E
Suriye savaşında Esed rejimine karşı savaşı sürdüren İslami Cephe ve Nusret Cephesi’nin güneyden Şam’a doğru ilerlemesini yavaşlatmak isteyen IŞİD birlikleri, bölgede birçok Esed noktası ile karşı karşıya olmasına rağmen Nusret Cephesi ve İslami Cephe’nin elindeki bölgelere saldırıya başladı.
IŞİD güçlerinin bu saldırıları, Esad’a karşı başarıyla ilerleyen Suriye muhaliflerin yavaşlatma ve Şam’ın düşmesini geciktirme olarak yorumlandı.
Nusret Cephesi’nin Şer’i Kadı’larından Şeyh Sami Ureydi’nin, IŞİD militanlarının Esad rejiminden kurtarılmış mevzilere saldırması üzerine Nusret Cephesi mücahidlerine yaptığı konuşmanın çevirisini Ümmeti İslam sunar:
* * *
Allah sizlerin amellerini kabul etsin.
Bu ribatı kabul eden kardeşlere ecirler versin.
Bildiğiniz gibi Allah ve Rasulü’nün bize kullanmayı emrettiği kılıç çeşitlidir.
Bunlardan biri de Haricilere uzanan kılıçtır!
Bu tarifenin Harici olduğu kesin delille sabittir.
Ebu Alilberidi mücriminin sözleri bunu göstermektedir.
Onun tekfir de aşırılığa gittiği bellidir.
Tüm Cepheyi tağutlar olarak vasfetmistir.
Ebu Hamza’nın sözleri de bunu göstermektedir.
Bu onların Peygamber (s.a.v.)’in “Onları öldürün, Haricileri öldürene ve onlar tarafından öldürülenlere ne mutlu” dediği kişiler olduğunu göstermektedir.
Onlar en azından Haricilerdir ve onlarla savaş meşrudur.
Peygamber (s.a.v.) “Onlara erişseydim Ad kavminin helaki gibi onları öldürürdüm” buyurmuştur.
“Onları öldürene ve onlar tarafından öldürenlere ne mutlu” demiştir.
Üstelik bunun yanında onlar, şeri mahkemelere başvurmaktan imtina etmiş ve kadınları tutuklamıştır.
Üstelik onlar silahlı çetelerdir.
Onlarda kendilerine savaşmak için gerekli bütün vasıflar bulunmaktadır.
Onlarla savaşmaktan uzak durmanın yolu kalmamıştır.
Onlarla savaştan uzak duran veya tereddüde düşen kimse Ehli Sünnet’in kanına gereken önemi vermemekten başka bir şey yapmıyordur!
Şuaytat ve Şarkiyye’de olanları gördünüz.
Bazıları orada onlarla savaşmaktan uzak durdu ve orada Ehli Sünnet’ten ölümler oldu.
Bu ölümlerin Dera’da yaşanıp onunla Şam cihadını bozmalarını istemiyoruz.
Bu katliamların olmaması için hep birlikte tek saf halinde onlara karşı durmamız kaçınılmazdır.
Ve Allah’ın izniyle onların kökünü kazımamız gerekmektedir.
Onlar için Peygamber (s.a.v)’in tavsiye ettiği tedaviyi kullanmamız gerekmektedir:
“Onlara erişseydim öldürürdüm! Onlarla savaşan ve onlar tarafından öldürenlere ne mutlu.” demiştir.
Öyleyse azminizi artırın ve tek bir vücut halinde hareket edin!
Allah-u Teala bu amelinizi kabul etsin.
* * *
Nusret Cephesi Şer’i Kadısı Şeyh Sami Ureydi
IŞİD güçlerinin bu saldırıları, Esad’a karşı başarıyla ilerleyen Suriye muhaliflerin yavaşlatma ve Şam’ın düşmesini geciktirme olarak yorumlandı.
Nusret Cephesi’nin Şer’i Kadı’larından Şeyh Sami Ureydi’nin, IŞİD militanlarının Esad rejiminden kurtarılmış mevzilere saldırması üzerine Nusret Cephesi mücahidlerine yaptığı konuşmanın çevirisini Ümmeti İslam sunar:
* * *
Allah sizlerin amellerini kabul etsin.
Bu ribatı kabul eden kardeşlere ecirler versin.
Bildiğiniz gibi Allah ve Rasulü’nün bize kullanmayı emrettiği kılıç çeşitlidir.
Bunlardan biri de Haricilere uzanan kılıçtır!
Bu tarifenin Harici olduğu kesin delille sabittir.
Ebu Alilberidi mücriminin sözleri bunu göstermektedir.
Onun tekfir de aşırılığa gittiği bellidir.
Tüm Cepheyi tağutlar olarak vasfetmistir.
Ebu Hamza’nın sözleri de bunu göstermektedir.
Bu onların Peygamber (s.a.v.)’in “Onları öldürün, Haricileri öldürene ve onlar tarafından öldürülenlere ne mutlu” dediği kişiler olduğunu göstermektedir.
Onlar en azından Haricilerdir ve onlarla savaş meşrudur.
Peygamber (s.a.v.) “Onlara erişseydim Ad kavminin helaki gibi onları öldürürdüm” buyurmuştur.
“Onları öldürene ve onlar tarafından öldürenlere ne mutlu” demiştir.
Üstelik bunun yanında onlar, şeri mahkemelere başvurmaktan imtina etmiş ve kadınları tutuklamıştır.
Üstelik onlar silahlı çetelerdir.
Onlarda kendilerine savaşmak için gerekli bütün vasıflar bulunmaktadır.
Onlarla savaşmaktan uzak durmanın yolu kalmamıştır.
Onlarla savaştan uzak duran veya tereddüde düşen kimse Ehli Sünnet’in kanına gereken önemi vermemekten başka bir şey yapmıyordur!
Şuaytat ve Şarkiyye’de olanları gördünüz.
Bazıları orada onlarla savaşmaktan uzak durdu ve orada Ehli Sünnet’ten ölümler oldu.
Bu ölümlerin Dera’da yaşanıp onunla Şam cihadını bozmalarını istemiyoruz.
Bu katliamların olmaması için hep birlikte tek saf halinde onlara karşı durmamız kaçınılmazdır.
Ve Allah’ın izniyle onların kökünü kazımamız gerekmektedir.
Onlar için Peygamber (s.a.v)’in tavsiye ettiği tedaviyi kullanmamız gerekmektedir:
“Onlara erişseydim öldürürdüm! Onlarla savaşan ve onlar tarafından öldürenlere ne mutlu.” demiştir.
Öyleyse azminizi artırın ve tek bir vücut halinde hareket edin!
Allah-u Teala bu amelinizi kabul etsin.
* * *
Nusret Cephesi Şer’i Kadısı Şeyh Sami Ureydi
Son düzenleme: