Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Soru Sapmamak İçin Ne Yapmak Gerek?

f471h Çevrimdışı

f471h

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Selamun aleyküm abiler.

Şimdi ben kötüden iyiye dönemk yolunda hergün Allah’a hamd olsun kendime Allah’ın izniyle bir şeyler katabiliyorum. Zevkle hamd, tefekkür ve şükür ediyorum. Günümün bir kısmı zikir ile geçiyor ve ibadetlerimi yerine getiriyorum Allah’a şükür.

Benim babam kur’an ve hadisleri ezbere biliyor, bir soru sorsan o konuyla ilgili hadis ve ayetleri, ayetlerin inişinin öncesinde ve sonrasında yaşanam vakaları takır takır sayıyor. Vaktiyle insanlar aklına şaşarmış ama sonradan dini yaşantıyla ilişkisini kesti. Küfür ediyor, ibadet yapmıyor, sahabeye sövüyor, annesine (babanneme) ve kardeşlerine lanet ediyor, söylemeye utanacağım bir sürü laf konuluyor vs.

Ben onu kınamıyorum ama onun gibi olmaktan korkuyorum. Bende onun ilminin milyonda biri bile yok, o saptıysa ben çok kolay saparım diye korkuyorum.

25 yaşında yola gelmiş (yada gelmeye çalışıyor diyelim) ilimsiz bir kişi olarak sapmaktan nasıl korunabilirim?

ebuyusuf Çevrimdışı

ebuyusuf

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Ya Rabb sen kardeşimizin ayaklarını ve kalbini tevhid üzere sabit kıl .. amiiin

Kardeşim bu dert ettiğin konu bütün müslümanların gündeminde olan ve olması gereken bir soru , Rasulullah s.a.v sürekli yaptığı dua
"Ey kalpleri evirip çeviren Allah'ım, kalbimi dininin üzerinde sabit kıl." duası idi. öncelikle bu duayı çok yapmak lazım.

sonrasında şunu düşünmek lazım Rabbimiz muhafaza etsin biz sapıtsak cahiliyeye tekrar donsek elımıze ne geçecek haramlar desen içki desen gerçekten lezzet verecek mi? dünyanın çoğu bu bataklıkta olup zevk alamamaktan islama yönelmişken biz mi huzur bulup dertlerimizden kurtulacaz.

kardeşim tevhidi bir cemaat ile beraber hareket et ayağın tökezlediğinde kardeşler elinden tutacaktır biiznillah

Rabbımız sana merhamet etsın muhafaza etsin Allaha emanet ol

f471h Çevrimdışı

f471h

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Ya Rabb sen kardeşimizin ayaklarını ve kalbini tevhid üzere sabit kıl .. amiiin

Kardeşim bu dert ettiğin konu bütün müslümanların gündeminde olan ve olması gereken bir soru , Rasulullah s.a.v sürekli yaptığı dua
"Ey kalpleri evirip çeviren Allah'ım, kalbimi dininin üzerinde sabit kıl." duası idi. öncelikle bu duayı çok yapmak lazım.

sonrasında şunu düşünmek lazım Rabbimiz muhafaza etsin biz sapıtsak cahiliyeye tekrar donsek elımıze ne geçecek haramlar desen içki desen gerçekten lezzet verecek mi? dünyanın çoğu bu bataklıkta olup zevk alamamaktan islama yönelmişken biz mi huzur bulup dertlerimizden kurtulacaz.

kardeşim tevhidi bir cemaat ile beraber hareket et ayağın tökezlediğinde kardeşler elinden tutacaktır biiznillah

Rabbımız sana merhamet etsın muhafaza etsin Allaha emanet ol
:) Allah razı olsun.

Üst Ana Sayfa Alt