Soru Para Ödeyerek Okulun Hizmetlerinden Faydalanmanın Hükmü Nedir?

İ Çevrimdışı

İslam gelecek

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Selamün aleyküm.

ben her ne kadar istemesem de maalesef kemalist bir devlet okulunda okuyorum.okulumun yemekhane,servis,kantin gibi hizmetleri var.bunlar için para ödemenin hükmünü merak ediyorum.yemekhaneye para ödediğimizde yemek sirketi de okula kira ödüyor.servis vs de aynı şekilde.okul bu parayla okulun birtakım ihtiyaçlarını karşılasa da elbette bütçesine de ekliyordur.okul anıtkabir gezisi gibi içinde küfür bulunan geziler düzenliyor.bu gezilere katılacakların parası kullanılıyor gezide fakat bu bütçeden de kullanılıyordur belki diye çok tedirgin oluyorum.bu konuda bütçe kullanılmasa bile başka konularda illa ki kullanılıyordur diye düşünüyorum.mesela okul küfür içeren yarışmalar düzenleyebiliyor bunda kullanılıyor olabilir.ya da 10 kasım falan filan pano hazırlarken o kartonlarda bile kullanıyor olabilir.neye kullandığı konusunda kesin bir bilgim yok yani kısaca.fakat elbet ki önünde sonunda bu tağutun laik ve seküler eğitim sistemine dolaylı olarak destek verecek bir eylemde kullanılıyordur bu paralar.bunların hiç biri olmasa bile biz bu laik eğitime destek vermiş oluyoruz para ödeyerek diye tahmin ediyorum.

bu hizmetlerden faydalanmak küfür müdür.
Allah korusun insanın dolaylı olarak bunlara destek vermesini sağlayıp dinden çıkartır mı?
bunların hiç birinden faydalanmak istemesem bile servisi ailem dolayısıyla kullanmak durumunda kalacağım. Eğer sakıncalı bir durumsa servisi kullanmamak için çözüm yolu aramaya çalışacağım. Allah rızası için cevap verin günlerdir sorumu tekrardan yazıp duruyorum tüm kurallara uygun yazsam bile onaylanmıyor. çok vesveseye kapılıyorum çünkü bu konu hakkında herhangi bir bilgim yok. Allah rızası için yardımcı olabilir misiniz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
Aleykümselam

Kardeşim sorun çok tezat.Sıkıntılı bir okulda okuyupta bütçe ile alakalı soru sorman ne kadar doğru ?

İ Çevrimdışı

İslam gelecek

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Aleykümselam

Kardeşim sorun çok tezat.Sıkıntılı bir okulda okuyupta bütçe ile alakalı soru sorman ne kadar doğru ?
Evet maalesef sıkıntılı bir okulda okuyorum.En kısa sürede bu sıkıntılı okuldan kurtulmak istiyorum İnşAllah halledebilirim.Okuldaki hiçbir küfür eylemine katılmamaya çalışıyorum.Herhangi bir şekilde destek olmayı asla istemiyorum.Bu dediğim şekilde destek olmuş olur muyum Allah korusun bu beni dinden çıkarır mı?

Geri
Üst Ana Sayfa Alt