Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Onların Sözleri

H Çevrimdışı

Hatve

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ben Şâhsen Âciz Kardeşiniz, Perişân Kardeşiniz,
Hayatımda Hiç bir Siyâsi Partiye Kayıt Olmadım...
Vâllahi Olmamışım! Hiç bir Şâhsın Peşinde Koşmamışım!
Tâlebeliğimden Beri, 6 Yaşımdan Beri, Babamın Beni Sabah Namazına Kaldırdığı Günden Beri, Hayatımı Hâzreti Muhammed Mustafa (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)'e Vakfetmişim Kimse Endişe Etmesin...

o7gER9.jpg

Timurtaş Uçar Hocaefendi (Rahmetullâhi âleyh)
Maşite Sultan Vaaz'ından...

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Herkezi bir şekilde tutukluyorlar.
El kaide mesajlarını paylaşınca el kaideci
Taliban ın mesajlarını paylaşınca talıbancı
Baska bır grub yada İSLAMi bir duyguyu paylaşınca da Terorist olarak lanse edılıyoruz.
ALLAH için kendılerını haddı asmadan koruyan ınsanlarmı terorıst
Namuslarını canlarını mallarını koruyan ınsanlarmı terörist.
Asıl sizler teröristsiniz eyy zalimler
ALLAH tan başka hukum veren yok
Dunyada istediğiniz gibi oynayın eyy zalımler.
Herkezin hakkını alacağı gun
bizde sizden hakkımız olanı elbette alacağız.
Ebedi olan bir yaşamda mutlu olmak
fani ve yok olacak bir dünyada mutlu olmaktan daha güzeldir.
Dunya sizin olsun.Ahiret bizim...

Gruplar birleşinde İSLAM ORDULARI adında bı ıznıllah.
İSLAM cı dıye alsınlar bızı ALLAH ı savunuyoruz dıye yaksınlar bızlerı.Muhammedın ummetı kan ağlarken yeryüzünde dolaşmak zaten yakısırmı muslumana.
Sizin ateşiniz bizim cennetlerımızdır bi iznillah...

Son düzenleme:
İ Çevrimdışı

İbn Muhammed

الله اكبر و العزة الله
İslam-TR Üyesi
İmam Ebu Hanife (Rahmetullahi Aleyh):

1) “Yüce Allah’ın Kur’an’ı Kerim’de de belirttiği gibi eli, yüzü ve nefsi vardır. O’na ait bu sıfatlar nasıllığı bizce bilinemeyen sıfatlardır. ‘O’nun eli kudreti ya da nimetidir.’ denilemez. Çünkü bu takdirde o sıfatın iptali söz konusudur. Bu ise Kaderiye ve Mutezile mensuplarının görüşüdür.”

Fıkhu’l-Ekber 302

2) İmam Ebu Hanife (Rahmetullahi Aleyh)'e:

−İbadet ettiğin ilahın nerededir? diye soran kadına:

−Şüphesiz ki Yüce Allah yerde değil, göktedir… diye cevap vermiştir.”

Beyhaki el-Esma ve’s-Sıfat 425

3) İmam Ebu Hanife Rahmetullahi Aleyh:
“Allah’ın zatı hakkında hiç kimsenin bir şey söylememesi gerekir. Aksine Allah kendi zatını ne ile nitelendirmiş ise kul O’nu öylece nitelendirir, bu konuda kendi görüşüne göre hiçbir şey söylemez.”

Akidetü’t-Tahaviyye ve Şerhi 2/427

4) “Yüce Allah’ın gecenin son üçte birlik diliminde birinci semaya inmesi (nuzulü) hakkında kendine soru sorulunca:

−Nasıllığı bizce bilinmeyen bir şekildedir, diye cevap vermiştir.”

