Şeyh kendisi zaten necd ulemasının en büyüklerindendir yaşadığı dönemde osmanlıyı karşısına almamak için açıktan tekfir ettiği yazılmasa bile gerek eserlerinden gerekse vefatından 10 yıl kadar sonra talebelerinin osmanlıya karşı ayaklanmalarından bu anlaşılabilir zaten şeyhin osmanlı gibi bir devlete müslüman hükmü vermiş olmasını düşünmek bile saçmadır
sorularıma kısa ve net cevap verebilirmisiniz
Şeyh Makdisi şöyle der: Şeyhul islam ibn Teymiyye (rh) şöyle der:
" ......Küfür olarak nitelenen sözlerde böyledir. Kişiye hakkı bildiren naslar ulaşmamış olabilir, ulaşmış olsa bile onları sabit görmemiş olabilir veya anlamamış olabilir yada Alla Tealanın mazur göreceği şüpheler ile karşılaşmış olabilir. Hak peşinde olup hata yapan müminin hatasını ne olursa olsun Allahu teala bağışlar. Bu hatanın nazari veya ameli konularda olması fark etmez. Rasulullah (sav)in ashabı ve ümmetin imamlarının görüşü budur." (Mecmu’ul Fetava c.23 s.195 )
1:şeyh makdisi ve şeyhulislam ibni teymiyye'yi tekfir ediyormusunuz?
Şeyh Muhammed bin AbdulVahhab'ın Kasım halkına yolladığı mektup
"Benim dört mezhebin tüm kitaplarını iptal ettiğimi, altıyüz senedir insanların bir hiç üzere olduklarını iddia ettiğimi, müçtehid olduğumu iddia ettiğimi, taklidin dışında olduğumu söylediğimi, ulemanın ihtilafı ceza olduğunu, salihlerle tevessül edenleri tekfir ettiğimi, Busayri'yi 'ey yaratılmışların en keremlisi' dediği için tekfir ettiğimi, eğer Allah Resulu (sallAllahu aleyhi ve sellem)'in kabrinin kubbesini yıkmaya gücüm yetseydi elbette onu yıkacağımı söylediğimi, yine güç yetirebilseydim Kabe'nin (altın) oluğunu değiştirip yerine tahtadan bir oluk takacağımı söylediğimi, Nebi (sallAllahu aleyhi ve sellem)'in kabrini ziyaret etmeyi haram kıldığımı, anne ve babanın ve diğer insanların kabirlerini ziyaretten menettiğimi, Allah'tan başkası adına yemin edenleri tekfir ettiğimi, İbni Fariz ve İbni Arabi'yi tekfir ettiğimi, 'Delail'ul-Hayrat' ve 'Ravz'ur-Reyahin' adlı kitapları
119
kitapları yaktığımı, 'Ravz'ur-Reyahin' (güzel kokanların bahçesi) isimli kitaba 'Ravz'u'ş-Şeyatin' (şeytanların bahçesi) diye isimlendirdiğimi bana isnad etmiştir(ler).
Tüm bunlara cevabım şudur: 'Allahım seni tesbih ederim ki, bu bana yapılan büyük bir iftiradır.'
Bundan önce de Muhammed (sallAllahu aleyhi ve sellem) 'e İsa bin Meryem'e ve salihlere hakaret ediyor diye iftira ettiler. Böylece yalan isnadında, iftira ve sözde kalpleri birbirine benzedi .
Muhammed bin AbdulVahhab: "ed-Durer es-Sunniyye fi'l-Ecvibetin- Necdiyye" adlı kitabın 'Kassim Halkına Gönderdiği Mektup'un ikinci kısmıdır. Derleyen: AbdurRahman bin Kasım. Cilt:1.Sayfa:14-17
https://www.islam-tr.org/konu/muham...i-daveti-ve-hakkinda-yapilan-iftiralar.29757/
2:Muhammed bin AbdulVahhab' tekfir ediyormusun
3:eğer etmiyorsan sen kafir olurmusun
ayrıca insanlara ''evladım'' şeklinde yazanları bu davranışından dolayı forumda cezalandırılmasını talep edermisin?