Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Şebab: 80 Uganda askeri öldürüldü

MuhacirSelman Çevrimdışı

MuhacirSelman

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Şebab: 80 Uganda askeri öldürüldü
Şebab Hareketi, 150'den fazla Burundi askerinden sonra bu hafta başında da, Afrika Birliği Somali Misyonu binasına saldırarak 80 Uganda askerini öldürdüklerini duyurdu.


somalishebab.jpg



Haber Merkezi / PRESS MEDYA
Somali'de Şebab Hareketi, Mogadişu'da 150'den fazla Burundi askerini öldürdükten sonra bu hafta başında da, Afrika Birliği Somali Misyonu binasına saldırarak 80 Uganda askerini öldürdüklerini duyurdu.

Eskiden metal fabrikası olarak kullanılan, Mogadişu stadyumuna yakın AMİSOM binasına Şebab savaşçılarının saldırdığı, çatışmanın iki saat sürdüğü belirtildi. Uganda askerleri ve Somali Ulusal Geçiş Hükümeti askerlerinin konuşlandığı binada, komutan Uganda askerlerine konuşma yaparken saldırı düzenlendiği açıklandı.

Şebab açıklamasında, militanların operasyon öncesinde bölgeye yayıldığı, ana girişe düzenlenen saldırıdan sonra Uganda güçleri ve Somali askerlerinin 1 km çapındaki bir alanda kapana kıstırıldığı aktarıldı.

Kaçmayı başaran bazı Uganda askerlerinin de takip edilerek öldürüldüğü açıklamada yer aldı.

Afrika Birliği Somali Misyonu'nun yine kayıpları sakladığı belirtilirken, bu tür saldırıların, Afrika Birliği askerlerinin zayıflığını ve başkenti korumadaki başarısızlıklarını göstermek için devam edeceği belirtildi.

Şebab açıklamasında, "Genç Mücahitler Hareketi, İslam'ı Hıristiyan haçlı seferlerine karşı korumak konusunda söz vermiştir. Allah'ın kanunlarının ve Hz. Muhammed'in (SAV) sünnetinin uygulandığı evrensel bir İslam Halifeliği kurulması için herşeyini feda edecektir" denildi.
 
eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
Elhamdulillah

RABBİM,güç ve kuvvet versin mücahid kardeşlerimize
 
U Çevrimdışı

Umm Abiha

Üye
İslam-TR Üyesi
Onlar ALLAH'ın swt Dinini herşeyin üzerine çıkaracağına Söz werdi..
Mubarak ola..
 
Üst Ana Sayfa Alt