Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Nusret Cephesinden Esed Rejimine Ait Kontrol Noktalarına Operasyon

farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Nusret Cephesinden Esed rejimine Ait Kontrol Noktalarına Operasyon

nusret-300x168.gif



Nusret cephesine bağlı direnişçiler Esed rejimin Dara Albala bölgesinde en güçlü ve önemli bariyerlerinden birisi olan stratejik kontrol noktasına karşı bombalı eylem gerçekleştirdi. islahhaber.net Haber Merkezi Sosyal medyada yayınladıkları bir... 10 Temmuz 2013 00:41








Nusret cephesine bağlı direnişçiler Esed rejimin Dara Albala bölgesinde en güçlü ve önemli bariyerlerinden birisi olan stratejik kontrol noktasına karşı bombalı eylem gerçekleştirdi.



islahhaber.net Haber Merkezi
Sosyal medyada yayınladıkları bir video görüntüsünde görünen direnişçiler, konuşma metnini okuduktan sonra Dara şehrinde stratejik bir bariyer olan bölgeye doğru ilerliyorlar. Ağır makinalı silahlar ve zırhlı araçlarla yapılan saldırılar sonucu rejime ait binalar yerle bir olarak tamamen kullanılamaz hale geliyor. 13 kattan oluşan bu iki bina Esed rejimi için stratejik konuma sahip çünkü binalar tüm şehri üzerinden gözetleyebilecek konuma sahip. Rejim güçleri direnişçilere karşı keskin nişancı olarakta kullandığı bu binalar operasyon sonucu yok edilirken rejime ait bir çok askerde öldürüldü.
İşte direnişçilerin Esed rejim güçlerinin stratejik konuma sahip bölgelerine karşı yapılan operasyon görüntüleri.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ş Çevrimdışı

Şuayb bin Salih

Üye
İslam-TR Üyesi
Incanews / Haber Merkezi'nden yukarıdaki video ile alakalı güzel bir başlık

Nusret, Esed’in "İkiz Kulelerini" Yıktı
nusret-esedin-ikiz-kulelerini-yikti.jpg





Suriye’de Esed güçlerine karşı çarpışan Nusret Cephesi, Der’a kentinde Esed Rejimi’nin en büyük kontrol noktalarından biri olan ve şehirdeki en önemli stratejik merkezlerinden biri sayılan, her biri 13 katlı iki binadan oluşan ‘binalar barikatı’na düzenlediği operasyonun görüntülerini yayınladı.
Videonun başlarında Esed rejimi tarafından fırlatılan ancak patlamayan roketin zırhlı araca konarak Esed güçlerine iade edileceği ifade edildi. Operasyonu gerçekleştirecek olan cephe üyesi zırhlı aracı kullanmayı denerken görüntülendi. Binaların da aynı şekilde operasyon öncesi gözetlendiği görüntülere yer verildi. Operasyonun başlangıcında binalara doğru ateş edildi, uzaktan kumandalı bomba yüklü bir araç gönderilerek Esed Ordusuna bağlı Şebbihaların kaldıkları yerlerin bulunduğu noktada patlatıldı. Binalara doğru ateş aralıksız sürdürüldü. Daha sonra canlı bomba operasyonu gerçekleştiren Ebu'l-Mu’tasım hedefine doğru yola çıktı. Ebu'l-Mu’tasım’ın kullandığı zırhlıyı havaya uçurmasıyla birlikte binalardan biri yerle bir oldu. Cephe üyeleri patlamanın ardından binaya yaklaşıp içine girmeyi başardı. İçeriden Şebbihaların cesetlerinin görüntüleri verildi. Operasyonun ardından konuşan bir vatandaş ise Şebbihaların kendilerine çektirmediği şeyin kalmadığını, oğullarının, kızlarının ellerinden gittiğini, hayvanların bile eziyetlerinden kurtulamadığını söyledi. Vatandaş, Nusret Cephesi’nin kendilerine hiçbir zarar vermediğini, kurtarma operasyonu sırasında içlerinden hiçbirinin yaralanmadığını belirterek Suriye’nin kurtuluşunun Nusret Cephesi’nin elinden olması temennilerini dile getirdi.

Videoda son olarak ise kullandığı zırhlı araçla binalardan birini havaya uçuran Ebu'l-Mu’tasım, Esed güçlerine karşı savaşan kardeşlerine şöyle nasihatte bulundu: ‘Kalpten kalbe.. Kendilerine emirleri dinleyip itaat etmeyi nasihat ediyorum. Koşullar ne olursa olsun, zorluklar ne derece olursa olsun sabır ve sebatı tavsiye ediyorum. Daha gelecek olan zorluklar var. Bizim savaşımız tüm dünyayla. Allah’tan kendilerine sebat vermesini niyaz ediyorum. Kendilerine insan aklına gelebilecek en uç noktada sabrı tavsiye ediyorum. Allah’ın izniyle biz inşallah zaferi kazananlar olacağız. Allah vaadinden dönmez. Allah’ın izniyle bu topraklarda İslam halifeliği kurulacak ve sancaklar yükselecek. Allah’tan kendilerine sebat vermesini niyaz ediyorum.’
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt