Soru Osmanlıca Yazıyı Tercüme Edebilir misiniz?

avam16 Çevrimdışı

avam16

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
image.jpeg
image.jpeg
Selamun aleykum ve rahmetullah Burda ne yazdığını tercüme edebilen var mı acaba

Ekli dosyalar

• image.jpeg
    image.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 125
avam16 Çevrimdışı

avam16

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
image.jpeg

Ekli dosyalar

• image.jpeg
    image.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 114
Melhame-i kübra Çevrimdışı

Melhame-i kübra

Erkek
İslam-TR Üyesi
mezat pazarlarına sor bunu kardeşim.
istersen internetten mezat yaz, çıkan numara ile konuş herhangi bir uygulamadan görselini yolla, sana ne olduğunu açıklarlar.
veyahut ibb kütüphanesini ara , yetkili kişilere mail at sana ne olduğunu açıklayabilirler.
benim zannımca fıkıh kitabı bu,

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
İmam Malik Çevrimdışı

İmam Malik

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
image.jpeg
Selamun aleykum ve rahmetullah Burda ne yazdığını tercüme edebilen var mı acaba

"Akaide dair olan risaleler keyfiyet-i itikada müteallik mesaile münhasır olmak lazım geleceğine binaen (nitmet-i İslam) namıyla yazılmış olan şu risalecikte akaid-i sacide-i ehl-i sünneti, halas-ı vecihle gösterib İslamın esası ve fevainden bir nebzesi ekletilmiş ve ibadat ve sailin tadad-ı furuz ve vacibatı ve beyan-ı süneni ve müstehabat ve bunların tarifatı kütüb-i fıkha yani keyfiyet-i imla müteallik resaile bırakılmıştır"

Diğerlerini bir ara hallederim inşallah

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
"Akaide dair olan risaleler keyfiyet-i itikada müteallik mesaile münhasır olmak lazım geleceğine binaen (nitmet-i İslam) namıyla yazılmış olan şu risalecikte akaid-i sacide-i ehl-i sünneti, halas-ı vecihle gösterib İslamın esası ve fevainden bir nebzesi ekletilmiş ve ibadat ve sailin tadad-ı furuz ve vacibatı ve beyan-ı süneni ve müstehabat ve bunların tarifatı kütüb-i fıkha yani keyfiyet-i imla müteallik resaile bırakılmıştır"

Bunu bende cozdum ama
Ilk foto kelimei sehadetli olani anlamadim bazi harflerini ilk ona bakiver sana zahmet

E Çevrimdışı

Ebu Mervah

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi

Kaldığın yerden ben devam edeyim inşaAllah ahi;)
"Zükur-u Rüşdiyye Mekteblerinin ikinci senesine mahsus olarak Mearif Nezaret-i Celilesi tarafından kabul olunmuştur."
"Matbaa-i Amirenin mührü olmayan nüshalar sahtedir."
"Her hakkı mahfuzdur. 1316"

İmam Malik Çevrimdışı

İmam Malik

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Kaldığın yerden ben devam edeyim inşaAllah ahi;)
"Zükur-u Rüşdiyye Mekteblerinin ikinci senesine mahsus olarak Mearif Nezaret-i Celilesi tarafından kabul olunmuştur."
"Matbaa-i Amirenin mührü olmayan nüshalar sahtedir."
"Her hakkı mahfuzdur. 1316"

O kısım ne işe yarar ki diye düşünmüştüm :)