bir kişiye iyi niyetle yaklaştı diye "ahlaksız" mı oluyor insan? Muhammed bin Abdulvahhab a bu "ahlaksız"ların bir şey dediğini gördün mü? Nureddin yıldızın hatasını zaten iyi niyetini belirtenler de bu başlık altında söylemişler, malum pek çok iftira tevhid ehli alimler için etrafta dolanmakta ve bunlara göre de bu iftiralara inanmış kişiler direk küfre mi giriyorlar?
Yazısını okusaydın "Ahlaksız" dememin sebebini anlardın. Bu insanların bir şey dedi demedim ben. Yazılarımda öyle birşey de okumadım. Bunun yanında ehl-i sünnet, müctehid ve alimlere söz söyleyenlere her zaman buğz etmiştir. Öyle ki Ahmed, Haris el-Muhasibi'yi övenleri meclisinden kovmuştur. Şafii, yine kelamcıları övenleri meclisinden kovmuştur. İbn Kuteybe, Cahiz'i övenlere hakaret etmiştir. Bu Müslümanların, her dönemde ki alametidir.
İmam Ahmed b. Hanbel’e, Mekke’de İbn Kuteyle’ye ashabu’l-hadis’ten söz edilince, onun: Ashabu’l-hadis kötü bir topluluktur dediği söylenince, Ahmed b. Hambel elbisesini silkeleyerek kalktı ve bu arada: “O zındık birisidir, zındık birisidir, zındık birisidir” sözlerini eve girinceye kadar tekrarlayıp durdu. er-Razî, Aslu’s-Sünneti Va’tikadu’d-Din.
İmam Ebu Hatim der ki: “Bid’at ehlinin alameti rivayet alimlerine dil uzatmaktır..."
İmam Muhammed el-Huseyn b. Mes’ud b. el-Ferra el-Beğavî de şöyle demektedir: “Sahabe, tabiûn ve onlara tabi olanlar ile sünnet alimleri bid’at ehline düşmanlık etmek ve onlarla ilişkileri kesmek şeklinde tavır takınagelmişlerdir.” Beğavî, Şerhu’s-Sünne.
Müslümanların zamanında emiri, adaleti kaim kılan, recmi tekrar uygulayan, Hüseyinin kabrine tapan kafirlerin kellesini alan, zamanın müctehidi Muhammed bin Abdulvahhab'a İngiliz ajanı diyen, saltanat sürdü, petrollere oturdu diyen adama düşmanlıktan başka ne yapılır ?