Aleykum selam we rehmetullahi we bereketuhu
1- Öncelikle kendi yaşantınla örnek olmalısın.
2- Agresif, hemen öfkelenen bir kişiliğe sahip olmamalısın.
3- Şunu açık söylemem gerekir ki Nur cemaati, Tasavvuf ehli insanlarla konuşman kendini savunman için Allah'ın dinini öğretmen için olmalı. Bunu neden söylüyorum? Çevremizde bu tür konuları konuşanlar işin usulünü bilmeden iyi bir şey yaptıklarını zannetmekteler. Oysaki hep zarar vermekteler.
4- Kardeşim karşındaki insanı çok iyi tanıman gerekir. Örneğin onları nurcu, sofi şeklinde nitelendirmeler bizlerin ilk hatası. Öncelikle bu tür takıntıları bırakmalıyız.
5- Said Nursi'yi yada Tasavvuf ehli cemaatlerin liderlerini sanki savaşta düşmanı öldürüyor gibi taşlamamalıyız. Yani senin hocan şudur-budur gibi söylemlerden uzak durmalıyız.
6- Bu kardeşlerle ilmi anlamda münazaralar yapmalısın.
7- Hangi konuları seçeceğine de dikkat etmelisin. Çünkü karşındaki insanda bazı şeyler tabu olmuş durumda.
8- İnşallah bu forumda Nur cemaati ve Tasavvufla ilgili konular mevcut. Onlardan yararlanmanı tavsiye ederim.
[FONT="Lucida Sans Unicode"]NUR RİSALELERİNE ELEŞTİREL BİR YAKLAŞIM Kitap PDF şeklinde. Faydalanabileceğiniz bir kaynak. [FONT="Book Antiqua"]http://www.islah.de/menhec/men00015.pdf
islam-tr.org
Hatta buda benim paylaştığım bir kitap. Okumanı tavsiye ederim.
9- Son tavsiyem bilmediğin soru hakkında bilmiyorum demeyi bil...Soruyu not et...Daha sonra cevap ver...