Kardesim, bazilarin Problemi bu Oy,Asker ve Okul Konsunda Filosfi yapmasidir.Simdi ben buruaya Allahin izniyle delilleri koyarim ve hatta bunu yapanda olmustur.Ama bunun hic bir fayda etceyini sanmiyorum cünkü bazilarin Problemi bu kadar kisi nasil Küfre girirebilir düsüncesi.Bu Insanlarin Tevilili Malesef Nefsleridir.Yazilarin cogunu okudum.Hepsi bir agizdan Tekfirci,Harici ve bunlar senin Karini kizini helal görüyor yalanlari.Bu Malesef Seytaninda yaptigi bir hatadi.Cünkü O kendi kafasina göre,kendini Adam a.s dan büyük görmesi (Ben Atesden o Topraktan) onu bu ters tevile sürükledi.Ama Allahin dedigini harfien uygulamadi.Ebu Hanzala hatasiz degil.Ama Unutmayinki ne Al Kaida ne Ahmet Kalkan ve ne Makdiside Hatasiz deyildir.InsaAllah Musa a.s elcisi Belami bilirsiniz.Korkarim bütün dünya Puta tapsa, bazilari "yok artik bu kadar Insan Sirke düsüremi,Tekfirde asiri olmayalim " deyeceklerdir.
Cünkü Malesef Allah c.c nin Helalini Haram,Haramini Helal kilmada daha acik bir küfr yoktur.Askerlik ve Okulda okadar acikdirki, ama Malesef bizim Takva Sahibi olamayisimiz ve Allaha Tevvekülden uzak olmamiz bizi Ikrahi hafiletmeye sürüklüyor.Sahabeler ve RasulAllah bütün Malini birakti Allah c.c icin.Biz bunu yapabilirmiyiz? Ebu Hanifa Rahimullah sadece vabal altina girmemek icin Seriatla Hükmeten bir Hailfeye Fetva vermeyi vazgecip ölümü göse aldi.Biz bunu yapabilirmiyiz? Ve bu gibi cok Örnekler var.Evet Kardesim bizim Probleminiz Asiri tekfir yada ebu hanzala degil.Sadece Nefsimiz cünkü O bizi bu yanlis anlayilara ve yanlis tevilere sürüklüyor.Mustafa Sabri Efendi ve Ali Hoca (Allah Rahmet eylesin) ne Selefdi nede Hariciydi.Kendileri Maturidi Esariyid i Allahu ALem. Ama dinin Aslini iyi bilenlerdi.Simdi Maturidi yada Esari olar birzi onlarin Okul yada TBMM Fetvalarinin aynisi vermelerini Aklimin ucundan bile getiremiyorum (Kaplan Hoca Allah ramet eylesin haris).InsaAllah bu aciz yazimi kötü karsilamasiniz.Vessalam