RASULÜLLAH'A İSNAD EDİLEN YALANIN EN AĞIR OLDUĞUNU BEYAN BABI

S Çevrimdışı

selefi

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
1- ALİ (ra) HADİSİ: Şöyle dedi: Rasulüllah (sav) şöyle buyurdu:
"Benim ağzımdan yalan uydurmayınız. Her kim benim ağzımdan yalan söylerse Cehenneme girsin."

2- ENES (ra) HADİSİ: Şöyle dedi: Sizlere çok çok hadis söylemekliğimden beni, muhakkak Nebi'nin (sav) şu hadisi menetmektedir. Buyurdu ki:
"Her kim benim ağzımdan kasıtlı olarak bir yalan söylerse cehennemdeki yerine hazırlansın."

3- EBU HUREYRE (ra) HADİSİ: Şöyle dedi: Nebi (sav) şöyle buyurdu:
"Her kim kasıtlı olarak benim ağzımdan yalan söylerse ateşten yerine hazırlansın."

4- MUĞİRE (ra) HADİSİ: Şöyle dedi: Ben Nebi (sav) şöyle derken dinledim:
"Şüphesiz ki benim ağzımdan yalan söylemek, başka bir kimsenin ağzından yalan söylemek gibi değildir. Her kim kasıtlı olarak benim ağzımdan yalan söylerse ateşten yerine hazırlansın."

Z Çevrimdışı

Zeyd bin Hârise

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Allah razı olsun kardeşimm Allah sakındırsın ıslah etsin de kardeşim hangi hadis kitabından alınmış bab yazmamışsın :güldüm

!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Hayatta en çok korktuğum şeylerden biri çoğu zaman hadisi bilsemde nerede geçtiğini unuttuğumda bu hadisler aklıma gelirse susarım..

Allah razı olsun..

S Çevrimdışı

selefi

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
hadis meşhur olduğu için kaynak yazmamıştım,sahihayn ve sunenlerde rivayet edilen hadislerdir.Alimlerin bazılarına göre mutevatir bazılarına göre meşhur deresesindedir.

V Çevrimdışı

vuslatım

Üye
İslam-TR Üyesi
ALLAH RAZI OLSUN KARDESİM GERCEKTEN BAZEN AGZIMA BİR HADİS GELİYOR TAM HATIRLAYAMIYORUM İNŞAALAH YANLIŞ SÖYLEYENLERDEN OLMAYIZ

Geri
Üst Ana Sayfa Alt