F
Bir Derviş İftara Davetli İdi. Yatsıya Yakın Evine Döndü Ve Karısından Mümkünse Kendisi İçin Sofra Hazırlamasını İstedi...Karısı “Sen Davetde Değil Miydin? Ne Yemeği” Deyince Derviş: Sorma!! Dedi ''Çok Yersem Arkamdan Halis Derviş Değilmiş Diye Konuşmalarından Korktum Pek Bir Şey Yiyemedim..Bunun Üzerine Karısı “Tamam Sen Şu Akşam Namazını Kıl Da, Ben Arada Sofrayı Hazırlayayım” Dedi. Derviş “Ama Ben Akşam Namazını Orada Kılmıştım”...
Karısı: “Sen Arkamdam Kötü Konuşurlar Diye Pek Yemek Yiyemediğine Göre, Arkamdan İyi Konuşsunlar Diye De Namazı Uzatmışındır.....Hadi Akşam Namazını Bir Daha Kılıver De, O Arada Sofrayı Hazır Edeyim...”
Bu İkazdan Sonra Dervişin Aklı Başına Geldi Ve Riya Derdinden Kurtulup Halis Derviş Oldu....
Anlamadan Bilmeden Riya Hayatımıza Ne Kadar Yerleşmiş Acaba????
Karısı: “Sen Arkamdam Kötü Konuşurlar Diye Pek Yemek Yiyemediğine Göre, Arkamdan İyi Konuşsunlar Diye De Namazı Uzatmışındır.....Hadi Akşam Namazını Bir Daha Kılıver De, O Arada Sofrayı Hazır Edeyim...”
Bu İkazdan Sonra Dervişin Aklı Başına Geldi Ve Riya Derdinden Kurtulup Halis Derviş Oldu....
Anlamadan Bilmeden Riya Hayatımıza Ne Kadar Yerleşmiş Acaba????