Beyhaki el-Esma ve’s-Sıfat 456

İmam Şafii Rahmetullahi Aleyh:
1) “Kur’an’ın söz konusu ettiği ve sünnette varit olmuş bu sıfatları kabul ederiz ve aynı zamanda (Allah’ın) kendi zatı hakkında yaratılmışlara benzemesinin söz konusu olmadığını belirttiği gibi biz de teşbihi kabul etmeyiz…”

Zehebi, Siyer 20/341

2) “Benim izlediğim sünnet… Allah’ın gökte ve Arş’ı üzerinde olduğuna, dilediği şekilde yarattıklarına yaklaştığına ve Yüce Allah’ın dünya göğüne dilediği şekilde indiğine inanmaktır.”

İbni Ebi Hatim Adabu’ş-Şafii 193, Ebu Nuaym el-Hilye 9/112, 113

---

İmam Malik bin Enes Rahmetullahi Aleyh:
1) “Allah göktedir, ilmi ise her yerdedir.”

Ebu Davud Mesailu İmam Ahmed 263, İbni Abdi’l-Berr et-Temhid 7/138

2) “İmam Malik’e:

−Allah kıyamet gününde görülecek mi? diye soruldu.

−Evet, dedi.”

İbni Abdi’l-Berr el-İntika 36

3) “Velid bin Müslim dedi ki: Ben Malik’e, Sevri’ye, Evzai’ye ve Leys b. Sa’d’a Allah’ın sıfatlarına dair rivayet edilmiş haberler hakkında sordum da hepsi:

−Onları geldikleri gibi kabul ediniz, keyfiyetleri hakkında düşünmeyiniz, dediler.”

Darekutni es-Sıfat 75, Lalekai Şerhu Usul-i İtikadi Ehli’s-Sünne 3/582

---
İmam Ahmed bin Hanbel Rahmetullahi Aleyh:
1) “el-Mervezi şöyle dedi:

Ahmed’e Allah’ın sıfatlarına, O’nun görülmesine, İsra’ya ve Arş ile ilgili kıssaya dair hadisler hakkında sordum da hepsinin sahih olduğunu belirtti ve:

−…Bu haberler nasıl geldiyse öylece kabul edilir, dedi.”

Tabakatu’l-Hanabile 1/56

2) “Allah’ın konuşmadığını iddia eden kişi kafirdir…”

Abdullah bin Ahmed Kitabu’s-Sünne 71

3) “Yüce Allah kendi zatını ne ile nitelendirmişse siz de O’nu öylece nitelendiriniz. Kendi zatı hakkında neyi reddetmişse siz de Allah’tan onların uzak olduğunu belirtiniz.”

İbnu’l-Cevzi Menakıbu İmam Ahmed 221

İ Çevrimdışı

İki Hicretyolu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ne dunya nede icindekilerin hicbir onemi yok.Varsa asil olan kulluk,olum ve hesap. Ebu Derda r.a;mubarek gozleri mubarek insani goren Ebu Derda r.a. ki ; o butun malini Allah yolunda infak etmisti.O ki geceleri ve gunduzleri arta kalan zamanda ibadetle ,tefekkurle geciren guzide bir insandi.Evinde misafir olan sahabelerine yatiracak agirlayacak yatagi dahi yoktu;ona yatacak bir yatak istendiginde evlerinde olmadigini ve butun malinin iyisini ahiretteki evi icin ayiran oraya gonderen Ebu Derda...O ki oyle herseyini Allah yolunda tasadduk edipte Peygamberin a.s ashabi olmasina ragmen olum aninda ona soruldu; "Eyy Ebu Derda bir skntin var mi ? Verdigi cevap ise; evet gunahlarima uzuluyorum."Bu insanlar boyle endise ederken bizim halimiz nasil olur ?

