İnsan harama bulaşmayacağından emin olmamalı çünkü Şeytan türlü yollarla ayağımızı kaydırabilir.Karma eğitim okuyacaksan da tavsiye etmesem de bu eğitimi okumakta ısrar ediyorsan okuduğun fakülteden birisi ile veya dışarıdan birisi ile evlenmen çok iyi olur .
klasik nasihatleri güncellemek gerekir kanisindayim.
Bundan 20 sene evvelin konusu... Askerlik... yani hala bu konu sorundur ama o dönemler meshurdu.
soru- Hocam askere mi gideyim yoksa malum yere mi ya da ne yapayim bana nasihat verir misiniz?
el cevap- Askere gitmek ....................... malum... Ondan dolayi malum yere de gidemiyorsan.............. bla bla bla... askerden kac...
soru devam: hocam nasil kacayim?
el cevap: evini baska sehre tasi....
oradan hayretler icersinde bakiyorum. O nasil bir cevap adamin cebinde 10 tl para yok, issiz, evde esi var 3-4 cocuk, evi kira vs vs. adama öyle bir cevap veriyorki, sehri degistiricen ve hatta degistirmemesi durumunda kisiyi farkli katagoriye katmakda ve bunu yaparkende sagdan soldan cimbizlama hadisleri kendince delil getirmekte.
Konuya temelli bakmak ve bakarken, cevaplarken ayaklarimizin yere basmasi gerekiyor. Adam her halti ediyor adama yahu senin abdestin sahih degil git tekrar düzgün abdest al demekle sorunu cözmeyiz aksine sorunu büyültürüz.
Pek tabiki, imkan (maddiyat), dogru kisi bulmak , psikolojik yönden evlilige hazir olundugu zaman sadece universite degil genckken evlenmekte son derece fayda vardir ancak ne psikoloji (bundan kastik evlilige karsi olgunluk derecesi) hazir ne maddiyat var sudan cikmis balik misali, evlenildigi zaman hem karsi cinse zulm hem de kendine zulm.
Elle tutulur öneri yapmak daha mantikli sahsen.
Mesala bu kardes illada okuyacaksa ki benim tavsiyem okumasi yönünde ayaginin kaymamasi icin mümkünse müslümanlarin ve hatta o beldede olan müslümanlarin aktif calistigi davet yaptigi yerleri tercih etsin ve onlarin icine girip islami calismalarin icerisinde olursa seytan daha uzak olacak ve hem kendisi icin faydali hem de oradaki cemaat icin faydali olacaktir.... Bunun disinda kadin olsun erkek olsun fitne her yerde var tabii nefis tekken unide dagin basina göre kagit üzerinde daha yakin olabilir ama imtihan her yerde devam ediyor okula gitmeyip insaatta sicakta terleye terleye calissada kadin ayagindan ayagi kayacaksa orada da kayar.
Bu söyledigim benim icinde herkes icinde gererli her müslüman kendisini güclendirmek icin mutlak surette cemaatlesmesi yani sagina soluna önüne arkasina müslümanlardan seytana karsi blok yapmasi gerekir bu da en iyi aktif islama hizmet ederek olur.
Aksi halde nefis yumusak kaymaya meyilli.
Rabbim bizleri korusun.