Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Soru Online Olarak Nereden İlim Alabilirim?

Allahu Ekber1 Çevrimdışı

Allahu Ekber1

Al-Wala' wal-Bara'
İslam-TR Üyesi
بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ

Bismillahirrahmanirrahim

Esselâmu aleyküm ve rahmetullahi ve berekâtuhu,

Ben kendime ilim yolunda bana yardımcı olacak, ders verecek, öneri sunacak ve yol gösterecek bir hoca veya abi arıyorum. Tanıdığınız biri varsa memnuniyetle görüşmek isterim. Mecburen dijital olması gerekiyor çünkü Hollanda’da yaşıyorum. Tabii burada da tanıdığınız biri varsa bu da olabilir.

Allah (Subhânahu wa Ta‘âlâ) hayırlı kapılar açsın.

Sözlerimde hata etmişsem, bilerek veya bilmeden yanlış bir şey söylemiş ya da eksik ifade kullanmışsam Allah (Subhânahu wa Ta‘âlâ)’tan af dilerim ve siz kardeşlerimden de helallik isterim.

Allah (Subhânahu wa Ta‘âlâ) bizleri faydalı ilim öğrenen, öğrendikleriyle amel eden, hakka tabi olan ve bâtıldan sakınan kullarından eylesin.

Vesselâm

Tora Bora'ya Çevrimdışı

Tora Bora'ya

Muhibbân-ı Tayyare
İslam-TR Üyesi
Aleykum selam ve rahmetullahi ve berekatuhu kardeşim. Rabbim istifade nasip etsin. Fayda vermeyen ilimden de muhafaza etsin. Böyle online ders veren bildiğim bir hoca yok ama benim tavsiyem varsa ne âlâ. Tevhid, akide, tefsir, hadis, arapça noktasında burada ve youtube'da birçok hocamızın gerek ses kaydı gerek video gibi içerikleri mevcut. Buradaki kütüphanede de e kitaplar mevcut aynı şekilde herhangi bir e kitap buldukça elimden geldiğince yüklemeye çalışıyorum şahsen ve inşaAllah yükleyeceğim de. E kitabı kimileri sevmez gözüm yoruluyor gibisinden ama e kitab okuyucunuz varsa veyahut da aldırış etmez bir iki aydınlık, okuma modu gibi ayarlamalarla devam ederseniz bu da bir seçenek ve bildiğim bu şekilde okuyanlar da azımsanamayacak derecede. Ama burada özellikle, sesli kitap ders gibi konular mevcut islami multimedya bölümünde akide, tefsir, hadis noktasında. Eğer kırık linkler varsa onları bildirin bazen yenileyebiliyorlar. Necati koçkesen (yt: davetul islam kanalı), merhum ali küçük hoca, mehmet emin akın bildiğim hocalarımızdan birkaçı.
Son olarak şöyle de bir uygulama tavsiye edebilirim, burdaki bir kardeś paylaşmıştı:
Kuran-i Kerim, Hadis Kitapları - Apps on Google Play

Ama tek başına ilim öğrenmek zordur zaten bir hocayla beraber öğrenmekle karşılaştırması bile yapılamaz ama bulana kadar bu tavsiyelerimi değerlendirebilirsiniz de veya zaten değerlendiriyorsunuzdur bilmiyorum eksik veya yanlış anlamış olabilirim: )

Allahu Ekber1 Çevrimdışı

Allahu Ekber1

Al-Wala' wal-Bara'
İslam-TR Üyesi
Aleykum selam ve rahmetullahi ve berekatuhu kardeşim. Rabbim istifade nasip etsin. Fayda vermeyen ilimden de muhafaza etsin. Böyle online ders veren bildiğim bir hoca yok ama benim tavsiyem varsa ne âlâ. Tevhid, akide, tefsir, hadis, arapça noktasında burada ve youtube'da birçok hocamızın gerek ses kaydı gerek video gibi içerikleri mevcut. Buradaki kütüphanede de e kitaplar mevcut aynı şekilde herhangi bir e kitap buldukça elimden geldiğince yüklemeye çalışıyorum şahsen ve inşaAllah yükleyeceğim de. E kitabı kimileri sevmez gözüm yoruluyor gibisinden ama e kitab okuyucunuz varsa veyahut da aldırış etmez bir iki aydınlık, okuma modu gibi ayarlamalarla devam ederseniz bu da bir seçenek ve bildiğim bu şekilde okuyanlar da azımsanamayacak derecede. Ama burada özellikle, sesli kitap ders gibi konular mevcut islami multimedya bölümünde akide, tefsir, hadis noktasında. Eğer kırık linkler varsa onları bildirin bazen yenileyebiliyorlar. Necati koçkesen (yt: davetul islam kanalı), merhum ali küçük hoca, mehmet emin akın bildiğim hocalarımızdan birkaçı.
Son olarak şöyle de bir uygulama tavsiye edebilirim, burdaki bir kardeś paylaşmıştı:
Kuran-i Kerim, Hadis Kitapları - Apps on Google Play