H Çevrimdışı

Hatve

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Mısır MEB, Seyyid Kutub'u (rahimullah) Amerika'ya sürgün ettiğinde yolda gemi ile yolculuk yaparken Hz.Yusuf'un başından geçenlere benzer yaşadığı bir olay yaşar. Gemide gecenin ortasında tek kişilik odasında yatmaya gittiğinde başına musallat olan manken güzeli Amerikalı bir kadının şerrinden nasıl kurtulduğunu şöyle anlatır:

"Odaya girer girmez kapı çalındı. Açtım. Bir de ne göreyim, karşımda servi boylu, altı üstü açık, vucudu baştan çıkarmak için ne lazımsa yapacak kadar güzel bir bayan. İngilizce, 'bu gece misafiriniz olabilir miyim?' diyerek söze başladı. Odada tek kişilik yatağın olduğunu söyleyerek özür diledim. Türkçedeki "iki gönül bir olursa samanlık seyran olur" anlamına gelen bir ifade ile yatakta iki kişinin de yatabileceğini söyledi. Yüzsüzlüğü ve bastırarak girme çabası karşısında dışarı atmak için kapıyı şiddetle yüzüne kapatmaya mecbur kaldım. Koridorda tahta zeminin üzerine yıkılışının seslerini duydum. Sarhoştu..." (el-Halidi, Mine'l-Milad ila'l-İstişhad, 195)

EJ890n.jpg

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
hz ömer r.a
Bir kimsenin kıldığı namaza, tuttuğu oruca bakmayınız. Konuştuğunda doğru söylüyor mu, kendisine bir şey emânet edildiğinde emânete riâyet ediyor mu, dünyaya meylettiği zaman helâl, haram gözetiyor mu, ona bakınız.” (Beyhakî, Sünenü’l-kübrâ, VI, 288; Şuab, IV, 230, 326)

H Çevrimdışı

Hatve

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Gafil insanlık fabrikalardan çıkan maddi üretimin bolluğunu gördükçe ilerlediğini ve kazandığını zannetmektedir. Bu bol üretim, şayet temiz ve düzenli bir kaynaktan çıkmış olsaydı insanlığı mutlu edebilirdi. Fakat - iğrenç faiz kaynağından çıkan bu bolluk birbiri üstüne yığılarak insanlığın nefesini kesip onu ezmekten başka bir işe yaramıyor

Sehid Seyyid Kutub ( rahimullah )

images

H Çevrimdışı

Hatve

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
“Göğü direksiz yükselten Azim olan Allah’a yemin ederim ki bizler Filistin’de güven içerisinde yaşamadan ve kafir orduları Muhammed’in, salat ve selam ona olsun, topraklarını terk etmeden ne Amerika ne de orada yaşayanlar güvende olmayacaklar.”

B2vQzp.jpg

H Çevrimdışı

Hatve

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Eğer bir toplum Allah'ın Kitabı'na sahipse ve hala utanç ve yenilgi içinde yaşıyorsa, mutlaka Allah'ın sözlerine karşı haksızlık ettiği için cezalandırılıyordur. Kendinizi Allah'ın öfkesinden kurtarmanın tek yolu bu büyük günahtan dönüp O'nun Kitabı'na hak ettiği değeri vermeye çalışmaktır. Bunu yapana kadar durumunuz asla değişmeyecektir -her köyde bir okul açsanız, -bütün çocuklarınız üniversiteyi bitirse ve çeşitli yollardan kazandığınız milyonları üstüste yığsanız bile...

mevdu.jpg

H Çevrimdışı

Hatve

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Seyyid Kutub, idam sehpasına götürülürken bir Ezher müftüsü de kelime-i şehadet getirmesi için yanında gider,

Müftü, ölmeden önce kelime-i şehadet getir der.

Seyyid Kutub, sen bu komediyi tamamlayan son figür müsün? der.
Sen o dediğin kelime ile ekmek yiyorsun, o kelimeyi söylediğin için Ezher'de sana maaş veriyorlar. Bense O kelime için ipe çekiliyorum...”

Şehid Seyyid Kutub (rahimullah)

EJRXBn.jpg

Üst Ana Sayfa Alt