Kardesim mesele sudur, bugün bir cok iyi bildigimiz hoca malesef bazi konularda talihsizlik yasamaktadirlar. Bununde sebebi her konuyu tam bilmeden tam hakim olmadan o konu hakkinda genelleme yapmaktadir. Kitaplardaki sirk mevzularini gördüklerini sanmiyorum.
Bununla alakali %90 derdi sofiler olan selefi hocalar bile bazen bu konuda hata yapiyorlar. Onlara soruyorum su meselede bunu kasitli mi dedin yoksa bilmeden mi? Ya ee uu buu.. Sonra bakiyorum bilmeden konusulmus.Risaleyi nurda en cok bilgi yanilgisinin oldugu konulardandir. Bu konuda konusan bir cok hoca bilip bilmeden konusmaktadir.
Timurtas hocanin vaazlarinin bir cogunu dinledim %90- 95 arasi mutedil güzel sohbeti bulunmaktadir. Arada sorunlu olan sohbette yok degil. Bu da onlardan biridir. Zira kitabin icerisindeki sirk ifadeleri görmedigini düsünmekteyim. Bununda cesitli nedenleri olabilir. Kendi zamaninda bi iki kitap okuyup bu konuyu demis olabilir ya da icerisinde sirk küfür ifadelerinin acik olarak görülebilecegi yerleri görememis olabilir.
Velev ki gördü de dedi, biz kisileri ilah edinmedik. Kuran ve sünnet aciktir, gerisi ......