuru Var mı?
Resmi nikah sırasında İslam’a aykırı veya küfre götüren herhangi bir şart bulunmuyorsa, bu nikah küfür olmaz. Ancak kişi, İslam’ın hükümlerini reddeden, Allah’ın hükümlerini yetersiz gören veya resmi nikahı İslam’dan üstün sayan bir inanca sahibse, bu küfre girer.

Küfür Diyarında Olmak:
Bir Müslüman, Dârul-Harb’de yaşamak zorunda kaldığında dinini muhafaza etmeli ve İslami ölçülere uymaya özen göstermelidir. Resmi nikah, bulunduğu ülkenin kanunları gereği bir zorunluluk ve bu olmadan çocuklarını kendi adına kayıt dahi yaptıramıyor, hastane, okul , ehliyet, tapu, iş hayatı vs. hiç bir şeyi ileride kullanamayacaktır. Bundan mutevellid bir kimse İslami nikahını kıydıktan sonra evliliklerini devlete resmi kayıt altına aldırmak niyetiyle nikah için başvurması küfür değildir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Ana Sayfa Alt