IŞİD'in yaptığı Avrupa kafirlerinden takdir edilip övülüyor, istihbaratları ''macera isteyen IŞİD'e katılmalı'' diye IŞİD'e gitmeye teşvik ediliyor, Bağdadi ve IŞİD, Zevahiri ve El Kaide'yi geçti çünkü Zevahiri Afganistan ve Pakistanla uğraşırken, IŞİD kısa sürede şehirler fethetti deyip küçük şeyler abartılıp pofpoflanıyor, halbuki gerçekler bize gösteriyorki hangi ülkede mazlum varsa El Kaide oraya yardıma koşup şeri emirlikler kuruyorken, IŞİD daha yeni piyasaya çıkmış Irak ve Şam dışında hiç bir etkinlikleri olmamış ve ayrıyetten mazlumlara yardım edeceğine daha Esad'ın yararına, İslama ve müslümanların zararına olmuştur, El Kaide'yi mürted gördüğünü de istihbarat çok iyi biliyor. İstihbaratların hedefleri belli, zayıf olan gruba müslümanları teşvik ederek güçlenmesini sağlamak ki IŞİD'in mürted olarak gördüğü El Kaide'ye karşı savaştırıp birbirlerinin güçleri kırılsın ve şeriat isteyen savaşçılar kendilerine kolay lokma olsun diye uğraşmak. IŞİD sempatizanlarına soru: Siz değil miydiniz, ''kafirler sizden ve yolunuzdan hoşnut oluyorsa, uğrunda savaştığınız yol yanlıştır'', ''silahlar kime yöneliyorsa bilin ki o hak yolunda savaşıyordur'' diyen, gözünüzü açın, bakın bakalım kafirler kimden razıymış.
Ben IŞİD'e karşı savaşılmasına teşvik etmiyorum ancak IŞİD'in İslam'a ve müslümanlara zarar olan hareketlerini meşrulaştıran klavye başında atıp tutan IŞİD sempatizanlarına sesleniyorum. Esed muhaliflerden daha şerefli diyen, putperestleri bırakıp müslümanların öldürülmesine öncelik tanıyan zihniyetlere soruyorum, bu kadar kolay mı insanları mürted görüp öldürmek? Bu zulmü görmek için illa Nusracı veya El Kaideci olmaya gerek yok, biz şeriat isteyen tüm adil Ehli Sünnet mücahidlerini savunuyoruz. Cemaatçilik yapan, kendi gibi düşünmeyenlerin neredeyse hepsini tekfir eden bir görüşe sahip değiliz çok şükür. Hüsnü zanla yaklaşan arkadaşlara diyorum ki, delilsiz Zevahiri ve El Kaide mürted olmuş diyen bir gruba ne kadar hüsnü zanla yaklaşacaksınız, gerçekçi yaklaşırsanız IŞİD'in İslam'a ve müslümanlara yarardan çok zarar verdiğini anlarsınız. El Kaide ve Zevahiri mürtedken IŞİD bu grubun içinde değil miydi, o zaman daima kıyamete kadar savaşacak olan o müjdelenmiş Taifatul Mansura neredeydi, mürtedlerin emri altında mı savaşıyorlardı yoksa El Kaide'den ayrıldıktan sonra mı bu El Kaide mürted oldu?