senin dualarına amin diyorum, kimsenin kusursuz olmadığına iman ediyorum, fakat mesajalrından şunu da anlıyorum ki sen nureddin hocanın pek fazla sohbetlerini dinleyen, hayatını bilen birisi değilsin. öyle olmak da zorunda değilsin, fakat hakkında tam bilgin olmadığı bir kişi hakkında sohbetlerinden cımbızlanmış görüntüleri alarak bir kanaate varmamanı tavsiye ederim. sonuç itibari ile söz konusu zat bir alim. birçok sohbetinde cihaddan da, siyasetten de, şeriatten da bahsetmiştir, saymaya kalksam sayamam heralde. fakat metod konusunda farklılıklar olabilir. Nureddin Hoca özetle İslam Devleti'nin evlerde kurulacağına inanan bir alim. Yani eğer evler İslamlaşırsa, gençler şuurlanırsa, tüm tabular, yasalar Allah Teala'nın dilemesiyle yıkılacaktır. Türkiye gibi karışık mezhep, meşrep ve milletlerin bulunduğu bir yerde, 3-5 kişinin teşkilatlanıp silahlanmasını doğru bulmuyor. fiili cihadın ancak bir İslam Devleti bünyesindeki halife komutasında olabileceğine inanıyor.
Cihad'ın başarıya ulaşabilmesi için de ümmetin ittifak etmesi gerektiğini, halifenin belirli bir bölgeden değil de Hasan El Benna gibi (r.h.a) herkesi kapsaması gerektiğini söylüyor. İlk hedef olarak Kudüs'ü gösteriyor. Kendisi Suriye'deki cihadı incelemek için de bölgeye inmiş, neler olup bittiğine dair oradaki mucahid komutanlardan bilgiler almıştır, kendisi erbakan hoca'nın tercümanlığını yapmıştır. Siyasilere, belediye başkanlarına ziyaretler yapıp onlara nasihatlerde bulunmuştur. kendisi 7 sene Mekke'de eğitim görmüş biridir, Buhari'nin son icazetli alimlerindendir. vesaire vesaire...
bunları şeyhi uçurmak için veya faziletlerini sayıp döküp, onun da boynunu vurmak için söylemiyorum. Kalbini, niyetini, ihlasını bilen Allah Teala. Fakat ben şu topraklarda özellikle gençlerin izleyeceği yol konusunda ondan alacakları çok şey olduğuna inanıyorum. sizin de böyle bazı sloganik çıkışlar yapıp ''yav oy vermeye fetva veriyormuş, dinlenir mi bu adam'' gibi sözleriniz ağrıma gidiyor. abes buluyorum. şu an onbinlerce ezan Rasulullah (sallallahu aleyhi ve sellem)'in sünnetine uygun bir şekilde okunuyorsa bunu demokratik bir partinin lideri sayesinde olmuştur. Evet siz onu müşrik kabul ediyorsunuz fakat ne bilirsiniz belki de onu Allah Teala katına şehit olarak aldı? Belki de dediğiniz gibi müşrik olarak öldü. Bu konular çok hassas konular, bir kişiyi ebedi cehennemlikle yaftalamak kadar riskli bir söz olamaz.
Abdulllah Yolcu, Muhammed Kutub'un yanında kaldığı zamanlarda türkiye'de oy verilmesi gerektiğine dair sözlerinin olduğunu söylüyor. çünkü türkiyede küfür medeniyetini evvela yasalarla, tabularla, kanunlarla koydu diyor. bu sebeple başa gelen insanların bu yasalardan ne kadar yolabilirse, müslümanlara ne kadar rahat bir ortam sağlayabilirse doğru bir iş yapmış olacağını söylüyor. gördüğünüz gibi bu muhammed kutub'un görüşü. en azından ihtilaflı bir konu. böyle bir konudan yola çıkarak bir kimsenin akidesi konusunda yorum yapmanız, maazallah onu ebedi cehennemlk biri olarak görmeniz, bir şeytan oyunudur. şeytan birbirimizi tekfir ettirerek veya bazı kalıplara sığmadığımız için defterlerden sildirerek, gücümüzü parçalıyor. bu yüzden de milyarı aşkın müslüman 3-5 çapulcu israile baş edemiyor. inşaallah ne demek istediğim anlaşılmıştır, siz selef veya halef alimlerinden deliller getiriyorsunuz. size itidali ve bu tür meselelerde yorum yapmayı rahlelerde dirsek çürütmüş alimlerle bırakmanızı tavsiye ederim.