Ama tek başına ilim öğrenmek zordur zaten bir hocayla beraber öğrenmekle karşılaştırması bile yapılamaz ama bulana kadar bu tavsiyelerimi değerlendirebilirsiniz de veya zaten değerlendiriyorsunuzdur bilmiyorum eksik veya yanlış anlamış olabilirim: )
Allah (Subhânahu wa Ta‘âlâ) razı olsun akhi, ilimde tembellik tarafımda var maalesef... tabi bir hocayla daha etkili olur bence, misal o hocanın bana şunu şunu yap demesi bile benim için bir adım, onları yapıp bitirip ona aktarıp sonra böyle tek tek ilerlemek benim tembelliğimi yenebilir ve ilmi anlamamı sağlayabilir çünkü hocayla o konu hakkında konuşmak ve eksiklerimi söyleyip eksiklerimi tamamlayıp diğer konuya geçmem daha yararlı olur Allahu Alem.

Tora Bora'ya Çevrimdışı

Tora Bora'ya

Muhibbân-ı Tayyare
İslam-TR Üyesi
Allah (Subhânahu wa Ta‘âlâ) razı olsun akhi, ilimde tembellik tarafımda var maalesef... tabi bir hocayla daha etkili olur bence, misal o hocanın bana şunu şunu yap demesi bile benim için bir adım, onları yapıp bitirip ona aktarıp sonra böyle tek tek ilerlemek benim tembelliğimi yenebilir ve ilmi anlamamı sağlayabilir çünkü hocayla o konu hakkında konuşmak ve eksiklerimi söyleyip eksiklerimi tamamlayıp diğer konuya geçmem daha yararlı olur Allahu Alem.
Amin ecmain. Evet, öyle tabii ki. Münferid ilim öğrenmek zor olduğu kadar tehlikelidir de avam için öğrendiği ilime aklı yetmediği için yanlış yollara da sapma durumu var. Ben yazdıktan sonra aklıma geldi böyle böyle tehlikeler de var diye ki zaten siz de yazmışsınız akhi. Tembellik de yine dediğiniz gibi işin bir gerçeği.

Allahu Ekber1 Çevrimdışı

Allahu Ekber1

Al-Wala' wal-Bara'
İslam-TR Üyesi
Allah (Subhânahu wa Ta‘âlâ) hayırlısını etsin, bakalım belki birilerini önerecek kişiler çıkar hayırlısı.

Mustafa bin Yılmaz Çevrimdışı

Mustafa bin Yılmaz

''Selef,selef ve selef...''
İslam-TR Üyesi
Aleykum selam ve rahmetullahi ve bereketuhu.

Ahi, bazen online ders veren hocalara denk geliyorum ama çok nadir. Hem de bir hoca dan özel ders almak neredeyse imkansız. Bu yüzden bir hoca değilde ilim sahibi olan bir kardeşten yardım alarak belli bir noktaya kadar ilerleyebilir siniz. Hollanda'da çalışma yapan kardeşler var mı bilmiyorum. Daha öncede yazmıştım, tek başınıza ilerlemek çok zor, bunu bir de yabancı ellerde yapmak ayrı zor. Allah ayaklarınızı İslam üzere sabit kılsın.

Forumu takip edebilirsiniz. Bir çok sorunun cevabı bulunmakta. Sorduğunuz sorulara da cevap verilmekte. Forum da bazı hocaların isabet ettiği konularda videosu vs eklenmiş. Onlara bakabilirsiniz. İzleyeceğiniz, dinleyeceğiniz hocayı iyi araştırmanız lazım. Belki bir kaç kez karşınıza isabet ettiği görüş çıkabilir ancak çevrenizde sizi uyaracak kimse olmadığı için hata edebilirsiniz. Bu yüzden dikkatli bir araştırma yapmakta fayda var. Şuan için derin bir ilim öğrenme aşamasına girmeyiniz. Öncelikle nefsinizi eğitmeniz lazım. Daha önce de yazmıştım.

Bunun dışında birbirinize yardım edeceğiniz bir kardeş bulmanız da sizin için çok faydalıdır. Hem motive olmanız açısından, hem ilimi devam ettirme açısından. Allah karşınıza hayırlı insanlar çıkarsın, sizleri de onlardan eylesin. Allah'a emanet olunuz.